İ.ü.'de "Türk Bilgeleri Yolu" Temalı Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

İ.ü.'de "Türk Bilgeleri Yolu" Temalı Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu

İnönü Üniversitesi “Türk Bilgeleri Yolu” temalı Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu, 1 Temmuz-1 Ağustos 2014 tarihleri arasında İnönü Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

22.06.2014 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnönü Üniversitesi "Türk Bilgeleri Yolu" temalı Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu, 1 Temmuz-1 Ağustos 2014 tarihleri arasında İnönü Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

İnönü Üniversitesi'nin kuruluşunun 40. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan Uluslararası Taş Heykel Sempozyumuna 10 sanatçı davet edildi. Suat Karaaslan, Mustafa Bulat, Aysun Altunöz Yonuk, Malkhaz Tsiskadze, Ahmet Hakan Yılmaz, Evren Selçuk, Cengiz Göğebakan, Jhon Gogaberıshvılı, Zakir Azizov adlı sanatçıların katılacağı sempozyumda "Türk Bilgeleri Yolu" teması işlenecek Bu kapsamda Türk kültüründe önemli yere sahip olan Battalgazi, Dede Korkut, Farabi, İbn-i Sina, Kaşgarlı Mahmut, Yusuf Has Hacib, Hoca Ahmet Yesevi, Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli, Nasrettin Hoca, Yunus Emre, Uluğ Bey, Mimar Sinan, Niyazi-i Mısri, Itri, Karacaoğlan, Dede Efendi, Aşık Veysel, gibi şahsiyetlerin ve bu şahsiyetlere ait düşüncelerin konu olarak ele alınması hedefleniyor.

Sempozyumlarda ortaya konulacak eserler, Üniversite yerleşkesini doğu batı ekseninde ortadan ikiye "Pembe Yol"da sergilenecek.

Sempozyumla ile ilgili olarak yapılan açıklamada, "Türk Bilgeleri Yolu" Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu'nun amacı, Türk kültüründe önemli yere sahip olan şahsiyetlerin ve bu şahsiyetlere ait düşüncelerin sanat aracılığı ile gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlamak, sanatçıları desteklemek ve İnönü Üniversitesi'ne nitelikli çağdaş sanat yapıtları kazandırmaktır" denildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İ.ü.'de 'Türk Bilgeleri Yolu' Temalı Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement