İbrahim Paşa'da "Her Düşünce" Tartışılıyor - Son Dakika
Güncel

İbrahim Paşa'da "Her Düşünce" Tartışılıyor

İbrahim Paşa\'da "Her Düşünce" Tartışılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İbrahim Paşa Kültür Merkezi'nde "Her Düşünce" tartışılmaya devam ediyor.

31.03.2017 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlim, siyaset, sanat ve edebiyat buluşmalarının konuğu bu kez Gazeteci-Yazar Ali Sali oldu. Türkiye'nin demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen, 28 Şubat sürecinden 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi ekseninde yeni Türkiye'nin fotoğrafını çeken tecrübeli gazeteci, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin amacının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bir şekilde devirmek-bitirmek olduğunu ifade eden Sali, 15 Temmuz'daki hain planın yapı taşlarının 28 Şubat süreciyle döşenmeye başladığını savundu. Türkiye'nin 2006 yılından bu yana 11 yıldır tüm alanlarda hem operasyonel hem de ekonomik savaş verdiğinin altını çizen Sali, bu kirli ve dış destekli savaşın 17 Mayıs 2016 tarihinde Alpaslan Arslan adlı saldırganın Danıştay 2. Dairesine yönelik silahlı saldırısıyla başlatıldığını söyledi. 28 Şubat sürecinin tamamen kurguya dayalı bir senaryodan ibaret olduğunu ifade eden Sali, bu senaryonun FETÖ mağduru gözüken eski bir emniyet müdürü tarafından yazıldığını ve uygulamaya koyulduğunu belirtti. Sali, "Ali Kalkancı ve Fadime Şahin o kumpası kuran, yöneten ve uygulayanlar tarafından bir kukla gibi kullanıldı. Hatta kurgu o kadar basitti ki; o dönem ikilinin basılma görüntülerini medyaya servis eden kameramanın gecikmesi nedeniyle Kalkancı ve Şahin sözde operasyon düzenlenen evde yarım saat boyunca çıplak bekletildiler" dedi.

FETÖ' nün 28 Şubat sürecindeki rolü ve takındığı tavrı gösteren belgelerin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılan operasyonlarda ele geçirildiğini ifade eden Sali, Ankara´da yürütülen bir soruşturmayla FETÖ'nün 28 Şubat talimatlarının deşifre olduğuna işaret etti. Son dönemde bazı Avrupa ülkeleri tarafından oluşturulmak istenen algıya da dikkat çeken Sali, Almanya Dış İstihbarat Teşkilatı Federal Haber Alma Servisi (BND) Başkanı Bruno Kahl'ın 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimin arkasında Gülen'in bulunduğuna dair bir kanıt olmadığına yönelik sözlerini senaryonun kimler tarafından yazıldığının ilanı olarak gördüğünü söyledi. Sali, "15 Temmuz'un arkasında "Biz FETÖ tespit edemedik" açıklaması "Bundan sonra bu örgütü biz kollayacağız, himaye edeceğiz" demektir. Uygulanmak istenen senaryo bu denli derin, bu denli kirlidir." dedi. Meslek hayatı boyunca FETÖ'ye ilişkin birçok habere imza attığını ve bundan dolayı çok sıkıntı çektiğini ve işsiz kaldığını ifade eden Sali, 16 Nisan'da yapılacak halkoylamasının bu sürece en iyi cevap olacağını ifade etti. Sali, referandum sonrası iradenin daha güçlü tecelli etmesi durumunda taşların yerine daha sağlam oturacağını sözlerine ekledi. Söyleşinin sonunda Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Bakan ve program moderatörü Metin Önal Mengüşoğlu, deneyimli gazeteci Sali'ye Bursa kültür hayatına kattığı değer ve "Her Düşünce" programında katılımından dolayı, Büyükşehir Belediyesi tarafından kendi adına dikilen çınar fidanının sertifikasını takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İbrahim Paşa'da 'Her Düşünce' Tartışılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement