İçişleri Bakanı Selami Altınok Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İçişleri Bakanı Selami Altınok Açıklaması

İçişleri Bakanı Selami Altınok, "Sandıkların birleştirilmesi veya sandıkların taşınması diye bir şey söz konusu değildir.

30.09.2015 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Selami Altınok, "Sandıkların birleştirilmesi veya sandıkların taşınması diye bir şey söz konusu değildir. Sandık alanlarının birleştirilmesi söz konusudur" dedi.

Bakan Altınok, Diyarbakır'da Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz'in de katıldığı, valilikte düzenlenen seçim güvenliği toplantısının ardından yaptığı açıklamada, medeniyetler beşiği, kadim kültür kenti Diyarbakır'da olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, bütün Diyarbakırlıları saygı ve hürmetle selamladığını söyledi.

Seçimlerin genel yönetimi, denetimi ve gözetiminin Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yetkisi dahilinde olduğunu belirten Altınok, "Bizim bakanlık olarak gerçekleştireceğimiz çalışma genel kamu düzeni ve asayişin seçimler döneminde de sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesidir" ifadesini kullandı.

Kentte gerçekleştirdikleri toplantının çok verimli geçtiğini, yetkililerden bilgi aldıklarını dile getiren Altınok, "Seçimlerin 1 Kasım'da ülkemize, milletimize hayır, mutluluk, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Gazetecilerin seçim yerlerinin değişmesiyle ilgili sorusu üzerine Altınok, şunları kaydetti:

"Sandıkların birleştirilmesi veya sandıkların taşınması diye bir şey söz konusu değildir. Burada teknik, hukuki bir terim onun için anlaşılmasında herhalde zorluk yaşanıyor. Sandık alanlarının birleştirilmesi söz konusudur. Yani 3 köyün sandığı bir köyde toplandığında bütün köylerin sandığı tek bir sandık olmuyor. Her köy ayrı bir sandıkta oy kullanıyor. Hangi köyün hangi sandıkta oy kullandığı belli oluyor. 7 Haziran seçimlerinde de bölgemizdeki birçok ilimizde ve Türkiye'nin birçok vilayetinde yine sandık alanlarının birleştirilmesi yapıldı. Bu ilk defa yapılan, ilk defa söylenen bir şey değil. Gündeme getirilmesinin farklı amaçları olduğunu değerlendiriyorum."

Altınok, birçok vilayette nüfusun azalması, ulaşım imkanlarının sıkıntısı, güvenlik kaygılarından kaynaklanan sebeplerle 7 Haziran seçimlerinde ve ondan önceki dönemlerde yapılan seçimlerde de sandık alanlarının birleştirilmesi yapıldığını dile getirdi.

Bir gazetecinin, "Şu an güvenlik zafiyeti bulunan bölgeler var mı?" sorusunu Altınok, "Güvenlik zafiyeti diye bir şey söz konusu olmaz. Güvenlik riski her zaman olur, zafiyeti Türkiye Cumhuriyeti Devleti kabul etmez" diye yanıtladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İçişleri Bakanı Selami Altınok Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement