İçad Çocukları Sessiz Doğa Yolcusu - Son Dakika
Güncel

İçad Çocukları Sessiz Doğa Yolcusu

İçad Çocukları Sessiz Doğa Yolcusu

İşitme Engelli Çocuklar ve Aileler Derneği (İÇAD) üyesi çocuklar, Süleyman Demirel Üniversitesi TÜBİTAK destekli 4004 Bilim ve Toplum Projesi Kampına katılmak için yola çıktı.

03.07.2018 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşitme Engelli Çocuklar ve Aileler Derneği (İÇAD) üyesi çocuklar, Süleyman Demirel Üniversitesi TÜBİTAK destekli 4004 Bilim ve Toplum Projesi Kampına katılmak için yola çıktı.

İÇAD Yönetim Kurulu Üyesi Ürküş Gürel, yazılı açıklamasında, 21 çocuk ve 3 yetişkinin 8 Temmuz'a kadar sürecek kampa katılmak amacıyla yola çıktığını kaydetti.

Eğitimde toplumu tasarlamak ve bir model ortaya koymak için herkesin göz önüne alınıp plan yapılması gerektiğine vurgu yapan Gürel, "TÜBİTAK Bilim ve Toplum Projeleri kapsamında tüm meslek ve yaş gruplarından katılımcılara eğitim verilmektedir. Sessiz Doğa-5 projesinde ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıflarında eğitim gören işitme engelli öğrencilerimizin doğa eğitimi almaları hedeflendi." değerlendirmesinde bulundu.

Gürel, bu projeyle hedef kitleye tabiat zenginliklerine yönelik ekolojik bir bakış açısı kazandırmanın amaçlandığını aktararak, şunları kaydetti:

"Yöremizde bulunan milli park, tabiat parkı, sulak alanlar gibi korunan doğal alanların tanınması ve buralardaki flora ve fauna türleri hakkında yerinde verilecek görsel bilgilerle, müze, laboratuvar ve üretim çiftliği gibi alanlardaki mevcut bilgiyi de kullanarak hedef kitlenin bilgi dağarcığına doğal-ekolojik unsurlar eklemek çok önemli. Yaban hayvanlarının doğal denge içinde konumunu ve önemini, yaşam ortamlarında görmek, izlemek ve öğrenme fırsatı vermek, flora elemanlarının doğal denge içinde konumunu ve önemini, yaşama ortamlarında görmek, izlemek ve öğrenme fırsatı vermek de önem arz ediyor."

Eğitimin, katılımcı ve sorgulayıcı bir yaklaşımla "doğal denge" denilen olağanüstü uyumun algılanmasına ve bunun bozulmasını önleyici kimi önermelerin bulunduğu ekoloji tabanlı bir eğitim uygulaması olduğuna işaret eden Gürel, "Böylece ekosistemler, tüm öge ve işlevleriyle bir bütün olarak anlatılacak ve anlaşılacaktır. Bu işlevlerin insan bağlantısı, başka bir deyişle yaşam için gerekliliği ve öneminin kavranması da sağlanmış olacaktır." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İçad Çocukları Sessiz Doğa Yolcusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement