İbn Rüşd Psikolojisi Kitabı - Son Dakika
Kültür Sanat

İbn Rüşd Psikolojisi Kitabı

İbn Rüşd Psikolojisi Kitabı kitabının yazarları, yayınevi, baskı tarihi ve diğer tüm bilgileri. İbn Rüşd Psikolojisi Kitabı kitabının kısa özeti.

24.08.2014 01:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orta Çağın en önemli isimlerinden birisi olan Endülüslü filozof İbn Rüşd, 13. yüzyıldan itibaren Latin ve Yahudi dünyasını oldukça derinden etkilemiştir. Latin Batı dünyasının Aristo'yu öğrenmesindeki en önemli isimlerinden bir tanesidir. Bugün bile şerhleri Aristo'yu anlamamızda önemli kaynaklar arasında sayılmalıdır. Bundan dolayı Büyük Şarih lakabıyla da anılmaktadır. İbn Rüşd gerek şerh türü eserleri gerekse telif eserleriyle felsefi analiz ve eleştirinin en güzel örneklerini sunmuştur.

Bu eser, İbn Rüşd'ün prikoloji alanındaki analiz ve eleştirilerini aslına sadık bir şekilde sunmaktadır. Aynı zamanda eser Orta Çağ filozofunu anlamanın zorluklarını hem giriş bölümünde hem de eser boyunca aşmaya çalışmıştır. Fizikten Metafiziğe İbn Rüşd'ün İnsan Tasavvuru altı başlığı ile sunulan bu çalışma, İbn Rüşd psikolojini, bu alanın filozofun felsefi sistemi içindeki yerini tespit ederek ve onun diğer disiplinler ile lişkisini tespit ederek bir bütünlük içinde sunmaktadır.

(Arka Kapak)

Yazar: Atilla Arkan

Yayınevi: İz Yayıncılık

ISBN: 9789753556101

Boyut: 14.0x21.0

Sayfa Sayısı: 376

Basım Yılı: Yok 2006

Cilt Durumu: Ciltsiz

Kağıt Türü: 2. Hamur

Dil: Türkçe

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kültür Sanat İbn Rüşd Psikolojisi Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement