İBB, Eminönü-Alibeyköy tramway hattını bitirmek adına Fransa'dan kredi alacak - Son Dakika
Ekonomi

İBB, Eminönü-Alibeyköy tramway hattını bitirmek adına Fransa'dan kredi alacak

İBB'nin, Eminönü-Alibeyköy tramway hattının kalan kısmını bitirmek için Fransız Kalkınma Bankası ile 93 milyon euroluk kredi ön protokolü imzaladığı öğrenildi.

23.06.2021 14:48  Güncelleme: 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB), yapılan açıklamaya göre, yapımına 2016'da başlanan ve 1 Ocak 2021'de ilk etabı açılan Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının, Eminönü-Cibali arasının tamamlanması için İBB ile Fransız Kalkınma Bankası (AFD) arasında 93 milyon euroluk kredi ön protokolüne imza atıldı.

"MÜSİLAJ İÇİNDE İBB İLE İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ"

Hattın Balat'taki merkez şantiyesinde düzenlenen imza töreni, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin ve AFD Operasyonlardan Sorumlu İcra Direktörü Jean Pierre Marcelli'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Marcelli, AFD'nin şehirlerin mali özerkliğini desteklediğini belirterek, "AFD, şu ana kadar İBB'nin toplamda 450 milyon euro tutarında 5 ulaşım projesini finanse etmiştir. AFD, ayrıca Marmara Denizi'ndeki müsilaj krizine çözüm bulabilmek için İBB ile iş birliğine hazırdır." ifadelerini kullandı.

İBB, Eminönü-Alibeyköy tramway hattını tamamlamak için Fransa'dan kredi alacak

HATTIN CİBALİ-EMİNÖNÜ KISMI 2022 SONUNDA AÇILACAK

İBB Başkanı İmamoğlu da krediyi çok uygun maliyetle sağladıklarını ifade ederek, finansmanın 2 yıl geri ödemesiz ve 10 yıl geri ödemeli olmak üzere toplam 12 yıl vadeli olduğunu bildirdi. İmamoğlu, tramvay hattının Cibali-Eminönü arasındaki kısmını da Aralık 2022'de açacaklarını kaydetti.

İBB, Eminönü-Alibeyköy tramway hattını bitirmek adına Fransa\'dan kredi alacak

Son Dakika Ekonomi İBB, Eminönü-Alibeyköy tramway hattını bitirmek adına Fransa'dan kredi alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Bilir Kişi : Ak Parti yetkililerinin yerinde olsam, aynı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi: "kimse ihaleye girmesin, iktidara geldiğimizde bunları ödemeyeceğiz" derdim. Seçimden önce vaatleri sıralarken borç almaya gerek yok, İstanbul'un gelirleri yeter artar bile diyen şahıs, şimdi her yerden borç alarak daha da borç batağına sürüklüyor. Tabi bunları görüpte inanmayan veya inanmak istemeyen garip bir zihniyete sahip güruh var memleketimizde. Allah edene, ettiğini misliyle verir. AMİN. 101 51 Yanıtla Halil Çavuş: Ne yapsın adam kendi devletinden görmediği desteği başka yerden bulmaya çalışıyor. Az kafa çalışsa devlet yapılacak hizmete neden destek çıkmaz diye sorgularıdın. 38 54 mert kalin: Oda bir şey mi asiyan levent metro hattını yok ağaç kesilecek yok görüntü bozulacak diye dava açıp gösteri yapanlar. Ne hikmetse İmamoğlu geldikten sonra sesleri kesildi bir de biz yapıyoruz demiyorlar mi 37 8
  • Koray Demir: akp ıktıdara gelınce o paraları odemıycez avrupaya akp beledıye başkanı olarak kım gelırse gelsın ekremın cektıgı kredılerı odemıycektır o yuzden haberınız olsun 71 44 Yanıtla
  • Ramazan yazıcı: 2 yıl ödemesiz 10 yıl sanki kendi ödeme edecek imiş gibi 10 yıl daha kim katlanır İmamoğlu na.ak parti kazanır ise ödemicez duy sesi Avrupa 45 31 Yanıtla Halil Çavuş: Yarım yamalak bırakılan metro inşaat çöplüğünü temizlemeye çalışıyor .ne çok zorunuza gidiyor. Kazanabilirseniz ödemezsiniz. Oylar İmamoğluna. Ya Bismillah... 8 22
  • GS Lİ : TÜRKİYEDE KREDİ VERCEK YER KALMADIDA KREDİYİ FRANSAMI VERİCEKMİŞ..GERÇİ HERKES DOSTUNDAN BORÇ PARA İSTER 46 29 Yanıtla
  • Erdal Karabulut: Hani israf boruları kesilmişti kaynak bulunmuştu siyaset işte hepsi aynı, daha doğrusu hepsi farklı,biz aynı. 31 5 Yanıtla
  • Kzk : Bende aynısını diyecektim 19 14 Yanıtla
  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement