İçişleri Bakanı Soylu, Tekirdağ'da - Son Dakika
Politika

İçişleri Bakanı Soylu, Tekirdağ'da

İçişleri Bakanı Soylu, Tekirdağ\'da

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Terör konusunda hiç endişe etmeyin.

19.03.2017 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Terör konusunda hiç endişe etmeyin. Gece gündüz, sabah akşam, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, Başbakanımızın talimatıyla, hükümetteki bütün arkadaşlarımızın gayretleriyle, Millet Meclisimizle, her biriyle birlikte, bilmenizi istiyoruz bu işi bitireceğiz. Size şu kadarını söyleyeyim; bu memleket bir daha 'PKK' adını duymayacak, duymayacak, duymayacak." dedi.

Bakan Soylu, Çorlu Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingdeki konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, HDP'liler ile kol kola yürüdüğünü söyledi.

Bunun, millet için büyük bir zillet olduğunu belirten Soylu, Kılıçdaroğlu'nun millete bunun hesabını veremeyeceğini ifade etti.

"Kılıçdaroğlu'nu kim genel başkan yaptı? Nasıl genel başkan oldu bu?" diye soran Soylu, şöyle devam etti:

"Şimdi ilginç şeyler söyleyeceğim size. Kasetle oldu değil mi? Peki kaseti kim yaptı? Buna kim inanmıyor Türkiye'de? Baykal da inanmıyor. Baykal diyor ki 'değil'. Şimdi ben ona dedim ki 'Kılıçdaroğlu ile beraber bana gelin, ben size siyasi hayatın, demokratik hayatın nasıl bir operasyona maruz kaldığını ve senin nasıl açığa çıkarıldığını, nasıl genel başkanlıktan gönderildiğini göstereceğim.

Biz gereğini yerine getirdik, zaten bana 'gereğini yerine getir' diyorsun. Şimdi mahkemede iş. Bütün belgeleriyle, bilgileriyle mahkemede. Ben sizden tek bir şey istiyorum; İçişleri Bakanlığına geldiğinizde anlatacağım, merak etmeyin. Ama benim istediğim başka bir şey daha var sayın Baykal, Kılıçdaroğlu'nu muhafaza etme. Türk siyasi hayatının en büyük komplosuyla karşı karşıya kaldın sen. En büyük operasyonla karşı karşıya kaldın. Bunu herkes, FETÖ'nün yaptığını, adını bildiği gibi bilmektedir. Şimdi yapman gereken, o mahkemede de bunun nasıl olduğunu anlatabilecek misin? Anlatamayacak mısın? Ona bakacağız. Şimdi hep birlikte ona bakacağız.

Hala Kılıçdaroğlu'nu korumaya çalışıyor, hala bu FETÖ'cülerle işbirliği yapıp bugün CHP gibi bir partiyi yönetmeye çalışan bir adama hala koruma, hala bir şekilde onu muhafaza etmeye çalışıyorsan o senin meselendir. O bizim meselemiz değil. Ama bizim meselemiz siyasi hayatın, demokrasi hayatının kirlenmesini sağlayan kim varsa hesabını sormak bize aittir. Onun hesabını soracağız. Sizi de çağıracağız, size de nasıl tuzağa düşürüldüğünüzü nasıl böyle bir olayla karşı karşıya kaldığınızı göstereceğiz, hiç merak etmeyin. Ama bir şey daha var sayın Baykal, bir de Diyanete gitmen lazım senin, sadece İçişleri Bakanlığına değil. Diyanete git de Peygamber Efendimizle ilgili hangi sözler ağza alınıp, hangi sözlerin ağza alınmadığını öğrenmen lazım. Sadece İçişleri Bakanlığı sizi kesmez."

"Dünyanın ilk 10 büyük devletinden birisi olacağız"

Suriye, Irak, Libya, Mısır, Yemen, Fas, Tunus ve benzeri devletlerin kaos halinde olduğunu ifade eden Soylu, "Avrupa ise ortak bir anayasa yapmak istedi, beceremedi. Ortak bir para birimi avroya geçmek istediler, beceremediler. Kendi değerlerini ortaya koydular; 'Hümanizm' dediler, 'İnsanlık' dediler, gele gele ırkçılığın, faşizmin göbeğine oturdular. 'Türkfobia, İslamofobia' diye bir şey uydurdular, kendi bildiklerini İslam ve Türk düşmanlığı üzerinden oluşturmaya çalışıyorlar. İngiltere bu dağınıklığı gördü 'eyvallah' dedi kaçtı. Almanya, bütün Avrupa Birliği ülkeleri üzerinde kendisi egemen olmak istiyor, hepsini kendi çatısı altında toplamak istiyor." diye konuştu.

Soylu, Türkiye'nin, son 300 yılındaki en güçlü dönemini yaşadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Alt yapımızı hazırladık, iyi bir durumdayız Allah'a şükür. 21'inci asra iyi başladık. Son 300 yılın en güçlü devrindeyiz. Karlofça'dan itibaren, 1699'dan itibaren, benim ülkem şu an ayaklarının üzerinde duran bir ülke. Nereden eserlerse essinler. İster FETÖ, ister DEAŞ, ister PKK, ister Hollanda, ister Almanya, topunuz gelin, topunuz gelin... Şimdi fırsatıdır. Biz Tayyip Erdoğan'sız bu meseleyi aşamayız. Biz geçmişte çok gördük... Namlunun ucunu görüp de sıvışanları çok gördük. Düdük çalınıp da sıraya geçenleri, hazır ol vaziyete geçenleri çok gördük biz. Yaptığımız açık ve nettir. Bir lider bulduk. Onun peşinden demokrasi ve hukuk devletiyle, büyük Türkiye'ye, güçlü Türkiye'ye, kudretli Türkiye'ye hep beraber gidiyoruz. Ne söylerlerse söylesinler. Biz dünyanın ilk 10 büyük devletinden birisi olacağız.

Terör konusunda hiç endişe etmeyin. Gece gündüz, sabah akşam, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, Başbakanımızın talimatıyla, hükümetteki bütün arkadaşlarımızın gayretleriyle, Millet Meclisimizle, her biriyle birlikte, bilmenizi istiyoruz bu işi bitireceğiz. Size şu kadarını söyleyeyim; bu memleket bir daha 'PKK' adını duymayacak, duymayacak, duymayacak."

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İçişleri Bakanı Soylu, Tekirdağ'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement