I-Am, Yeme-İçme Deneyimini Londra'da Yeniden Tanımlıyor - Son Dakika
Güncel

I-Am, Yeme-İçme Deneyimini Londra'da Yeniden Tanımlıyor

Londra'da 17 yıldır faaliyet gösteren Haz Restaurant ve 2017 yılının başında açılan Jan Restaurant uluslararası deneyim tasarımı ajansı I-AM tarafından tasarlanan marka kimliği ve tasarımı ile Londra'da farklı lezzetler arayanlara, mekân tasarımı olarak da farklılık sunuyor.

16.07.2018 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk-İngiliz ortaklığında kurulan ve 4 ülkedeki ofisleriyle dünya çapında faaliyet gösteren deneyim tasarımı ajansı I-AM, geleneksel Türk mutfağını 17 yıldır Londra'da temsil eden Haz Restaurant ve Hazar mutfağını İngiltere'ye taşıyan Jan Restaurant'ı marka kimlikleri ve iç mekan tasarımları ile yeniden kurguladı.

5 farklı şube ile geleneksel Türk mutfağını Londra'ya taşıyan Haz Restaurant, markanın 2001'den beri sahip olduğu müşteri sadakatini ve marka ruhunu kaybetmeden, yeni nesli de kapsayacak şekilde restoranlarına yeni bir marka kimliği kazandırmak üzere I-AM ile çalıştı. Bu doğrultuda; markanın müşteri yolculuğunda, farklı temas noktaları yaratarak Haz marka kimliğinin müşteri ile etkileşimini sağlayan I-AM, sadece restoranın iç mekanını değil, müşterinin ilişki kurduğu bütün fiziksel ve dijital iletişim kanallarını da markanın özüyle uyumlu olacak şekilde yeniden kurguladı.

Yine Londra'da 2017 yılının başında açılan Jan Restaurant da markanın güçlü hikayesini en etkili şekilde anlatabilmek ve mekâna yansıtabilmek için marka kimliği ve mekan tasarımını I-AM'e teslim etti. Müşterinin odakta tutulduğu bir tasarım anlayışıyla, Hazar Bölgesi'nin özelliklerini restorana taşıyabilmek için çalışan I-AM, marka kimliğini, müşterilere değen tüm temas noktalarına uygun şekilde yerleştirerek, müşterilere zengin bir marka deneyimi sunmayı amaçladı. Böylece, yeni kimliği ve mekanıyla Jan Restaurant, Hazar kültürünün egzotikliğini rahatlıkla buluşturarak hem ailelere hem de yeni neslin tercih ettiği, akılda kalan bir deneyim alanına dönüştü.

Londra'da gerçekleştirdikleri çalışmalar ile ilgili olarak bilgi aktaran deneyim tasarımı ajansı I-AM'in Kurucu Ortağı Emre Kuzlu, sadece iç mekân tasarımı değil, yeme-içme deneyimini tüm marka öğeleri ve dijital kanallarıyla birlikte bütüncül olarak tasarladıklarını belirterek, "Haz, Londra'nın merkezinde, müşterilere Akdeniz mutfağının gerçek lezzetlerine ulaşırken modern Türkiye'nin ruhunu hissedecekleri bir restoran deneyimi sunmayı hedefledi. Biz de bu marka özünü yansıtacak bir görsel kimlik ve müşteri deneyimi yaratmayı hedefledik. Bunun yanı sıra, uzun vadede yaygınlaştırmaya uygun bir konsept tasarladık." dedi.

2017 yılının başında Londra'da hizmet vermeye başlayan Jan Restaurant ise, Pers İmparatorluğu'nun altın çağını yansıtan; dinamik ve samimi bir restoran etkisi yaratmak üzere I-AM ile çalıştı. I-AM Kurucu Ortağı Emre Kuzlu, Jan Restaurant ile ilgili olarak "Markanın güçlü hikayesini en etkili şekilde anlatabilmek ve mekâna yansıtabilmek için Jan'ın marka kimliği ve restoran tasarımını üstlendik. Müşterinin odakta tutulduğu bir tasarım anlayışıyla, Hazar Bölgesi'nin özelliklerini restorana taşıyabilmek için eski zamanlara verdiğimiz referansın yanı sıra lüks ve sıcak bir atmosfer yaratmayı da başardık. Marka hikayesine de uygun olarak mekânın dışarıdan görünümünü de gündüzleri daha sakin, akşamları ise daha şatafatlı olacak şekilde kurguladık. Restoranın bütününe yayılan Hazar esintilerini, elde yazılmış yazıtlar ve Hazar hükümdarlarının portreleri ile pekiştirdik." dedi.

Gerçekleştirdiği projelerde marka kimliğini, mekan içerisinde bulunan tüm temas noktalarına uygun şekilde yerleştirerek, müşterilere zengin bir marka deneyimi sunmayı amaçlayan I-AM, hem Haz Restaurant hem de Jan Restaurant'ı, Londra'da sadık müşterilerinin yanı sıra yeni neslin de tercih ettiği, akılda kalan birer deneyim alanına dönüştü.

Türk-İngiliz ortaklığında kurulan ve 4 ülkedeki ofisleriyle dünya çapında faaliyet gösteren deneyim tasarımı ajansı I-AM, tasarım araştırmacıları, mimarlar, servis ve kullanıcı deneyimi tasarımcıları, iletişimcilerden oluşan ekibi ile insanı tasarımlarının kalbine yerleştirirken, Türkiye, İngiltere, BAE ve Hindistan'da markaların kullanıcılarına yaşatmayı hedefledikleri deneyimlere ulaşmalarını sağlıyor. İnsanların her gün kullandıkları servislere fiziksel ve dijital tüm temas noktalarını kapsayan bütüncül bir anlayış ile yaklaşan I-AM, markalar ile kullanıcıları için hedefledikleri deneyimleri kurguluyor. 3 Türk ve 3 İngiliz ortak tarafından kurulan ve 100'den fazla yaratıcı akıldan oluşan ekibi ile hizmet veren I-AM, markalar ve insanlar arasında bu güçlü bağı kurmak için ilhamını yine insanlardan alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel I-Am, Yeme-İçme Deneyimini Londra'da Yeniden Tanımlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement