İçişleri Bakanı Ala Elazığ'da (2) - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Ala Elazığ'da (2)

Bakan ALA: DEVLETİ YÖNETMEYİ HALK ÖĞRETTİ AK Parti Elazığ milletvekillerinin katılımıyla belde, ilçe ve merkez belediye başkan adaylarının tanıtıldığı toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, her şeye rağmen çözüm sürecinin devam ettiğini söyledi.

09.02.2014 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan ALA: DEVLETİ YÖNETMEYİ HALK ÖĞRETTİ

AK Parti Elazığ milletvekillerinin katılımıyla belde, ilçe ve merkez belediye başkan adaylarının tanıtıldığı toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, her şeye rağmen çözüm sürecinin devam ettiğini söyledi. Bir yıldır şehit haberleri gelmediğini söyleyen Ala, "İnşallah Türkiye'ye bedeller ödeten, derin acılar yaşatan, bu meseleyi de sizin desteğinizle çözecek ve yoluna istikrarlı biçimde devam edecek Türkiye" dedi.

Efkan Ala, Türkiye'nin önüne konulan tuzakların aşıldığını kaydederken de şöyle dedi:

"Allah'ın izniyle ve sizlerin hayır duasıyla, yeni engelleri de aşacağız. Artık egemen güçler, milletimize, toplumumuza biçim veremiyor. Aziz milletimiz, siz onları şekillendiriyorsunuz. Zira artık devlet, milletin oldu. Bunu sandıkta demokrasiye sahip çıkarak bizler değil, sizler başardınız. Devlet yönetmenin yolunun artık sandıktan geçtiğini siz öğrettiniz" dedi.

Konuşmasında eski Fazilet Partili milletvekili Merve Kavakçı'nın başörtülü girdiği TBMM Genel Kurulu'ndan, 'Burası devlete meydan okunacak yer değildir' denilerek çıkarıldığını hatırlatan Efkan Ala, "Bugün sizin evlatlarınız, sizin kız kardeşleriniz, millet idaresinin temsil edildiği Meclis'te, hiç bir müdahaleye, hiç bir ilkelliğe maruz kalmadan milleti temsil ediyor. Başörtülüsüyle, başı açık kardeşçe yan yana oturuyor. Bugün sizin sayenizde herkes şunu anladı; TBMM millete meydan okunacak yer değildir" diye konuştu.

Millet iradesini gasp etmek için kaç kez kirli ittifaklar kurulduğunu ve darbe teşebbüsleri olduğunu kaydeden Efkan Ala, "Sizin desteğiniz ve Allah'ın yardımıyla hepsini bertaraf ettik. Sizin iradeniz bize emanettir. Emanete hıyanet etmeyiz. Emaneti korumasını biliriz. Milli irade hırsızlığına asla geçit vermeyiz" dedi. Efkan Ala, 30 Mart seçimlerine 2023 vizyonuyla gittiklerini anlatırken de şöyle dedi:

"Diğerleri ise ne yazık ki bir gelecek vizyonundan mahrumlar. Sürekli geçmişe ilişkin şeyler söylüyorlar. Geçmişe ilişkin de bizim yaptıklarımız üzerinden söylüyorlar. Acaba bizler hizmet etmeseydik ne söyleyeceklerdi çok merak ediyorum. Siz geçmişte de bir şey yapmadınız. Gelecekte de bir şey yapabileceğinize dair bir taahhüdünüz yok. Taahhüdünüz olsa da güven yok güven. Seçimler geçmişin muhasebesi değil, geleceğin tasavvurudur. Nerede sizin tasavvurunuz? 10 sene sonrası için bir cümle kurmak şöyle dursun; 10 gün sonrası için bile bizim yaptıklarımızı eleştirmekten başka bir cümleleri yok bunların yok. Onlar gazete manşetleriyle, günlük haberlerle seçime gidiyorlar. Bizse projelerimizle, vaatlerimizle, geçmişte yaptığımızın sigortasıyla seçime gidiyoruz."

Aday tanıtım toplantısının ardından Elazığ Valiliği'ni ziyaret eden İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gazi Caddesi'ndeki esnaf ziyaretinde bulundu. Daha sonra Elazığ Belediyesi'ne geçen Bakan Ala, Başkan Süleyman Selmanoğlu'ndan brifing aldı. Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Bakan Efkan Ala'ya, sekiz köşe şapka takarak, seccade ve tablo hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Ala Elazığ'da (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement