İbrahim Yolu Girişimleri Etkinliği - Son Dakika
Güncel

İbrahim Yolu Girişimleri Etkinliği

Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi Küresel Müzakere Projesi Tarafından Desteklenen İbrahim Yolu Girişimi'nin Şanlıurfa'daki Etkinliğinin Son Gününde 17 Ülkeden Yaklaşık 100 Kişi 12 Kilometre Yol Yürüdü.

04.11.2007 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi Küresel Müzakere Projesi tarafından desteklenen İbrahim Yolu Girişimi'nin Şanlıurfa'daki etkinliğinin son gününde 17 ülkeden yaklaşık 100 kişi 12 kilometre yol yürüdü.

Etkinliğin ilk ayağı olan "Uluslararası İbrahim Yolu Üzerinden Turizm" konulu konferansın ardından Dr. William Ury başkanlığındaki ABD, İngiltere, Filistin, Suriye, Ürdün, Lübnan, Brezilya ve İspanya gibi 17 ülkeden 100 kişi, Hz. İbrahim'in yürüdüğü yol olarak rivayet edilen güzergahta, yaklaşık 12 kilometre yürüdü. ''İbrahim Yolu Girişimi'' Yönetim Kurulu Başkanı William Ury ve Şanlıurfa Vali Yardımcısı Abdüllmuttalip Akdemir ile Harran ilçesine bağlı Parapara köyüne giden grup, Dayanıklı ve Buğdaytepe

köylerini geçerek Harran'a doğru yola çıktı.

Program çerçevesinde bazı köylerde mola veren grup, vatandaşlarla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Harran ilçesine 2 kilometre uzaklıkta bulunan Buğdaytepe köyünde kıl çadırda bir süre konaklayan misafirlere soğuk ayran, kola, elma ve içerisinde kavurma bulunan kumanya ikram edildi. Bu arada karşılarında yabancıları görünce şaşkınlıklarını gizleyemeyen köylüler, grubun niçin köye geldiğini bilmediklerini söyledi. Bir süre burada dinlenen grup, daha sonra dünyanın ilk İslam üniversitesinin

kalıntıları, kümbet evler ve ören yerlerinin bulunduğu Harran'a ulaştı.

Dr. William Ury, dünyanın ilk üniversitesinin kalıntılarının bulunduğu Harran ören yerinde gazetecilere açıklamada bulundu. Amaçlarının Hz. İbrahim'in binlerce yıl önce geçtiği yolu kat etmek olduğunu belirten Ury, "Bizi burada karşılayan insanlara çok minnettarız. Tanrı'ya da büyük minnet hissi içerisindeyim. Benim burada olmama olanak tanıdığı için Allah'a da aynı niyeti duyuyorum. Buradaki insanlar bizi çok iyi karşıladı. Bu benim için hayal ve rüya gibi bir şeydi. Sadece benim rüyam olarak kalmasını

istemiyorum. Dünyanın her yerinden insanlar gelsin, benim yaşadığım duyguyu yaşasın istiyorum. Zaten bu projede amacımız tanıtımdı. Bu yol zaten vardı, yerli yerindeydi. Amacımız bunun burada olduğunu duyurmaktı. Onlar da gelsin ve bu anı yaşayabilsin. Burada dünyanın ilk üniversitelerinden birinin de kurulmuş olması bizim için önemliydi. Ben de Harvard Üniversitesi'nde çalışıyorum. Üniversitede çalışan birisi olarak, Harran'a ve dünyanın ilk üniversitesinin kurulduğu yere gelmek ve saygımı ifade etmek

istedim. Zamanın harika bir üniversitesiydi. Harran bundan bin yıl öncesinin Harvard Üniversitesi diyemem ama Harvard Üniversitesi bu zamanın Harran Üniversitesi olmayı ister" dedi.

Bu arada Proje Yol Geliştirme Direktörü Dainel Adamson ise açıklamasında, "Harran harika bir şehirdir. Buraya gelmekten büyük bir minnet duyuyoruz. Bu yol, bir yolun başlangıcı. Diğer tarihi yerlerle birlikte bir bağlantının kurulmasını istiyoruz. Diğer insanların buraya gelip görmesini ve bu yolu yürümesini diliyoruz. Buradaki yerel halk bizi çok iyi karşıladı. Halk çok misafirperver. Başkaları da gelsin, bu misafirperverlikten nasibini alsın" diye konuştu.

Projenin Ürdün Sorumlusu Harita Çıkarma Koordinatörü Mahmoud Twaissi, "Harran'a kadar 12 kilometre yol yürüdük. Bununla ilgili Kur'an'dan bir sure söylemek istiyorum. İbrahim Suresi'nde, 'İbrahim'in adımlarından gidin' diyor. İbrahim'in adımından giderek biz de dünyaya barış getirmek istiyoruz. Bütün toplumlar barış içerisinde yaşasın istiyoruz. Köydeki insanlar bize çok sıcak ve misafirperverdi. Buraya tekrar tekrar geleceğiz ve aynı şeyi yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

(FÖ-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İbrahim Yolu Girişimleri Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep'te Narkotik Operasyonunda 5 Kişi Tutuklandı
    09:41 Gaziantep'te Narkotik Operasyonunda 5 Kişi Tutuklandı

    Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan operasyonda, bir araç ve şüphelilere ait ikametlerde yapılan aramada 36 kilo 250 gram metamfetamin ele geçirildi. Operasyon sonucunda yakalanan 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Malatya'da Gaz Tüpü Patlaması: Bir Kişi Yaralandı
    09:40 Malatya'da Gaz Tüpü Patlaması: Bir Kişi Yaralandı

    Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bir kişi, çakmağına gaz dolumu yaparken gaz tüpünün alev alıp patlaması sonucu yaralandı. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba'yı ziyaret etti
    09:40 Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba'yı ziyaret etti

    Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba'yı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Vali Çeber, hastane yönetimi ve başhekimler ile birlikte öğle yemeği yedi ve ardından hastanenin mevcut durumunu ve gelecek planları üzerine fikir alışverişinde bulundu. Toplantı sırasında Vali Çeber, Hayrullah Kubba'nın liderliğini ve başarılarını takdir ederek, 'Bu toplantıda hastanemizin hedefleri ve gelişim planları hakkında görüş alışverişinde bulunma şansını yakaladık. Hayrullah Kubba için yapılan ziyaret, ortak hedeflere ulaşma konusunda motivasyon artırdı' dedi.

  • Tunceli'de güvenlik korucularına afet ve acil durum eğitimi verildi
    09:40 Tunceli'de güvenlik korucularına afet ve acil durum eğitimi verildi

    Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde görev yapan güvenlik korucularına, afet ve acil durum eğitimleri verildi. Tunceli Jandarma Arama Kurtarma (JAK) uzman ekipler tarafından teorik ve pratik şekillerde verilen eğitimlerle, güvenlik korucularının doğal afetlerde arama kurtarma faaliyetlerindeki imkan ve kabiliyetinin artırılması hedefleniyor.

  • Besni'de Uyuşturucu Operasyonu: İki Kişi Üzerinde Metamfetamin Ele Geçirildi
    09:39 Besni'de Uyuşturucu Operasyonu: İki Kişi Üzerinde Metamfetamin Ele Geçirildi

    Adıyaman'ın Besni ilçesinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, sorgulanan iki kişinin üst aramasında 3,42 gr metamfetamin maddesi bulundu. Şahısların polis merkezine götürülerek işlem başlatıldı.

  • Enkaz kentte bereketli havuç hasadı
    09:38 Enkaz kentte bereketli havuç hasadı

    Depremin vurduğu Hatay'ın bereketli topraklarında geçtiğimiz aylarda başlayan havuç hasadının sonuna doğru gelinirken tarım işçilerinin zorlu mesaisi devam ediyor. Tarım işçileri havucun tonunu bin 300 TL'den topluyor. Havuç hasadı; güzel, bereketli ve verimli gidiyor.

  • 15 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan firari yakalandı
    09:38 15 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan firari yakalandı

    15 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan cezaevi firarisi R.Ö., Kocaeli'de polis ekiplerince yakalandı. R.Ö., İzmit'te gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi ve daha sonra Kocaeli 2 nolu Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Bayburt Belediyesi Su Kesintisi Uyarısı
    09:38 Bayburt Belediyesi Su Kesintisi Uyarısı

    Bayburt Belediyesi, su üretim kaynaklarında yapılan bakım onarım çalışmaları nedeniyle yarın 5 saatlik su kesintisi olacağını duyurdu.

  • Erzincanlı Sporcular Avrupa Şampiyonasında Bronz Madalya Kazandı
    09:36 Erzincanlı Sporcular Avrupa Şampiyonasında Bronz Madalya Kazandı

    Erzincanlı milli sporcular Bengisu Erçetin ve Nazlıcan İnci, Avrupa Büyükler Badminton Şampiyonası'nda çiftler kategorisinde bronz madalya kazanarak Türkiye'nin tarihindeki ilk Avrupa şampiyonası madalyasını elde etti. Sporcular, Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'nda büyük bir coşkuyla karşılandı. Vali Hamza Aydoğdu, sporcuları ve antrenörlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Bağcılar'da zincirleme kaza: 3 yaralı
    09:35 Bağcılar'da zincirleme kaza: 3 yaralı

    Bağcılar'da bir sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 5 aracın karıştığı kazada yaralanan 3 kişi sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edildi. Kaza, sabah saatlerinde Bağcılar Batışehir yolunda meydana geldi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken sağlık ekipleri yaralanan 3 kişiyi hastaneye sevk etti. Araçların çekici ile yoldan çekilmesinin ardından trafik normale dönerken polis ekipleri kazaya ilişkin çalışma başlattı.

  • Seyir halindeki tır alev aldı
    09:34 Seyir halindeki tır alev aldı

    Şanlıurfa-Mardin kara yolunda seyir halindeki bir tır alev aldı. Tırın dorse kısmının yandığını fark eden sürücü, aracı yol kenarına park etti. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırma devam ediyor.


Advertisement