İBB'den yılbaşı gecesi tedbirleri! Metro sabaha kadar hizmet verecek - Son Dakika
Ekonomi

İBB'den yılbaşı gecesi tedbirleri! Metro sabaha kadar hizmet verecek

İBB, yılbaşında vatandaşların mağdur olmaması için bir takım önlemler aldı. Buna göre İETT 672 ek sefer yapacak ve bazı metro hatlarında 24 saat hizmet verilecek.

26.12.2019 14:36  Güncelleme: 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yılbaşı kutlamaları için İETT'ye ek seferler koyup bazı metro seferlerini 24 saate çıkardı.

İBB'den yapılan açıklamada yeni yıl kapsamında Taksim Cumhuriyet Meydanı, İstiklal Caddesi ve Dolmabahçe ışıklandırdı. Yeni yıl gecesinde, kutlama ve gösterilerin merkezi Ortaköy sahili olacak. Deniz yüzeyine kurulacak platformda saat gece 24.00'ü gösterdiğinde başlayacak havai fişek gösterisi ile vatandaşlar yeni yıla hep birlikte girecek.

AKOM GÖREV BAŞINDA

İstanbulluların yeni yıla huzurla girebilmeleri için İBB'nin birçok birimi mesai yapacak. AKOM, yılbaşı gecesi için özel tedbirler aldı.

Bu kapsamda İtfaiye, Zabıta, İGDAŞ, İSKİ, İETT, METRO İSTANBUL, Atık Yönetimi Müdürlüğü, Yol Bakım ve Altyapı, İşletmeler Müdürlüğü, Trafik Müdürlüğü ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden personel AKOM merkezinde görev başında olacak.

İBB'den yılbaşı gecesi tedbirleri! Metro sabaha kadar hizmet verecek

17 HATTA 672 EK SEFER DÜZENLENECEK

İETT tarafından yılbaşı gecesi 22.00-06.00 saatleri arasında 17 hatta, 125 araç ile 672 ek sefer düzenlenecek. 24 saat esaslı çalışan metrobüs hattında da yılbaşı gecesi için ek seferler konuldu. 1 Ocak günü ise seferler pazar günü uygulanan sefer planına göre yapılacak.

İstanbulluların güvenli bir şekilde evlerine ulaşması için İstanbul'un merkezi noktalarına ulaşımda ek seferler konuldu. Vatandaşlar, ek sefer yapacak otobüs hatları ve diğer hatların sefer saatlerine ilişkin detaylı bilgileri "www.iett.istanbul" internet adresinden veya "MOBİETT" uygulamasından da ulaşabilecek.

İBB'den yılbaşı gecesi tedbirleri! Metro sabaha kadar hizmet verecek

METRO GECE DE HİZMET VERECEK

Yılbaşı gecesi İstanbulluların ulaşım sorunu yaşamaması için Metro İstanbul bünyesinde yer alan 6 metro hattında 31 Aralık'ı, 1 Ocak'a bağlayan gece "Gece Metrosu" seferleri yapılacak.

Gece seferleri yapılan M1A Yenikapı- Atatürk Havalimanı, M1B Yenikapı-Kirazlı, M2 Yenikapı- Hacıosman, M4 Kadıköy-Tavşantepe, M5 Üsküdar- Çekmeköy, M6 Levent-Hisarüstü hatlarının yanı sıra normalde 00.00'da seferleri sona eren diğer tüm metro hatlarında sefer süresi de gece 02.00'ye kadar uzatıldı.

3 BİN 500 KİŞİLİK EKİP GÜVEN VE HUZUR SAĞLAYACAK

Yılbaşı gecesinden bir gün önce başlayarak takviye personel dahil toplam 3 bin 500 kişilik ekip güven ve huzuru sağlamak için görev alacak. Ekipler, tüm ulaşım aksları ile ve ilçe meydanlarına yakın alanlarda güvenlik hizmeti sunacak. İstanbul'un 39 ilçesindeki meydanlarda Yerinde Çözüm ekipleri de saat 01.00'e kadar devriyede olacak.

İBB\'den yılbaşı gecesi tedbirleri! Metro sabaha kadar hizmet verecek
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İBB'den yılbaşı gecesi tedbirleri! Metro sabaha kadar hizmet verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili: İmitasyon ürün kullanmak ve haram konuları sigortalatmak caiz değildir
    10:51 Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili: İmitasyon ürün kullanmak ve haram konuları sigortalatmak caiz değildir

    Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Dr. Fatih Aydın, imitasyon ürünleri kullanmanın caiz olmadığını ve haram konuları sigortalatmanın da caiz olmadığını açıkladı. Aydın, imitasyon ürünlerin kul hakkına girdiğini ve kamu hakkı olduğunu belirtti. Tarım sigortasıyla ilgili olarak ise Aydın, konusu haram olmayan her türlü sigortanın caiz olduğunu ancak haram konuların sigortalanmasının caiz olmadığını ifade etti.

  • Ekonomik güven endeksi mart ayında yüzde 1 artarak 100 oldu
    10:41 Ekonomik güven endeksi mart ayında yüzde 1 artarak 100 oldu

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, mart ayında ekonomik güven endeksi yüzde 1 artarak 100 değerine ulaştı. Tüketici güven endeksi yüzde 0,02, reel kesim güven endeksi yüzde 1,5, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 1,5 artarken, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,0 azaldı. İnşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 3,6 düşüş gösterdi.

  • Başkan Sekmen;
    10:38 Başkan Sekmen; "Tarım ve hayvancılık sektöründe adeta çığır açtık"

    Erzurum Büyükşehir Belediyesi, bitkisel üretimi desteklemek amacıyla kendi gübre üretimine başladı.

  • TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Mart 2024 Verileri Açıklandı
    10:37 TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Mart 2024 Verileri Açıklandı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan verilere göre, Mart ayında ekonomik güven endeksi Şubat ayına göre yüzde 1 artarak 100,0 değerini aldı. Hizmet sektörü güven endeksinin yükselmesi bu artışta etkili oldu. Tüketici, reel kesim, hizmet sektörü, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endeksleri ise farklı oranlarda değişim gösterdi.

  • 2022'de İşgücü Maliyeti İstatistikleri Açıklandı
    10:31 2022'de İşgücü Maliyeti İstatistikleri Açıklandı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılına ait İşgücü Maliyeti İstatistiklerini açıkladı. Buna göre, 2022 yılında aylık ortalama işgücü maliyeti 11 bin 602 TL olarak gerçekleşti. Finans ve sigorta faaliyetleri sektörü, 28 bin 790 TL ile aylık ortalama işgücü maliyetinin en yüksek olduğu sektör oldu. İnşaat sektörü ise 6 bin 621 TL ile aylık ortalama işgücü maliyetinin en düşük olduğu sektör olarak belirlendi.


Advertisement