IBM Smartcamp Yılın En İyi Türk Girişimcisini Seçiyor! - Son Dakika
Güncel

IBM Smartcamp Yılın En İyi Türk Girişimcisini Seçiyor!

IBM Smartcamp Yılın En İyi Türk Girişimcisini Seçiyor!

Akıllı Dünya kapsamında çözümler sunan, inovatif ve yeni nesil şirketlerin belirlendiği IBM SmartCamp Türkiye 2012'nin sonuçları 3 Ekim'de açıklanıyor.

27.09.2012 17:15  Güncelleme: 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jüri üyelerinin değerlendirmelerinin ardından finale kalan 6 şirket arasından belirlenecek olan birinci, IBM'in teknik destek ve iş vizyonu oluşturulması gibi pek çok hizmet alanından üç ay süreyle yararlanmaya hak kazanacak.

Son beş yıl içinde kurulmuş olan ve enerji, sağlık, ulaşım, e-devlet hizmetleri gibi temel alanlarda dünyanın karşı karşıya olduğu sorunlara çözümler sunan yeni nesil yenilikçi şirketlerin katıldığı IBM SmartCamp Türkiye 2012 Yarışması'nın sonuçları 3 Ekim'de açıklanıyor. Girişimcilik ve teknoloji konularında uzman kişiler tarafından yapılacak değerlendirmelerden sonra belirlenen altı finalist arasından seçilecek birinci, 3 Ekim tarihinde Feriye Lokantası'nda gerçekleştirilecek etkinlikte duyurulacak.

Girişimciler ve ilgili ekosistemi bir araya getirmeyi hedefleyen, IBM ve Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) işbirliği ile düzenlenen IBM SmartCamp Türkiye 2012 Yarışması'nda finale kalan 6 şirketin Compello, Exa-tech, Havooz Ltd., İşkolig, Minder ve MRME AR-GE Ltd. olduğu bildirildi.

İlk finalist olan ve Telekom, Finans ve İlaç sektörlerinde iş analitiğine odaklanan Compello'nun asıl uzmanlık alanları paket çözümlerle Cognos & SPSS danışmalığı sunmak. Şirket, müşterilerinin faaliyet gösterdiği sektördeki ihtiyaçlarını anlamalarına yardımcı olmayı ve kapsamlı çözüm paketleri sunmayı hedefliyor.

Diğer bir finalist olan Exa-tech, Boğaziçi Üniversitesi Teknopark'ta kurulan yeni bir teknoloji şirketi. Exa-tech sistemlere ve çözümlere dayanan donanım ve yazılımlar geliştirerek spor analitiği alanında hizmet sunuyor. İlk etapta futbol ile işe başlayan Exa-Tech'in çözümleri hem bireysel hem de takım düzeyinde, oyunu analiz ediyor. Basketbol ve Amerikan futbolu için de çözümler üretmeye kararlı olan şirket; yazılım, donanım, istatistik ve spor bilimleri alanlarında Boğaziçi Üniversitesi ve diğer önde gelen üniversitelerle işbirliği içerisinde.

Üçüncü finalist Havooz Ltd., bulut teknolojisini kullanarak şirketlerin büyük çaplı verileri analiz etmelerine ve dönüştürmelerine yardımcı oluyor. Havooz; Hadoop ve diğer NoSQL sistemlerde uzman ve şu anda Telekom sektöründe müşteriye uyarlanmış Büyük Veri çözümleri sunuyor.

Bir diğer finalist olan İşkolig, web tabanlı bir kariyer topluluğu ve çalışanlar anonim olarak maaş bilgilerini, iş memnuniyetlerini, mülakat deneyimlerini, sorularını ve çalışma ortamlarının fotoğraflarını paylaşıyorlar. İşkolig aynı zamanda şirketlerin adaylara değer önermesi yapabilecekleri bir işveren markalaştırma platformu. Şirketlere; maaşlar ve şirket tatminine ilişkin İK analitiği bilgileri sağlıyor.

Bir ileri teknoloji şirketi olan Minder, beyin-bilgisayar arayüzleri cihazları teknolojisindeki AR-GE ile son kullanıcıların sadece zihin güçlerini ve yüz ifadelerini kullanarak duygu ve düşüncelerini iletmelerini sağlıyor. Şirketin iki tanesi engelli bireyler için olmak üzere üç ürünü bulunuyor. Mimik özelliği engelli bireylerin yüz ifadeleri ve boyun hareketleriyle bilgisayarı kontrol etmesini mümkün kılıyor. İkinci ürün olan P300 ise bireylere düşünceleriyle bilgisayarda yazı yazma imkanı tanıyor.

2011 yılında kurulan MRME AR-GE Ltd, elektronik endüstrisine ve bilgisayar yazılımlarına yenilikçi çözümler üretmeyi hedefliyor. Yaşam kalitesini arttıracak ileri teknoloji elektronik ürünler tasarlamak için çalışan şirket, masaüstü bilgisayarlarda, sosyal ağlarda, mobil araçlarda veya gerçek hayatta en iyi interaktif uygulamaları ve otomasyonu geliştirmeye odaklanıyor. Mobil Barkod Haritalama Sisteminde Barkod, GPS ve Kullanıcı verilerinin 3G teknolojisi kullanılarak veritabanına aktarılması sağlayan bir mobil yazılım üreten şirket, verileri sorgulayabilen, yorumlayan, haritalayabilen, barkod oluşturabilen, raporlayabilen ve üzerinde işlemler yapabilen bir internet yazılımı oluşturdu.

SmartCamp Türkiye'nin birincisi, "IBM Yılın Küresel Girişimcisi –Türkiye" olarak belirlenecek ve teknik destekten kapsamlı bir iş vizyonu oluşturulmasına kadar pek çok konuda IBM'in deneyim ve uzmanlığından üç ay süreyle yararlanmaya hak kazanacak. Ayrıca, Türkiye birincisi şirket, Berlin'de yapılacak bölgesel yarışma seçmelerine katılma hakkı kazanacak ve dünya çapında tanınmış girişimci ve yatırımcılarla bir araya gelerek, danışmanlık hizmetleri alma ve görüşmeler gerçekleştirme fırsatı bulacak. Berlin'deki etkinlikte başarılı olan şirketler ise 2013 yılında düzenlenecek "IBM Yılın Küresel Girişimcisi – Dünya'" ödülünün seçileceği IBM SmartCamp dünya finaline katılmak üzere de davet edilecek.

Dileyenler finalistlere http://ibmsmartcamp.com/2012/09/26/peoples-choice-voting-for-ibm-smartcamp-istanbul-kickstart/ adresinden oy verilebilecek ve bu oylamanın birincisine de bir ödül verilecek.

Bugün dokuz büyük araştırma laboratuvarında, 3.000'in üzerinde çalışanı ve her yıl ortalama 6 milyar dolarlık AR-GE yatırımı, 38 İnovasyon Merkezi ile IBM, yenilikçi teknolojileri geliştirmek alanında dünyada sayılı şirketler arasında yer alıyor. 100 yılı aşkın deneyimi ve sahip olduğu geniş kaynak havuzu ile özellikle genç girişimci şirketlere yeni fikirler geliştirmeleri açısından sınırsız fırsatlar sunuyor. Küresel Girişimcilik Programı da, destek ve kaynakları aracılığıyla yeni nesil yenilikçi şirketlerin bankacılık, binalar, şehirler, bulut bilişim, eğitim, enerji, besin, devlet, sağlık, altyapı, üretim, kamu güvenliği, ulaşım, perakende, telekomünikasyon, trafik gibi iş dünyasının hızla büyüyen ve devrim niteliğinde teknolojilere aç olan sektörlerinde yeni iş fırsatları yakalanmasına yardımcı olmayı hedefliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel IBM Smartcamp Yılın En İyi Türk Girişimcisini Seçiyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement