İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı İstanbul'da yeni motosiklet teslim töreninde konuştu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı İstanbul'da yeni motosiklet teslim töreninde konuştu Açıklaması

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, suçla asıl mücadele alanının şehirler olduğunun farkında olduklarını ve her noktada bu mücadeleyi yürüttüklerini söyledi.

27.09.2022 11:46  Güncelleme: 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, suçla asıl mücadele alanının şehirler olduğunun farkında olduklarını ve her noktada bu mücadeleyi yürüttüklerini söyledi.

Çataklı, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası önünde düzenlenen 180 motosikletin teslim törenindeki konuşmasında, Mersin'de polisevine yönelik terör saldırısında şehit olan polis memuruna Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

İçinde bulunulan yüzyılın ciddi güvenlik sorunlarının olduğunu, suçun hem miktar hem de nitelik bakımından değişim gösterdiğini, çeşitlendiğini ve arttığını belirten Çataklı, bunun en büyük nedenlerinden birinin insanların şehirlerde toplanması olduğunu söyledi.

Terörün PKK tarafından dağlarda yaşanıyor şeklinde zihinlerde kodlanmasına karşın hem dünyada hem Türkiye'de en can yakıcı eylemlerini şehirlerde gerçekleştirdiğini anlatan Çataklı, "Suçla asıl mücadele alanımızın şehirler olduğunun farkındayız ve sadece terör değil asayişiyle uyuşturucu mücadelesiyle kaçak göçüyle her türlü şiddetin oluşmasının önlenmesiyle trafiği ile bu mücadelenin peşindeyiz." diye konuştu.

Çataklı, Türkiye'nin güvenlik yükünün, karşı karşıya kaldığı tehditlerin, güvenlik maliyetinin, zorunlulukların dünyanın başka bir yerinde söz konusu olmadığına dikkati çekti.

"Türkiye sert bir güvenlik gerçekliğine sahip"

Dünyanın gelişmiş ülkelerinin Türkiye'nin yarısı kadar bile güvenlik sorunu yaşamadığına vurgu yapan Çataklı, şöyle devam etti:

"Yıllardır silah üreticisi olan ülkeler o silahları ülkelerinde huzur ve asayiş sağlamak için çalışan bizim gibi ülkelere vermediler. Tam tersi bu silahları bildiğiniz gibi huzuru ve asayişi bozmak isteyen PKK gibi küresel terör örgütlerine ya sattılar ya da hibe ettiler. Hala da buna devam ediyorlar. Terör kendi başkentlerini vurmaya başlamasına rağmen buna devam ediyor. Gelişmiş ülkelerin hiçbiri küresel uyuşturucu ve göç rotalarının üzerinde değiller. Bilakis bu iki sorunu üreten ülkeler. Sentetik uyuşturucuyu imal ediyorlar Doğu'ya satıyorlar. Oluşturdukları istikrarsızlıklarla da bildiğiniz gibi maalesef göçü üretiyorlar. Keza gelişmiş ülkelerin hiçbiri sınırlarının yanı başında oluşturulmak istenen bir terör devleti ve bir terör koridoruna karşı da mücadele halinde değiller. Hiçbirinin böyle bir derdi yok. Dünyanın istikrarsız ve fakir coğrafyalarından zengin Avrupa'ya ulaşan en kısa yolun üzerinde de değiller bizim gibi. Hiçbirinin askeri ve jandarması 3 bin metre rakımda nöbet tutmak zorunda değil. Hiçbiri binlerce kilometre sınır güvenlik duvarı ve güvenlik yolu entegre sınır yönetim sistemi yapmak zorunda da değil. Hiçbiri devlet otoritesi tamamen yok olmuş ve bir kısmı terör örgütünün işgali altında iki devletle komşu da değil. Bu terör örgütlerine para ve silah aktarmaya bütün bunlara rağmen devam ediyorlar. Maalesef insani yardım musluklarını değil silah musluklarını açıyorlar. Böylesine sert bir güvenlik gerçekliğine sahip dünyadaki tek ülke Türkiye'dir."

Tüm güvenlik güçlerinde büyük bir emek ve gayret olduğunu dile getiren Çataklı, Türkiye ve İstanbul'da güvenliğin başarıyla yönetildiğini kaydetti.

"Uyuşturucu operasyonu sayısı arttı"

Tüm suçları kaynağından ve kökünden kurutmak için operasyonlar yaptıklarını ifade eden Çataklı, 2017 ile 2021 yılları arasında hırsızlık suçları ülkede yüzde 31,5 azalırken İstanbul'da ise bu oranın yüzde 51,5 azaldığını kaydetti.

Türkiye'nin uyuşturucu operasyon sayısının 2016 ile 2021 arasında yüzde 145 arttığını açıklayan Çataklı, konuşmasını şöyle tamamladı:

"İstanbul'da bu artış yüzde 223. Burada İstanbul'umuzun büyük bir gayretinin olduğunu, performans ortaya koyduğunu görüyoruz. Türkiye'nin terörle mücadelesinde şehir, kırsal operasyonlar olsun elde ettiği başarılar bu kadar. Şunu söylemek isterim. Hiçbir başarı elbette kendiliğinden olmuyor. Bu başarıların arkasında köklü bir devlet geleneği, köklü kurumlar ve bu milletin helal alın teriyle oluşturulmuş bir kapasite var. Polis teşkilatımız, jandarmamız, sahil güvenliğimiz... Kimisine helikopter alma törenleri yapıyoruz kimisine yeni botlar alıyoruz kimisine de bugün olduğu gibi yeni motosikletler alıyoruz. Kimisine yeni dijital sistemler kazandırıyoruz."

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise kentin ticaretten turizme, kültürden sanata, üretimden finansa, milyonlarca yerli, yabancı turisti ağırlayan 24 saat yaşayan bir şehir olduğunu kaydetti.

İstanbul'a güvenli hizmeti sunmaya, vatandaşları ve kamu esenliğini korumaya azami özen gösterdiklerini anlatan Yerlikaya, "İstanbul'umuz dünyanın en büyük 13'üncü metropolü. Aynı zamanda dünyada kriminal vakaların en hızlı çözüldüğü ve huzurun öne çıktığı bir şehir. Bu hepimizi gururlandırıyor. İl Emniyet Müdürlüğümüz çok büyük bir katkı sunuyor." dedi.

İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile Emniyet Genel Müdürlüğü daire başkanları, şube ve ilçe müdürlerinin de katıldığı törende, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Aktürkoğlu'nun okuduğu duanın ardından yunus timlerine verilen 180 yeni motosiklet görev yerlerine uğurlandı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı İstanbul\'da yeni motosiklet teslim töreninde konuştu Açıklaması
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı İstanbul'da yeni motosiklet teslim töreninde konuştu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'e Gazze'deki kıtlık nedeniyle önlem alma çağrısı yaptı
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'e Gazze'deki kıtlık nedeniyle önlem alma çağrısı yaptı

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.


Advertisement