İçişleri Bakanı Ala - - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Ala -

İçişleri Bakanı Ala -

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Türkiye, artık sizin öyle kapılarda bekleteceğiniz bir Türkiye değil. Türkiye, inisiyatif alıyor.

15.03.2014 00:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Efkan Ala, " Türkiye, artık sizin öyle kapılarda bekleteceğiniz bir Türkiye değil. Türkiye, inisiyatif alıyor. Türkiye, kendi meselelerini çözüyor, büyüyor, gelişiyor" dedi.

Erzurum'un Aşkale ilçesindeki temaslarının ardından Aziziye'ye gelen Bakan Ala, Ilıca semtinde Akıncılar Atlı Spor Kulübü sporcuları ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Kendisini karşılayan vatandaşlarla tek tek tokalaşan Ala, Aziziye Caddesi esnafını ziyaret ederek, taleplerini ve sorunlarını dinledi.

Bakan Ala, partisinin seçim bürosu önünde yaptığı konuşmada, yıllarca vatandaşlardan oy alan, onay olan, destek alanların Ankara'da sistemi, statükoyu, jakobenleri, oradaki ittifakları görünce iki büklüm olduğunu söyledi.

"Onun için, artık iki büklüm olanlara biz evet demiyoruz. 30 Mart akşamı biz bu iradeye sahip çıkan, verdiğimiz emanete hıyanet etmeyen, onu dışarıdan ve içeriden kurulan ittifaklara örseletmeyen bir harekete evet diyoruz. Biz adam gibi duruşa evet diyoruz. Hiç merak etmeyin biz sizden aldığımız emanetleri hiç kimsenin hıyanetine kurban etmeyiz. Adam gibi duran adamlarla yürüyoruz" diyen Ala, AK Parti hükümetleri olarak çok önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Bakan Ala, "Yani bütün yatırımlarla dünyaya, bölgemize şunu dedik; Türkiye, artık sizin öyle kapılarda bekleteceğiniz bir Türkiye değil. Türkiye, inisiyatif alıyor. Türkiye, kendi meselelerini çözüyor, büyüyor, gelişiyor. İşte bunu Ilıcalı kardeşimin sandığa giderek verdiği oy sağlıyor. O oyun kıymetini bilen lider, onun hareketi ve parti sağlıyor. Yani siyasi istikrar sağlıyor. Onun için buraya saldırıyorlar. Onun için bunu temsil eden lidere saldırıyorlar" diye konuştu.

Türkiye'nin yanı başında petrol zengini ülkelerin olduğunu anlatan Ala, şunları kaydetti:

"Yani yerin altından nereyi kazsanız petrol çıkıyor. İşte Irak, işte İran ama hiçbirinin kişi başına geliri, bizimki kadar değil. Şu 12 yıl içerisinde 2 bin 250 dolarlardan aldığımız kişi başına geliri 10 bin 500 dolarlara çıkardık. 'Ha bunu yaptılar, neyle bunu yaptılar' diye bakıyorlar. 'Bu kadar hizmeti, bu kadar yolu, suyu, köylerin suyunu, bu kadar havaalanını neyle yaptılar. Petrolleri yok, uranyumları yok, yerin altı maden kaynamıyor.' Yaptılar kardeşim. İmanla, istikrarla yaptılar. İşte siyasi istikrarla, birlik ve bütünlük içerisinde olduklarından yaptılar. O zaman bunlar ne diyor."

Türkiye'nin önünü kimsenin kesemeyeceğini belirten Ala, "Kardeşlerim, yatırımları da bir tarafa koyalım. Bu Türk milleti, bu bizim insanımız değerleriyle buluştuğu zaman bizi kim tutar, kim. İşte bunu görüyorlar da saldırıyorlar. Onun için ne yaptığını bilmeyen, kimlerle ittifak kurduklarını artık dilim varmıyor söylemeye. Onun için biz bunları görüyoruz, biliyoruz ve bunları aştığımız zaman, biz milletimizi değerleriyle buluşturduğumuz zaman bizi tutamayacaklarını bilenlerin kurdukları tuzaklar başlarına geçer" diye konuştu.

Bakan Ala, konuşmasının ardından Palandöken Dağı'nda bir otelde düzenlenen "Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Buluşmaları" adlı toplantıya katıldı. Toplantı, basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Ala - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement