İçişleri Bakanı Soylu: (2) - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Soylu: (2)

İçişleri Bakanı Soylu: (2)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu coğrafyaya kendi Batı menşeli silahlarını gönderenler, kendi adamlarını gönderip bu coğrafya ile yüzleşemiyorlar.

23.06.2017 23:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu coğrafyaya kendi Batı menşeli silahlarını gönderenler, kendi adamlarını gönderip bu coğrafya ile yüzleşemiyorlar. Bu coğrafyayı birbirine kırdırmaya çalışıyorlar." dedi.

Soylu, bir otelde şehit aileleri, gaziler ve ailelerinin katılımıyla düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, bu mübarek ayda herkesin ellerini semaya açıp dua ettiğini belirterek, "Birileri gibi, kötülükler için dua etmedik. İyilikler için, insanlık için dua ettik. 'Kim kem gözle bakarsa Allah onlara hidayet versin ve ıslah etsin.' diye dua ettik." ifadesini kullandı.

Ramazanda camilerde, Kuran kurslarında, mescitlerde mukabeleler okunduğuna işaret eden Soylu, şunları kaydetti:

"Allah'ın kelamına sığındık, ondan aman diledik. Ramazan ayı boyunca hep birlikte, 'Allah'ım terör örgütlerine ve bu musibetlere fırsat verme. Bu ülkeye kötü düşünenlere sen fırsat verme. Allah'ım sen çoluk çocuğumuzu, bizden sonra gelecek neslimizi inancımızdan, imanımızdan ve bayrağımızdan, milletimizden ayırma, eksik etme.' diye dua ettik. Bilesiniz ki her türlü tedbiri alırız, her türlü adımı atarız ama her şeyi yapan biz değiliz, her şeyi yapan bir saniye bile nefes almamızı sağlayan Allah'tır, biz buna inanıyoruz."

Soylu, yapacak çok daha işleri olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Öncelikle birbirimizi, birliğimizi, beraberliğimizi ve umudumuzu hep birlikte kucaklamalıyız. Bu coğrafyaya kendi Batı menşeli silahlarını gönderenler, kendi adamlarını gönderip bu coğrafya ile yüzleşemiyorlar. Bu coğrafyayı birbirine kırdırmaya çalışıyorlar. Irak'ını, Suriye'sini, Libya'sını, Mısır'ını, Yemen'ini nihayetinde Katar'ını, hep birlikte kimsenin nefes almasını istemiyorlar. Biz onun için güçlü olmak zorundayız. Kimsenin bizim coğrafyamızda, bize karşı ve saydığım unsurların tamamına karşı bir hikaye çizmesini istemiyoruz. Onun için güçlü ve kuvvetli olmak zorundayız."

Çok çalışmak gerektiğini belirten Soylu, "Bu ülkenin Cumhurbaşkanı 24 saatin 20, 21 saatini, gecenin ilerleyen vakitlerine kadar milleti için çalışmaktadır. Bu ülkenin Başbakanı da öyledir. Son bir hafta neredeyse gecenin 2'lerine, 3'lerine kadar, sahur vaktine kadar çalışan ve bir çoğunda birlikte mesai yaptığımız Cumhurbaşkanımızdan bahsediyorum. Ne olabilir ki daha ne isteyebilir, ne arzu edebilir ki? Başbakanlık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı... Bunlardan en önemlisi bugün Kayseri'de bir kez daha şahit oldum ki onlarca kilometre toplanmış, onu görmek, dua etmek isteyen, onu seven insanlar. Daha ne isteyebilir? Ama çok isteği var, çok isteğimiz var." diye konuştu.

"Güçlü bir Türkiye mirası bırakmak istiyoruz"

Soylu, musibetlerden ülkeyi kurtarmak istediklerini vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu belalardn ülkemizi kurtarmak istiyoruz. Biz 11 bin dolarlık kişi başına gelir seviyesiyle değil, 25 bin dolarlık kişi başına gelir seviyesiyle yarınlara adım atmak istiyoruz. Biz, bizim çektiklerimizi bizden sonraki nesiller çekmesin, PKK'sını, DEAŞ'ını, FETÖ'sünü, KCK'sını, DHKP-C'sini ve batının kurduğu oyunları, tuzakları bir daha görmesinler diye güçlü ve zengin olmak istiyoruz. Güçlü bir Türkiye mirası bırakmak istiyoruz. İsteğimiz odur, başka bir şey değildir. İstenilen size, şehitlerimize layık olmaktır. İstenilen her birisi vücudunda bizim için bir onur nişanesi olan gazilerimize layık olmaktır. İstenilen Ezan-ı Muhammediye'nin anlattıklarına, onun çağrısına layık olmaktır. İstenilen Mevlana'ya, Hacı Bayram-ı Veli'ye, Hoca Akşemseddin'e, bize emanet bırakmış bilim adamlarımıza layık olmaktır. İstenilen bu bereketli topraklara layık olmaktır."

Yorulmanın kendilerine yasak olduğunu ifade eden Soylu, "Bize yorulmanın, sıkılmanın, üşenmenin yasak olduğunu gözlerinizle ve anlayışınızla anlatıyorsunuz. Allah tuttuğunuz oruçları dergahı izzetinde kabul etsin ve nice ramazanlara birlik, beraberlik, huzur ve kardeşlik içerisinde ulaşmayı nasip etsin." dedi.

Soylu, yarın Ramazan Bayramı arifesi olduğunu anımsatarak, "İnşallah bayrama hep birlikte ulaşırız. Mezarlarımızla büyüklerimizle ve küçüklerimizle beraber buluşmayı, küslükleri ortadan kaldırmayı, kardeşliği hep birlikte daha iyi bir şekilde yükseltmeyi Cenab-ı Allah bayram hürmetine milletimize nasip etsin. Allah, bizleri size mahcup etmesin." diye konuştu.

Programa, Vali Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ve diğer ilgililer katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Soylu: (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Zeytinburnu'nda Kediye İşkence Eden Şüpheli Gözaltına Alındı
    12:49 İstanbul Zeytinburnu'nda Kediye İşkence Eden Şüpheli Gözaltına Alındı

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sosyal medyada paylaşılan bir görüntü üzerine harekete geçerek, kediye işkence ettiği iddia edilen şüpheliyi gözaltına aldı. Kedinin sağlık durumu iyi olduğu belirlenirken, şüpheli adliyeye sevk edildi.

  • Samsun Bafra Narkotik Büro Amirliği'nden silah operasyonu: 3 gözaltı
    12:47 Samsun Bafra Narkotik Büro Amirliği'nden silah operasyonu: 3 gözaltı

    Samsun Bafra Narkotik Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Kemalpaşa ve İğdir Mahallerinde N.K., V.K. ve A.K. isimli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı silah ve 5 adet dolu kartuş ele geçirildi. 3 şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Siirt Valisi Kemal Kızılkaya Başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:45 Siirt Valisi Kemal Kızılkaya Başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Siirt Valisi Kemal Kızılkaya başkanlığında yapılan Seçim Güvenliği Toplantısı'nda, seçimle ilgili mevzuat ve genel esaslar, güvenlik tedbirleri, yasal sorumluluklar ve seçim günü yasakları gibi konular görüşüldü. Vali Kızılkaya, Siirt'te seçimlerin huzur ve güven içinde tamamlanması için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

  • Afyonkarahisar Emirdağ'da Kitap Okuma Etkinlikleri Artacak
    12:45 Afyonkarahisar Emirdağ'da Kitap Okuma Etkinlikleri Artacak

    Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, kitap okuma konusunda gerçekleştirilecek etkinliklerin arttırılmasının önemli olduğunu belirterek, bu yönde yapılacak çalışmaları destekleyeceklerini ifade etti. Emirdağ İlçe Halk Kütüphanesinde düzenlenen 60. Kütüphane Haftası etkinliğine katılan Bilici, en çok kitap okuyanlara derecesine göre kitap, kitap kurdu belgesi ve hediyeler takdim edildiğini söyledi. Kaymakam Bilici, ilçede bu tür etkinlikleri artırmak ve teşvik etmek için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi Üniversite Öğrencileriyle İftar Yaptı
    12:44 Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi Üniversite Öğrencileriyle İftar Yaptı

    Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi, Ramazan ayının bereketini ve manevi atmosferini üniversite öğrencileriyle paylaşmak için bir araya geldi. İl Müftüsü Bekir Gerek, öğrencilerle birlikte iftar programında buluşarak Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurguladı. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Çin, inovasyonla gücünü artırmaya devam edecek
    12:43 Çin, inovasyonla gücünü artırmaya devam edecek

    Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Zhao Leji, Çin'in gücünü inovasyondan alan kalkınma stratejisine bağlı kalacağını ve bilimsel ve teknolojik inovasyonlar yoluyla endüstriyel inovasyonu teşvik edeceğini belirtti. Zhao ayrıca, Çin'in diğer ülkelerle işbirliğini güçlendirmeye, yeni ekonomik büyüme noktaları geliştirmeye ve yapay zeka sektörünün sağlıklı gelişimini teşvik etmeye istekli olduğunu vurguladı.

  • Bahçelievler'de Şüpheli Varil Cinayeti
    12:43 Bahçelievler'de Şüpheli Varil Cinayeti

    Bahçelievler'de bir kişiyi bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen şüpheli, cesedi varile koyup yakmakla suçlanıyor. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, varil içerisinde yanmış bir ceset buldu. Yapılan incelemede, iş yerinde kan lekeleri ve kanlı bir bıçak bulundu. Cesedin Mustafa Bayraktar'a ait olduğu belirlendi. Şüpheli B.T, polis tarafından gözaltına alındı ve ifadesinde maktulü annesine sarkıntılık ettiği için öldürdüğünü iddia etti.

  • CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Şoförler ve Otomobilciler Odaları ile Mutabakat İmzaladı
    12:42 CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Şoförler ve Otomobilciler Odaları ile Mutabakat İmzaladı

    CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Muğla Merkez ve İlçe Şoförler ve Otomobilciler Odaları başkanlarıyla mutabakat imzaladı. Mutabakatta, Aras'ın seçim çalışmalarında sık sık dile getirdiği ücretsiz ulaşımda şoför esnafının mağdur edilmemesi, taksi bekleme yerlerinin belirlenmesi, ekonomik sebeplerle taşımacılık faaliyetlerini bırakmak zorunda kalan toplu taşıma esnafının yeniden faaliyetlerine başlaması için desteklenmesi maddeler arasında yer aldı.

  • Bozbey: 31 Mart akşamı 'Gülümseme Bayramı'nı yapacağız
    12:42 Bozbey: 31 Mart akşamı 'Gülümseme Bayramı'nı yapacağız

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, 31 Mart akşamı 'Gülümseme Bayramı'nı yapacaklarını söyledi. Bozbey, Küçükbalıklı Mahallesi'nde halka hitap ederek destek istedi ve mahallenin sorunlarına vakıf olduklarını belirtti.

  • Esenyurt Belediyesi Yollarda Asfalt Kaplama Çalışması Yapıyor
    12:42 Esenyurt Belediyesi Yollarda Asfalt Kaplama Çalışması Yapıyor

    Esenyurt Belediyesi, ilçe genelinde eskiyen ve bozulan yollarda asfalt kaplama çalışması yaparken, mahalleleri de yeni bir görünüme kavuşturuyor.


Advertisement