İBB, çalışanları için Sosyal Medya Etik İlkeleri'ni yayınladı - Son Dakika
Güncel

İBB, çalışanları için Sosyal Medya Etik İlkeleri'ni yayınladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kurum çalışanları için resmi ve kişisel hesap paylaşımlarında esas alınacak İBB Sosyal Medya Etik İlkeleri'ni açıkladı. Bu ilkelere uymayanlar yasal süreçle karşı karşıya kalabilecek.

11.12.2019 16:20  Güncelleme: 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İBB'den yapılan açıklamada, tüm yönetici ve çalışanların görev ve sorumluluklarını yerine getirirken uymaları gereken etik standartların tanımlandığı ilkelere göre, İBB çalışanları sosyal medya hesaplarından hiçbir kişi, kurum veya oluşum hakkında kötüleyici iletişim çalışması yapılmayacak. İBB çalışanları paylaşım yapmaya zorlanmayacak, herhangi bir topluluğu, inanç grubunu, cinsiyeti, etnik kökeni, siyasi görüşü, dezavantajlı grubu rencide edecek, aşağılayacak ifade ve görseller de paylaşılmayacak.

İBB Sosyal Medya Etik İlkeleri'ni ihlal edenler hakkında iç soruşturma açılacak ve yasal süreçler işletilecek.

İBB'nin yayınladığı Sosyal Medya Etik İlkeleri şunlar:

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirak şirketleri çalışanları kişisel ve kurumsal sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlarda İstanbul'da yaşayan herkese hizmet verme yükümlülüğüyle kamusal bir hizmet veren kurumda çalıştıklarının bilincinde ve sorumluluğunda hareket ederler.
  • İBB ve iştiraklerinde çalışanları kişisel sosyal medya kullanımlarında da kurumu temsil ettiklerinin bilincindedir.
  • İBB ve iştiraklerinde çalışanlar hiçbir şekilde şahsi sosyal medya hesaplarında siyasi ya da başka bir konuda paylaşım yapmaya zorlanamaz.
  • İBB ve iştiraklerinde hiçbir kişi, kurum veya oluşum hakkında kötüleyici, dezenformatif iletişim çalışması yapılamaz. Açık veya gizli hesaplarla kişi hak ve hürriyetini zedeleyici paylaşımlar yapılamaz, hedef gösterilemez, yapılması organize edilemez, bu konuda herhangi bir şeklide doğrudan ya da dolaylı bütçe harcanamaz.
  • Paylaşımlarında doğrudan ya da ima yoluyla herhangi bir topluluğu, inanç grubunu, cinsiyeti, etnik kökeni, siyasi görüşü, dezavantajlı grubu rencide edecek, aşağılayacak ifade ve görseller paylaşılamaz.
  • Dezavantajlı gruplara yönelik yapılan sosyal ve ekonomik destek çalışmalarıyla ilgili paylaşımlarda kişilerin fotoğrafları kullanılamaz.
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve/veya iştirak şirketinin iç işleyişi ile ilgili özel bilgiler paylaşılamaz. Çalışma arkadaşları iş ve görevlerle ilgili tartışmaları sosyal medya ağları üzerinde sürdüremezler.
  • İBB ve iştirak şirketleri iletişim çalışmalarında kişisel verinin korunmasına özen gösterirler.
  • Önemli konularda kurumsal açıklama ve bilgilendirme yapılmadan önce sosyal medya paylaşımları ya da herhangi bir dijital mecrada açıklama ya da bilgi paylaşımı yapamazlar.
  • Bu konudaki etik ilkelere uymayan kişiler ile ilgili İBB Sosyal Medya Etik ilkelerini ihlal ettiği için iç soruşturma açılabilir, paylaşıma göre yasal süreçler işletilebilir.
  • Özellikle deprem, terör saldırısı, doğal afet vs. gibi olağanüstü kamusal durumlarda yapılan paylaşımlarda çalıştıkları kurumun referans olarak alınacağının farkında olurlar, resmi açıklamaları bekler ve bu açıklamaları esas alırlar.
  • Başka kullanıcılardan gelen bilgi, görüş, görüntüleri paylaşır, yeniden iletir ya da yanıtlarken, bunların kendi görüşü olarak algılanmamasına özen gösterirler.
  • Paylaşımlarının kaynağına özen gösterirler. Paylaşılan ya da iletilen bir bilginin yanlış olduğunu fark edilirse, izleyen bir mesajla mutlaka düzeltilmelidir.
  • Sosyal medya ağlarında yapılan paylaşımların, üçüncü kişiler tarafından, bağlamından kopararak başkalarına iletilebileceği unutulmamalıdır.
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi, iştirak şirketleri ve farklı görevlerdeki tüm çalışan ve yöneticileri kamusal anlamda yapılan çalışmaların İstanbullulara ulaştırırken kişisel sosyal medya paylaşımlarında İBB ve Başkanının kurumsal sosyal medya hesaplarını referans alırlar. Duyuru süreçlerine katkılarının da yine bu kurumsal hesaplar üzerinden olması tavsiye edilir.
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi, iştirak şirketleri ve farklı görevlerdeki tüm çalışan ve yöneticileri temiz ve etik bir sosyal medya kullanımından yana olmayı kabul eder.
İBB, çalışanları için Sosyal Medya Etik İlkeleri\'ni yayınladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İBB, çalışanları için Sosyal Medya Etik İlkeleri'ni yayınladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon Of ilçesinde muhtarlar için tanışma toplantısı düzenlendi
    12:43 Trabzon Of ilçesinde muhtarlar için tanışma toplantısı düzenlendi

    Trabzon'un Of ilçesine bağlı mahallelerin muhtarları için tanışma toplantısı düzenlendi. Kaymakam Yiğit Yaşar Demirer, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve diğer ilçe yetkililerinin katıldığı toplantıda, göreve seçilen muhtarlar tebrik edildi ve beş yıl boyunca güzel hizmetler yapacaklarına inanıldığı belirtildi.

  • 'Anı olarak kalsın' diye kaydettikleri uyuşturucu ortamları sosyal medyaya sızdı
    12:42 'Anı olarak kalsın' diye kaydettikleri uyuşturucu ortamları sosyal medyaya sızdı

    Sakarya'da bir evin içerisinde 'anı olarak kalsın' diye kaydedilen uyuşturucu ortamı görüntüleri sosyal medyaya düştü. Emniyet ve valiliğin etiketlenerek paylaşıldığı videoların ardından polis ekipleri harekete geçti. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri olayı araştırıyor.

  • Kemer, 600 tur operatörü temsilcisini ağırlamaya hazırlanıyor
    12:42 Kemer, 600 tur operatörü temsilcisini ağırlamaya hazırlanıyor

    Kemer Belediyesi ve bir otelin iş birliğiyle düzenlenecek programda, tur operatörleri temsilcileriyle turizmdeki gelişmeler ve projeler hakkında fikir alışverişi yapılacak.

  • Kırklareli'nde hafif ticari araç dereye devrildi, 2 kişi yaralandı
    12:41 Kırklareli'nde hafif ticari araç dereye devrildi, 2 kişi yaralandı

    Kırklareli'nde meydana gelen trafik kazasında, hafif ticari aracın dereye devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı. Egemen K. (25) idaresindeki araç, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle dereye devrildi. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sürücü ve araçta bulunan Sıla D. (25), sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetimi yapıldı
    12:39 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetimi yapıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Madenlerde Sürdürülebilirlik, İş Sağlığı ve Güvenliği Vizyon Organizasyonu'nda yaptığı konuşmada, 15 Nisan itibarıyla 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetiminin yapıldığını bildirdi. Bayraktar, maden denetimlerini artırdıklarını ve 2023'te 8 bin 828 denetim yapıldığını belirtti. Ayrıca, madencilerin çalışma şartlarının iyileştirildiğini ve maaşlarının asgari ücretin iki katı olduğunu ifade etti. Bayraktar, yerli kaynakların ekonomiye kazandırılması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye'nin enerjide ve madende bağımsızlık hedefine ulaşması gerektiğini söyledi.

  • Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Birim Ziyaretlerinde Belediyeciliği Aşkla Sorunlara Odaklanmak Olarak Tanımladı
    12:39 Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Birim Ziyaretlerinde Belediyeciliği Aşkla Sorunlara Odaklanmak Olarak Tanımladı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, birim ziyaretlerinde belediyeciliği aşkla sorunlara odaklanmak olarak tanımladı. Göreve başlamasının ardından hızlı bir şekilde teşkilat yapılandırması yapan Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, her gün farklı birim müdürlükleriyle bir araya gelerek brifing almaya devam ediyor.

  • Tokat'ta elektrikli araç sahibinin bulunmadığı siteye şarj ünitesi kuruldu
    12:38 Tokat'ta elektrikli araç sahibinin bulunmadığı siteye şarj ünitesi kuruldu

    Tokat'ta elektrikli araç sahibinin bulunmadığı bir sitede, vatandaşları özendirmek amacıyla elektrikli araç şarj ünitesi kuruldu. Sitenin yöneticisi Mehmet Ünveroğlu, çevre dostu elektrikli otomobil kullanımını desteklemek ve gelecekteki ihtiyaçları düşünerek bu adımı attıklarını belirtti.

  • Kırklareli Valisi Birol Ekici Turizm Haftası etkinliklerinde turizmcilerle bir araya geldi
    12:38 Kırklareli Valisi Birol Ekici Turizm Haftası etkinliklerinde turizmcilerle bir araya geldi

    Kırklareli Valisi Birol Ekici, 48. Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde turizmcilerle bir araya geldi. Iğneada ve Kıyıköy belgelerinin turizme büyük katkı sağladığını belirten Vali Ekici, etkinliğe birçok önemli ismin katıldığını söyledi.

  • 12:37 "Tedavi olmak istiyorum" deyip üst geçide çıktı

    Antalya'da psikolojik sorunları olduğunu belirten 19 yaşındaki genç, yaya üst geçinde intihara teşebbüs etti. Tedavi edilmek istediğini söyleyen genç, itfaiye eri tarafından ikna edildi.

  • Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın Görev Süresi Doluyor
    12:36 Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın Görev Süresi Doluyor

    Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresi 20 Nisan'da dolacak. Yarın veda töreni yapılacak ve Kadir Özkaya başkanlık koltuğuna oturacak.


Advertisement