İçişleri Bakanı Soylu: İdari ve Adli Tahkikatlar Başladı, Gözaltı Var - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Soylu: İdari ve Adli Tahkikatlar Başladı, Gözaltı Var

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Kocaeli'de tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesinin cenaze töreninde yaşanan gerginlikle ilgili "Defin işleminin hemen akabinde gerçekleşen bu olaylar, bizi üzmüştür.

14.09.2017 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Kocaeli'de tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesinin cenaze töreninde yaşanan gerginlikle ilgili "Defin işleminin hemen akabinde gerçekleşen bu olaylar, bizi üzmüştür. Üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Gerekli idari ve adli tahkikatlar da başladı. İlgili gözaltı işlemleri de başlamıştır. Gözaltı var" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Ankara'da katıldığı Vatansever Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Kampüsü'nün temel atma töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. HDP'li Tuğluk'un özel izinle katıldığı annesinin cenaze törenindeki gerginliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, şunları söyledi:

"Bu çıkan olaylardan dolayı son derece üzüntülüyüz. Biz terörle mücadele yapıyoruz, doğru. Terörle mücadeleyi kararlılıkla yapmaya da devam edeceğiz; ama bizim terörle mücadele etmemizin ana nedeni tektir. Milletimizin ve ülkemizin birliği ve beraberliğidir. Bunu sorgulatacak bir davranış içerisinde biz olamayız. Ölümün olduğu andan itibaren arkadaşlarımızın da girişimiyle birlikte cenazenin sağlıklı şekilde defnedilebilmesi için bütün gayret yerine getirilmeye çalışıldı. Defin işleminin hemen akabinde gerçekleşen bu olaylar, bizi üzmüştür. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bir ifadesi var. Bu, sloganik bir ifade değildir. Bu ifade, bizim temel felsefemizdir. 'Tek devlet, tek vatan, tek millet, tek bayrak' ne demek; biz, bunları biliyoruz. Tekrar üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Gerekli idari ve adli tahkikatlar da başladı. İlgili gözaltı işlemleri de başlamıştır. Gözaltı var" - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Soylu: İdari ve Adli Tahkikatlar Başladı, Gözaltı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları
    09:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleştirilen atama ve görevden almalara ilişkin kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. yılını kutladı
    09:48 Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. yılını kutladı

    Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, 40. yılını hizmet binasında düzenlenen etkinliklerle kutladı. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin'in konuk olduğu etkinlikte, Ekonomide Güncel Gelişmeler konulu söyleşi düzenlendi. GAİB ailesi, kırkıncı yıl pastasını keserek hatıra fotoğrafı çektirdi. Birlik, 17 bini aşkın üyesiyle 190'dan fazla ülkeye ihracat yapmaktadır.

  • Kurbanlık telaşı erken başladı Denizli'de
    09:48 Kurbanlık telaşı erken başladı Denizli'de

    Kurban Bayramı yaklaşırken, Denizli'de vatandaşlar hayvan yetiştiricilerini ziyaret etmeye başladı. Üreticiler, ekonomik sıkıntılar ve yüksek maliyetlerle karşı karşıya olduklarını dile getiriyor.

  • AK Parti Karabük milletvekilleri Karabük Belediye Başkanı'nı ziyaret etti
    09:48 AK Parti Karabük milletvekilleri Karabük Belediye Başkanı'nı ziyaret etti

    AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya'yı ziyaret etti. Ziyarette, milletvekilleri ve AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Çetinkaya'ya yeni görevinde başarılar diledi. Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya da ziyaretten memnuniyetini dile getirerek teşekkür etti. Ziyarette, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve eski AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan da bulundu.

  • Kayseri'deki operasyonda lav silahı ele geçirildi
    09:46 Kayseri'deki operasyonda lav silahı ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda lav silahı ve el bombası dahil olmak üzere 455 adet suç unsuru ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı. Operasyonda ayrıca ruhsatsız silahlar, fişekler, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve iletişim cihazları da ele geçirildi. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için suç organizasyonlarına karşı mücadelesini sürdürdüğünü açıkladı.

  • Yüksekova'da sürü halindeki yılanlar adeta Brezilya'nın 'Yılan Adası'nı andırıyor
    09:42 Yüksekova'da sürü halindeki yılanlar adeta Brezilya'nın 'Yılan Adası'nı andırıyor

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan 'Yılan Pınarı' bölgesinde sürü halinde güneşlenen yılanlar, Brezilya'nın Yılan Adası'nı andırıyor. Yılanların sürü halinde görünmesi, görenleri hem korkutuyor hem de şaşırtıyor. Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, yılanlara zarar verilmemesi çağrısında bulunuyor.

  • Afyonkarahisar Belediyesi Sığınmacıların Kaçak İşyerlerini Kapattı
    09:42 Afyonkarahisar Belediyesi Sığınmacıların Kaçak İşyerlerini Kapattı

    Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait işyerlerini denetledi ve kapatma kararı aldı.


Advertisement