İbb, Temel İhtiyaç Malzemesi Olan 60'ıncı Tır'ı Deprem Bölgesine Gönderdi - Son Dakika
Güncel

İbb, Temel İhtiyaç Malzemesi Olan 60'ıncı Tır'ı Deprem Bölgesine Gönderdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Yenikapı’da bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri Merkezi’nde toplanan yardımları, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde yıkıma uğrayan bölgelere göndermeye devam ediyor. Gönüllü ekiplerin çalıştığı merkezde hazırlanan temel ihtiyaç malzemesi yüklü yardım TIR’larının 60’ıncısı yola çıktı.

08.02.2023 16:54  Güncelleme: 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Yenikapı'da bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri Merkezi'nde toplanan yardımları, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde yıkıma uğrayan bölgelere göndermeye devam ediyor. Gönüllü ekiplerin çalıştığı merkezde hazırlanan temel ihtiyaç malzemesi yüklü yardım TIR'larının 60'ıncısı yola çıktı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), yardım kampanyası başlattı. Yardımlar, Yenikapı'da bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri Merkezi ve Kartal- Esentepe Mahallesi'nde bulunan İBB Lojistik Destek Merkezi'nde toplanıyor. TIR'larla deprem bölgesine gönderilecek yardım malzemelerinin bulunduğu iki merkez de 24 saat boyunca açık tutuluyor.

BÖLGEDEKİ YEMEK DAĞITIMI DA DEVAM EDİYOR

Yenikapı'da devam eden çalışmalarda, yardım dolu 60'ıncı TIR, bugün bölgeye gönderildi. Bu arada afet bölgesinde bulunan İBB ekipleri de Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) yönlendirmesiyle Hatay'da sıcak yemek dağıtımı ve insani yardım çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, her gün sıcak 6 bin kişilik sıcak yemek sunuyor.

İbb, Temel İhtiyaç Malzemesi Olan 60\'ıncı Tır\'ı Deprem Bölgesine Gönderdi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İbb, Temel İhtiyaç Malzemesi Olan 60'ıncı Tır'ı Deprem Bölgesine Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement