İbrahim Erkal Hayatını Kaybetti, Hastaneye Akın Eden Sevenleri Gözyaşlarına Boğuldu - Son Dakika
Güncel

İbrahim Erkal Hayatını Kaybetti, Hastaneye Akın Eden Sevenleri Gözyaşlarına Boğuldu

Önceki gün beyin ölümü gerçekleşen şarkıcı İbrahim Erkal, hayatını kaybetti. Doktoru, ünlü sanatçının 22:10'da kalbinin durduğunu açıkladı. Erkal'ın sevenleri gözyaşlarına boğuldu.

11.05.2017 23:42  Güncelleme: 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren ve önceki gün beyin ölümünün gerçekleştiği ancak hayati fonksiyonun devam ettiği açıklanan İbrahim Erkal'ın saat 22.10'da kalbi durdu. İbrahim Erkal hayatını kaybetti.

DOKTORU AÇIKLAMA YAPTI

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Necdet Sağlam, beyin ölümü gerçekleşen Erkal'ın saat 22.10'da kalbinin de durduğunu belirterek, vefat ettiğini söyledi.

"AİLESİNE VE SEVENLERİNE SABIR DİLERİZ"

Sağlam, "Değerli sanatçımız İbrahim Erkal bugün saat 22.10'da kalbinin de durması sonucu vefat etmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır dileriz." dedi.

Önceki gün beyin ölümü gerçekleşen İbrahim Erkal'ın, tıbbi destek ünitesine bağlı olarak kalp ve diğer organlarının hayati fonksiyonları sürdürülüyordu.

KIZI ELİF'E ELDİVEN ALMIŞTI

Erzurumlular Vakfı Başkanı Suha Dengizek, "Acı haberi aldık saat 23.20 civarında İbrahim Erkal'ımızı kaybettik. Kaza geçirdiği gün son saatine kadar beraberdik. Erkal bugün ruhunu Kuranla zemzem içerek ruhunu teslim etti. Kaza geçirdiği gün kızı Elifsu 10 günlüktü. Elif'e eldiven almıştı. 'Yüzünü çizmesin diye eldiven aldım' dedi. Sonra ayrıldık. En son sözleri ÿo oldu" dedi.
BELEDİYE BAŞKANI AKGÜN'DEN AÇIKLAMA

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de,"Kıymetli kardeşimiz yeğenimizin eşli Türk halk müziğini çok değerli sanatçısı İbrahim Erkal kardeşimizi kaybettik. Cenaze Cumartesi öğle namazına müteakiben Marmara İlahiyat Camii'nden kaldırılarak Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Taziye kabulü ise Maltepe'de Erzurumlular Vakfı'nda yapılacaktır" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EŞİNE BAŞSAĞLIĞI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erkal'ın eşi Filiz Akgün'e başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, ünlü sanatçının vefat haberinin ardından eşi Filiz Akgün'ü telefonla arayarak taziye dileğinde bulundu. Sanatçının vefatından müteessir olduğunu ifade eden Erdoğan, merhuma Allah'tan rahmet, geride bıraktığı ailesine ve sanat camiasına ise başsağlığı diledi.

CENAZE TÖRENİ CUMARTESİ GÜNÜ

Sanatçının eşinin amcası da olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, İbrahim Erkal'ın yaşamını yitirdiği Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinin önünde kurulan taziye çadırında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Cenaze töreniyle ilgili detayların belli olduğunu belirten Akgün, şöyle konuştu: "Değerli sanatçımız, değerli kardeşimiz, yeğenimin eşi İbrahim Erkal'ı 23.00 sularında kaybettik. Cenazesi cumartesi günü öğle namazını müteakip Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde yapılacak törenin ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecektir. Taziyeler ise Maltepe'de Maltepe Stadı'nın yanında bulunan Erzurumlular Vakfında kabul edilecektir. İlgisini esirgemeyen herkese şahsım ve tüm aile ile tüm sevenleri adına teşekkür ediyorum. Emeği geçen bütün doktorlar ile çalışanlara da yine aile ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Hepsi haklarını helal etsinler."

İBRAHİM ERKAL KİMDİR?

İbrahim Erkal, 10 Ekim 1967 tarihinde Erzurum, Narman'da Ebubekir Erkal'ın ve Hatice Hanım'ın oğlu olarak doğmuştur. Altı kardeşin en büyüğüdür. Babası Ziraat işçiliğinden emekli, annesi ise ev hanımıdır.

İlkokul ve ortaokulu Narman'da 18 Mart İlköğretim Okulu'nda, liseyi de Narman Lisesi'nde okudu. İlkokuldan itibaren bağlama, mandolin ve flüt çalarak kendi kendine müzik öğrenmiştir. Liseden sonra Ankara'da solfej ve nota dersleri aldı. Bu sırada da Ankara'nın çeşitli yerlerinde sahne aldı.

İlk albümünden önce İbrahim Güzelses adıyla Erzurum türkülerinden derlediği 'Sarhoş Baki' albümünü çıkardı.
Askerliğini 1987 – 1988 yıllarında İstanbul Kalender Orduevi'nde solist olarak yaptı. Askerlik bitiminde döndüğü Erzurum'dan 1989 yılında İstanbul'a bir pantolon bir ceket göç etti. İstanbul'da Telden Dile Müzik Merkezi'nde hem eğitimine devam etti; hem de Nişantaşı'nda garsonluk yaptı. 1991 yılında piyanist ve udi olarak sahneye çıkmaya başladı.

1992 yılında Tekirdağ'ın Kumbağ İlçesi'nde bir yıl garson olarak çalıştı. 1992'nin sonunda İstanbul'a dönüp Tutku albümünü Telden Dile Müzik Merkezi'ndeki öğretmen arkadaşları ile yaptı. 1993 yılı başında hayatında ilk kez Plakçılar Çarşısı'na elinde hazır 'Tutku' albümüyle gitti. Kimseye albümünü beğendiremedi.

Tam her şeyden vazgeçip Erzurum'a döneceği sırada albüm İskender Ulus'a rastladı. Onun sayesinde 'Tutku" adlı ilk albümünü çıkardı. Albümü çıkınca garson olarak çalışmış olduğu Merhaba Restaurant'ta udi ve solist olarak çalışmaya başladı. 1994'de ikinci albümü 'Sıra Bende – Aklımdasın'ı çıkardı.
1996 yılında 'Gönlünüze Talibim' adlı 3. albümü çıktı ve albüm içindeki 'Canısı' şarkısı tüm Türkiye'yi sardı. Aynı yıl 1996 da Temel Gürsu'nun yönettiği 'Canısı' filmi ve yine Temel Gürsu'nun yönettiği 26 bölümlük 'Canısı' dizisi, televizyonlarda rating rekorları kırdı. Bu arada Tarabya'da sahne almaya başladı.

1997'de'Sırılsıklam' adlı dördüncü albümü ile olağanüstü satış grafiği yakaladı. Ardından Temel Gürsu'nun yönettiği 32 bölümlük 'Sırılsıklam' dizisi ile başarısını devam ettirdi.

2001 yılında 'Su Gibi' albümü çıktı. 2002'de'Ben Bu Şöhreti Sevmedim' adlı şiir kitabı ve yine aynı yıl 'Aşknağme' adlı albümünü çıkardı. 'Gönül Limanı' adlı albümünü ise 2004 yılında piyasaya sürdü.
İbrahim Erkal'ın bestelediği eserleri Zara, İzzet Yıldızhan, Vahdet Vural, Zeynep, Murat Yıldız, Kader, Hülya Avşar, Metin Şentürk, İbrahim Tatlıses, Ayhan Aşan, Yudum, Ümit Yılmaz, Burhan Çaçan, Gökhan Özen, Alişan, Ceylan, Erdinç Şahin, Ferman Toprak, Mine Koşan, Soner Arıca, gibi pek çok sanatçı yorumlamıştır.

İbrahim Erkal, bir Mevlana ve Yunus aşığı olup, tasavvufla her zaman yakinen ilgilendi ve her zaman bu felsefeyi şarkılarıyla hayatına yansıttı.

İbrahim Erkal, 2003 yılında Filiz Akgün ile evlendi ve Dilara (d.2004) adında kızı ve Eralp adında oğlu vardır.
Ödülleri :

1997 – 3. Kral TV Video Müzik Ödülleri – En İyi Beste

1998 – 4. Kral TV Video Müzik Ödülleri – Arabesk – Fantezi Erkek

Albümleri :

1993 – Tutku
1994 – Sıra Bende-Aklımdasın
1996 – Gönlünüze Talibim
1998 – Sırılsıklam
2000 – De Get Yalan Dünya
2001 – Su Gibi
2002 – Aşkname
2004 – Gönül Limanı
2006 – Yüreğinden Öpüyorum – Gülüm
2008 – Aranağme
2011 – Burnumda Tütüyorsun

Filmleri :

1996 – Canısı (Sinema)
1997 – Canısı (Dizi)
1998 – Sırılsıklam (Dizi)
2004 – Cennet Mahallesi-(Konuk Oyuncu) (Dizi)

Kitapları :

Ben Bu Şöhreti Sevmedim
Şarkılarım 1



İbrahim Erkal Hayatını Kaybetti, Hastaneye Akın Eden Sevenleri Gözyaşlarına Boğuldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İbrahim Erkal Hayatını Kaybetti, Hastaneye Akın Eden Sevenleri Gözyaşlarına Boğuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İnterpol tarafından aranan iki suçlu İstanbul'da yakalandı
    08:05 İnterpol tarafından aranan iki suçlu İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve uluslararası seviyede aranan Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen "Mahzen-23" operasyonuyla yakalandığını duyurdu.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.


Advertisement