İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ak Parti İl Başkanlığı'nda - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ak Parti İl Başkanlığı'nda

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ak Parti İl Başkanlığı\'nda

BURSA - Bir dizi program için Bursa'da bulunan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, AK Parti İl Başkanlığı'nı da ziyaret etti.

28.04.2012 02:18  Güncelleme: 02:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Şahin, "Bursa'da yüzde 53 oy almak ve bunu önceki seçime göre artırarak elde etmek hiç kolay değil. Bursa'da kırmızıçizgi artık 53 oldu. Yüzde 54, 55, 56 olduğu zaman yeşil Bursa olur" dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nı ziyaret etti, göreve yeni seçilen il yönetimi üyeleri ve diğer teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Ziyarette AK Parti Eski Bursa Milletvekilleri Ali Kul ve Ali Koyuncu da yer aldı.

"Bursa'da Güvenlik Açısından Sorun Yaşanmıyor…"

Bakan Şahin'e, AK Parti Bursa İl Teşkilatı'nın 4. Olağan Kongresini henüz tamamladığını hatırlatan İl Başkanı Sedat Yalçın, yeni yönetim kurulunun ilk olarak kendisini ağırladığını ve bundan mutluluk duyduklarını söyledi.

Sedat Yalçın, AK Parti Bursa teşkilatlarının bugüne kadar girdiği tüm seçimlerde rekor oy alarak büyük başarılara imza attığını vurgulayarak, "Son genel seçimde yüzde 53 oy alarak Ankara'ya 11 milletvekili gönderdik. Bu anlamda gururlu ve sevinçliyiz. Sizin bu ziyaretinizde de Bursa'da bakanlığınızı ilgilendiren güvenlik alanında hiçbir sorun yaşamadığımızı, bürokrasi ile tam bir uyum içerisinde süreci yönettiğimizi memnuniyetle ifade etmek istiyorum" dedi.

Yeni Yönetime Hayırlı Olsun Dileği…

İl Başkanı Yalçın'dan sonra konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de, göreve yeni seçilmiş yönetime hayırlı olsun dileğinde bulundu. Şahin, şöyle konuştu:

"Bursa kongremiz her ilimizde olduğu gibi coşkulu ve yüksek katılımlı bir şekilde yapıldı. Eminim ki 3. Olağan Kongresi'nden daha başarılı bir kongre oldu.

Tüm il ve ilçelerimizde de bu böyle. Bu da partimizin zamana ve olaylara yenik düşmediğinin işareti olarak kendini gösteriyor. Toplumla buluşmaya devam ettiğinin işareti. Artık eski salonlar kongrelerimize yetmiyor. Yeni salonlar, yeni mekânlarda kongrelerimiz yapılıyor. Mekâna ve zamana karşı yarışan bir parti haline geldik."

"Bursa Bizim İçin Önemli…"

Şahin, "Bursa partimiz açısından önemli bir merkez. 18 milletvekili çıkaran, büyük bir il olarak partimiz için önemli konumda. Bursa'yı önemsiyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir kadar Bursa da bizim için önemli. Bursa'daki siyasi çalışmamız bizim için önem taşıyor" şeklinde konuştu.

"Ak Parti Milletin Partisidir…"

Türkiye'nin yeni yüzyılda tanıştığı siyasi yapının AK Parti olduğunu vurgulayan İçişleri Bakanı Şahin, şunları söyledi:

"1999'dan 2000 yılına geçişin hikâyesi biliyorum. O gece dünya eğlenirken, Türkiye mahzun bir ülkeydi. Bir yıl sonrasında bu siyasi yapıyı kendi içinde üretti.

Yani AK Parti'nin ortaya çıkışı diğer siyasi partilerin ortaya çıkışından çok daha farklıdır… Kendi içinde gizem taşıyan bir oluşum. AK Parti'de liderin ötesinde kurucuların ötesinde bir sahiplenme var. Kurucuları ve yöneticileri adeta AK Parti'nin emanetçileridir. AK Parti topyekün milletin partisidir."

"Yüzde 54'te Yeşil Bursa Olur…"

Bursa'da 53 oy almak ve bunu 3 genel seçimde artırarak elde etmenin, siyasi ve sosyolojik açıdan bakıldığında kolay olmadığını vurgulayan Şahin, "Toplumun yarısından fazlasının oyunu Bursa'da almak, yarısını Türkiye'de almak; bunlar tabiri caizse siyasetin destan sonuçları.

Bunları iyi değerlendirmek ve milletin bu güvenini hep korumak gerekiyor. Artık bu açıdan işimiz zor… Bursa oy oranı yüzde 52'ye düştüğü zaman, Bursa sorun olacak. Bursa'da kırmızıçizgi 53 oldu. Bursa'da yeşil yüzde 54… Yüzde 54, 55, 56 olduğu zaman yeşil Bursa olur" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz millete sadece elimizi uzattık. Kapımız açtık sonuna kadar. Doğru şeyler söyledik, doğru yerde durduk ve doğru işler yaptık ki milletimiz de bize bu mutluluğu ve bu sorumluluğu verdi. Bizim aynı yolda, daha gelişerek devam etmemiz gerekiyor.

Türkiye bayrağı her yerde var. AK Parti'nin birinci bayrağı Türkiye bayrağıdır. AK Parti'nin ilk ve değişmez sloganı 'Her şey Türkiye için'dir… AK Parti'nin kendi bayrağı da 7 huzmeyi barındırır. Bu huzmeler 7 bölgeyi ifade eder. Hiçbir bölgeyi diğerine tercih etmeyen anlayıştır. Bu; ülkenin her tarafını ve toplum her kesimini kuşatan bir anlayış..."

Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Bakanı Şahin'e İznik Çinisi hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ak Parti İl Başkanlığı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement