İçdaş Fen Lisesi ve Anaokulu Açıldı - Son Dakika
Güncel

İçdaş Fen Lisesi ve Anaokulu Açıldı

Türkiye'nin önemli ağır sanayi kuruluşlarından İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş tarafından yaptırılan Fen Lisesi ve Anaokulu törenle açıldı.

30.05.2018 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin önemli ağır sanayi kuruluşlarından İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş tarafından yaptırılan Fen Lisesi ve Anaokulu törenle açıldı.

İstiklal Mahallesi Şehir parkı yanında düzenlenen törene Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Belediye Başkanı İsmail Işık, İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin ilk etapta 40 bin metre kare ikinci ve üçüncü etapları ile 100 bin metrekare kapalı alanı aşacak olan mekatronik eğitim ağırlıklı Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kampüsunun 11 Haziranda temelinin atılacağını söyledi.

İÇDAŞ'ın dışarıdan teknik adam, eleman transfer etmediğini vurgulayan Engin, "İÇDAŞ kendi ihtiyacı olan bu elemanları kendi bünyesinde yetiştirir. Sertifikasını verir ve işini aşını paylaşır. İÇDAŞ özel okul, özel hastane yapmadı yapmayacak. Yaptığımız okulları daima devletimize, Milli Eğitim Bakanlığına devrettik." diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise Çanakkale'de çok önemli bir yatırımın daha hizmete girdiğini söyledi.

Biga'nın Çanakkale'nin en büyük ilçelerinden biri olduğunu ifade eden Turan, "Çanakkale'nin en büyük ilçesinde bir fen lisesinin olmaması eksiklikti. Biga'da mutlaka bir fen lisesi olmalıydı ve şimdi bu güzide okulumuzu ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Liseyi ve anaokulunu sağolsun İÇDAŞ yaptı. İÇDAŞ ailesine ve yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Çanakkale hızla büyüyor. Gerek hükümetimizin gerekse özel sektörün bu konudaki çabaları ortada. Ortaya çok güzel eserler çıkıyor. Bu eserlerin başında da hepimizin çok önem verdiği bu eğitim kurumları geliyor. Evet Biga'ya böyle bir eser kazandırmak gerçekten çok anlamlı. Burada eğitim alacak öğrencilerimiz aydınlık geleceğin mimarı olacak. Emeği geçenleri tekrar kutluyorum."

Konuşmaların ardından okulun açılışı yapılıp bina gezildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İçdaş Fen Lisesi ve Anaokulu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement