İçimize Girmiş Olan Virüsleri Söküp Atacağız" - Son Dakika
Politika

İçimize Girmiş Olan Virüsleri Söküp Atacağız"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin Kahramanmaraş Adliyesi'nde görülen duruşmadaki gerginliğe ilişkin, "Orada yaşananların bir kısmının tamamen bir provokasyon ve önceden tezgahlanmış, planlanmış bir provokasyon olduğunu,...

28.10.2018 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin Kahramanmaraş Adliyesi'nde görülen duruşmadaki gerginliğe ilişkin, "Orada yaşananların bir kısmının tamamen bir provokasyon ve önceden tezgahlanmış, planlanmış bir provokasyon olduğunu, siyasi bir hedefi olduğunu çok açık ve net bir şekilde söylemek istiyorum." dedi.

Destici, partisinin il başkanları, Alperen Ocakları üyeleri ile partililerin attığı sloganlar ve tekbirlerle parti genel merkezi önünde basın toplantısı düzenledi.

Partisinin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve onunla aynı helikopter kazasında ölenlere Allah'tan rahmet dileyen Destici, "Hareketimizin lideri Muhsin Başkandır, ben sadece bir emaneti taşıyorum, bu böyle bilinsin." diye konuştu.

Tunceli'de donarak şehit olan askerlere Allah'tan rahmet dileyen Destici, "Bu askerlerin donarak şehit olmasında hatası, ihmali, kusuru olanlar varsa mutlaka bunlar ortaya çıkarılacaktır. Biz de bu hususun hem Meclis'te hem de dışarıda takipçisi olacağız." ifadesini kullandı.

"İçimize girmiş olan virüsleri söküp atacağız"

Destici, Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin Kahramanmaraş Adliyesi'nde 25 Ekim Perşembe günü görülen duruşmada yaşanan olayları hatırlatarak, şunları söyledi:

"Orada yaşananların bir kısmının tamamen bir provokasyon ve önceden tezgahlanmış, planlanmış bir provokasyon olduğunu, siyasi bir hedefi olduğunu çok açık ve net bir şekilde söylemek istiyorum. Bunu bu kadar açık söylememin iki sebebi var. Bunlardan biri, mahkeme salonundaki görüntülerin kimler tarafından çekileceği, kimlerin ne yapacağı, kimler tarafından servis edileceği, kimler tarafından haberleştirileceği ve hangi internet sitelerinde ve haber kanallarında, gazetelerde yayınlanacağı hepsi önceden ayarlanmış ve planlanmıştır. Bir kere mahremimizi orada çekerek dışarıya servis etmek kahpeliktir. Kanında kahpe kanı taşımayan kimse bunu yapmaz."

"Dava dosyasının yeniden açılmasından rahatsızlar"

BBP'lilerin "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganları üzerine Destici, "Biz vurmayacağız. Bu hareket inşallah yoluna sizlerin desteği ve duasıyla devam edecek ama gereğini de yapacağız. İçimize girmiş olan virüsleri, kanser hücrelerini söküp atacağız. Bu işin arkasında kimlerin olduğunu, kimlerin tezgahladığını, kimleri nasıl tuzağa düşürdüğünün çok açık bir göstergesi var ki mahkeme salonunda, bu işi tezgahlayanlardan bir tanesinin arkadaşımıza söylediği cümle bunu gösteriyor. 'İki sene sonra devir değişecek, o burada olacak, buradakiler orada olacak.' Bunu söyleyenlerin, tezgahlayanların yaptığı bir süreci yaşadık ve içinden geçiyoruz." ifadesini kullandı.

Partisine yönelik önemli bir operasyonla karşı karşıya kaldıklarına işaret eden Destici, Muhsin Yazıcıoğlu davasına takipsizlik kararları verildiğinde tepki göstermeyenlerin ve mahkeme salonlarına gelmeyenlerin 25 Ekim'de mahkemeye geldiklerini vurguladı.

Destici, "Takipsizlik kararları verildiğinde, dosyanın üstü örtüldüğünde bu tepkiyi vermeyenler, bizim, sizlerin uğraşılarımızla hem Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda takipsizlik kararının kaldırılması hem ana dosyada takipsizlik kararının kaldırılması, soruşturmaların yeniden başlamasından sonra bunu yapıyorlarsa, o zaman bunlar demek ki bu dava dosyasının yeniden açılmasından rahatsız olanlardır." dedi.

Mustafa Destici, BBP'nin içinde "hırsı aklının önüne geçmiş" bir grubun bulunduğunu iddia ederek, şöyle konuştu:

"Hırsı aklının önüne geçmiş, BBP'de belli ki, dava adamı gözükerek, siyasi hırsları için bulunmuş, bunları elde edemeyince de ben yoksam, ben olmamışsam gerisi de olmasın anlayışı ile hareket edenlerdir. Bunları uyarıyorum. Bu davranışınızdan vazgeçin. Burada çizmeyi aşanlar, çizgiyi aşanlar hesap verecek."

Destici, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın Türkiye'ye hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, herkesin bayramını kutladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İçimize Girmiş Olan Virüsleri Söküp Atacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel: Bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddiaları araştırılır ve disiplin süreci başlatılır
    19:15 CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel: Bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddiaları araştırılır ve disiplin süreci başlatılır

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, yerel seçim sürecinde bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddialarına ilişkin, bu iddiaların araştırılacağını ve gerekli disiplin süreçlerinin başlatılacağını söyledi. Yücel ayrıca, İran ve İsrail arasındaki gerilime değinerek Türkiye'nin bu durumda nasıl bir strateji izleyeceğini sordu ve Türkiye'nin Orta Doğu'da gerilimi yükseltecek politikalara karşı olduğunu vurguladı. Ayrıca, emeklilere ekonomik büyümenin yansımamasını eleştiren Yücel, asgari ücretin güncellenmesi gerektiğini belirtti. Yücel, ayrıca Adalet Bakanı'nın yeni anayasa konusunda herkesin mutabık olduğunu söylemesine karşılık, CHP'nin hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye olan bağlılığını vurguladı. Haberde ayrıca, bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddialarının araştırılacağı ve disiplin sürecinin başlatılacağı ifade edildi.

  • Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti
    19:14 Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Dinar, Edirne'nin gastronomi turizmi için çalışmalar yürütmekteydi. Cenaze törenine birçok kişi katıldı.

  • Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerindeki Olaylar İçin Müfettiş Görevlendirildi
    19:03 Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerindeki Olaylar İçin Müfettiş Görevlendirildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerinin açılışında yaşanan olaylara ilişkin mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini açıkladı. Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İstiklal Marşı'nın okunmadığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Türk bayrağının kaldırıldığı iddiaları üzerine müfettişler görevlendirildi. Diyarbakır Belediyesi'nin Türk bayrağını kaldırması sosyal medyada büyük tepki çekti.

  • AYM Başkanı Zühtü Arslan: Hak eksenli yaklaşım Anayasa Mahkemesi'nde hakim paradigmadır
    18:43 AYM Başkanı Zühtü Arslan: Hak eksenli yaklaşım Anayasa Mahkemesi'nde hakim paradigmadır

    Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, anayasa mahkemelerinin temel görevinin hak ve özgürlükleri korumak olduğunu belirterek, "Hak eksenli yorum ve yaklaşım bugün Anayasa Mahkemesinde hakim paradigmadır. Bu değişimi, dönüşümü biz hep birlikte gerçekleştirdik." dedi. AYM Yüce Divan Salonu'nda düzenlenen veda törenine Arslan'ın yanı sıra Yüksek Mahkemenin yeni Başkanı Kadir Özkaya, AYM üyeleri ve personeli katıldı.

  • İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu
    18:38 İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı faaliyet raporunu İBB Meclisine sundu. İmamoğlu, raporda yapılan yatırımları ve hizmetleri detaylı bir şekilde açıkladı. Ayrıca, İBB'nin iştirak şirketlerinin 2023 yılını karla kapattığını belirtti.

  • Niğde'de 99 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 1 şüpheli tutuklandı
    18:33 Niğde'de 99 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 1 şüpheli tutuklandı

    Niğde'de yapılan bir operasyonda, bir kamyonda yapılan aramada 99 ruhsatsız tabanca ele geçirildi ve 1 şüpheli tutuklandı. Niğde Valisi Cahit Çelik, operasyonu gerçekleştiren polislere teşekkür ederek, il genelinde kaçakçılık suçlarına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.


Advertisement