İbni Sina'nın Gençlik Sihiri Dediği Bitki - Son Dakika
Güncel

İbni Sina'nın Gençlik Sihiri Dediği Bitki

İbni Sina'nın kitabında geçen oğul otu binbir derdin dermanı...

25.07.2012 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İbni Sina'nın kitabında geçen oğul otu binbir derdin dermanı... Özellikle ruh ve fiziksel rahatsızlar için birebir... Oğul otunun faydaları saymakla bitmiyor... İşte oğul otu mucizesi.

Oğul Otu (Melisa)

Gençlik Sihiri: Melisa otu ciltteki kırışıklıkları gidermede birebirdir… Bunun için bir tas kaynamış suya, bir avuç melisa konur, 10 dakika kadar yüz buhara tutulur, buhardan sonra melisa ile yapılmış yüz toniği ile yüz yıkanır.

Tonik yapmak için bir su bardağı kaynar suya, bir çorba kaşığı melisa konur. Üstü kapalı olarak kısık ateşte 5 dakika tutulur, ateşten alınır, 20 dakika demlenir sonra süzülür. Yüzünüze süreceğiniz tonik hazırdır artık. Bu formül her türlü cilt için uygun ve etkilidir. Kırışıklıkları giderdiği gibi yaşlanmayı da önler…

• Oğul otu terlemenin de dermanı… Bir demek kaynatıp, suyunu vücudunuza sürerseniz ter kokusuna son veriyor.

• Oğul otunun ezilerek yapılan lapası böcek ısırmalarında etkili bir ilaçtır.

• Baş dönmelerine, adet dönemi, migren, mide, bağırsak, romatizma ağrılarına çay olarak içilirse faydalı olduğu yapılan araştırmalarda görülmüştür.

• Romatizma ve spazm çözücü olarak çok etkilidir. Hazım sorununa da derman olur. En etkili olduğu alan ise sinir sistemidir. İçinde citrale ve citronellal maddeleri bulunması dolayısıyla sinirleri yatıştırır.

• Sakinleştirici etkisi olan oğul otu uykusuzluk sorununda da tercih edilir. Vücudun normal uyku düzenine dönmesine yardımcı olur.. Nefes darlığı ve hazım derdine derman olur.

• Oğul otu en çok ruhsal ve fiziksel sakinleştirici özelliği ile bilinir. Sinir krizleri, depresyon, gerginlik, depresif huzursuzluk, istem dışı kasılmalara ve hafıza zayıflığına çare olarak görülmektedir.

 

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İbni Sina'nın Gençlik Sihiri Dediği Bitki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement