İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'dan Reuters'ın PKK haberine tepki: Terör örgütü demeniz için ne gerekiyor? - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'dan Reuters'ın PKK haberine tepki: Terör örgütü demeniz için ne gerekiyor?

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, İngiliz haber ajansı Reuters'ın İstiklal Caddesi'nde yaşanan terör saldırısıyla ilgili haberine tepki gösterdi. Çataklı, "Reuters, PKK'yı Kürt silahlı grubu olarak gösteriyor. 5.724 sivili katleden PKK/PYD'ye terör örgütü demeniz için ne gerekiyor? Masumların mavi gözlü ve sarı saçlı olması mı?" ifadelerini kullandı.

14.11.2022 22:18  Güncelleme: 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda vatandaşımız yaralandı. Bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın Suriye kolu PYD/ YPG tarafından gerçekleştirilen terör saldırısıyla bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 46 şüphelinin sorgusu devam ederken, caddeye bombayı bırakan kadın terörist Ahlam Albashir ise sabah karşı Küçükçekmece'de saklandığı evde kıskıvrak yakalandı. Sorgusunda Albashir, erkek bir teröristle karı koca kılığında ülkeye girdiğini itiraf etti.

REUTERS, PKK'YA TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMEDİ

İngiliz haber ajansı Reuters, İstiklal Caddesi saldırısına ilişkin terör örgütü PKK'nın açıklamasını haberleştirdi. Reuters'ın haberinde, terör örgütü PKK'nin internet sitesinde yayınlandığı öne sürülen bir açıklamaya yer verilirken, haberde 'Kürt silahlı grubu' olarak nitelendirilen PKK'nin İstiklal Caddesi'ni kana bulayan saldırıda dahli olmadığı yolundaki iddiası aktarıldı.

İçişleri Bakanlığı'ndan İstiklal'deki terör saldırısına ilişkin Reuters'ın PKK haberine tepki

ÇATAKLI DA TEPKİ GÖSTERDİ

Haberde PKK için terör örgütü yerine 'Kürt Silahlı Grubu' tanımlaması yapılmasına tepki gösterildi. Tepki gösterenlerden biri de İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı oldu. Çataklı, hem İngilizce hem de Türkçe yaptığı paylaşımda "Reuters PKK'yı Kürt Silahlı Grubu olarak gösteriyor. 5.724 sivili katleden PKK/PYD'ye terör örgütü demeniz için ne gerekiyor? Masumların mavi gözlü ve sarı saçlı olması mı? Ayrıca bu "katil sürüsü" bugüne kadar sivillere karşı yaptığı hangi eylemi üstlendi?" ifadelerini kullandı.

"TERÖR ÖRGÜTÜ DEMENİZ İÇİN NE GEREKİYOR?"

Çataklı, hem İngilizce hem de Türkçe yaptığı paylaşımda "Reuters PKK'yı Kürt Silahlı Grubu olarak gösteriyor. 5.724 sivili katleden PKK/PYD'ye terör örgütü demeniz için ne gerekiyor? Masumların mavi gözlü ve sarı saçlı olması mı? Ayrıca bu "katil sürüsü" bugüne kadar sivillere karşı yaptığı hangi eylemi üstlendi?" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı'ndan İstiklal'deki terör saldırısına ilişkin Reuters'ın PKK haberine tepki
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı\'dan Reuters\'ın PKK haberine tepki: Terör örgütü demeniz için ne gerekiyor?

Son Dakika Güncel İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'dan Reuters'ın PKK haberine tepki: Terör örgütü demeniz için ne gerekiyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Nejat Ergenç: Reuters ajansı. Sen numaradan bir şey söyleme Biz senin fikrini zikrini ve Müslüman Türk düşmanligini biliyoruz.. bugün terör olaylarına göz yuman sizler Yarın bunları kendi başınızda bulabilirsiniz. Terör örgütü lanetlenmelidir 15 1 Yanıtla

Advertisement