Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" Temalı Kutlu Doğum Programı - Son Dakika
Yerel

Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" Temalı Kutlu Doğum Programı

Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" Temalı Kutlu Doğum Programı

Erzincan’da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Erzincan İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı organizasyonu ile Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay Hoca tarafından "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temalı konuşma programı düzenlendi.

14.04.2016 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Erzincan İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı organizasyonu ile Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay Hoca tarafından "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temalı konuşma programı düzenlendi.

13 Şubat Kapalı Spor Salonunda düzenlenen programda Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay Hoca'nın "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temalı konuşması ile katılımcılara manevi bir hava yaşattı.

Düzenlenen programa Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkan Vekili Ertan Buyruk, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Oğuz Dik, İl Müftüsü Yavuz Karabayır, kamu kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yüzlerce Erzincanlının katıldığı program, Kur'an-ı Kerim Tilaveti, Sinevizyon gösterisi ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Yavuz Karabayır, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında bilgi vererek, haftanın önemine vurgu yaptı. Ardından kürsüye gelen Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay Hoca tarafından "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temalı konferans verdi. Yaklaşık iki saat süren programda Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) hayatının örnek alınması gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Ay, bu yılki kutlu doğum programının temasına dikkat çekti, "İslam kişinin kendisiyle barışık olduğu gibi ailesiyle de bu huzuru yaşamasını istiyor. Bugün toplumlarda var olan aile içi huzursuzlukların temelinde bu beraberliği yakalayamama söz konusu. O halde sadece kendi iç Dünyamızda, yahut ailemizde, mahallemizde, şehrimizde… Biz bu vahdeti yakalamak istiyorsak önümüzde bir tek adres var o da insana bu dünyasını da ahiretini de mamur edecek prensipler sunan İslam'a bakmak." dedi.

Peygamber efendimizin hayatına bakmanın önemine değinen Mehmet Emin Ay, "Yüce Resul öylesine bir hayat yaşadı ki, ahzab suresindeki ayetlerde sevgili peygamberimizin bizlere müjdeleyen, uyaran vasfında söz ettiği gibi onun her yönüyle müminler için bir örnek teşkil ettiğini, sarılabileceğimiz, tutunabileceğimiz en güzel örneği olduğundan bahsediyor. Putlardan medet uman cahiliye Arap toplumunda bir tek Allah inancını önce hayatında sonra da etrafında yaşayan bir Peygamber gönderildi. Kurduğu aile yuvasında salih bir evlat, iyiliksever bir akraba, nezaketli bir eş, merhametli bir baba, devlet idaresindeki adaleti ve sayamadığım birçok vasfıyla en güzel örnek oldu. " diyerek sünnet-i seniyyenin önemini vurguladı.

Vali Süleyman Kahraman, konferansın ardından il genelinde okullarda düzenlenen Siyer yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini vererek, programda emeği geçenlere teşekkür etti. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet' Temalı Kutlu Doğum Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement