İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "318 Bin 500 Suriyeli Orada Huzur Var Diye Geri Döndü" - Son Dakika
Politika

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "318 Bin 500 Suriyeli Orada Huzur Var Diye Geri Döndü"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "318 bin 500 Suriyeli orada huzur var diye geri döndü" İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avcılar'da mitinge katıldıİSTANBUL - Avcılar'da mitinge katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugüne kadar 318 bin 500 Suriyelinin ülkesine geri döndüğünü söyledi.

29.03.2019 00:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "318 bin 500 Suriyeli orada huzur var diye geri döndü"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avcılar'da mitinge katıldı

İSTANBUL - Avcılar'da mitinge katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugüne kadar 318 bin 500 Suriyelinin ülkesine geri döndüğünü söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı Dr. İbrahim Ulusoy ile birlikte Avcılar, Ambarlı Meydanı'nda bir miting düzenledi. Akşam geç saatlerde düzenlenen mitinge, AK Parti Avcılar İlçe Başkanı Yaşar Karaarslan'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Seçim otobüsünde bir konuşma yapan AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı Ulusoy, "Avcılar, muhteşemliğini, muazzamlığını, kibarlığını, hanımefendiliğini, beyefendiliğini, genç kardeşliğini, kudretini ve geleceğin teminatı çocuklarımızı burada görüyorum ve diyorum ki geleceğimiz aydınlık. 31 Mart gecesi şimdiden Avcılarımız için kutlu olsun, mübarek olsun diyorum. Yarınlar için yeni ufuklar, yeni başlangıçlar hayırlı olsun diyorum"dedi.

"318 bin 500 Suriyeli orada huzur var diye geri döndü"

Seçim otobüsünde halka seslenen Bakan Soylu, iç ve dış siyaset ile ilgili bir çok konuya değindi. Türkiye'nin Suriye'deki operasyonlarına da değinen Soylu, "Biz 2 bin kilometrekare Afrin'e girdik mi?, Biz 2 bin kilometrekare Cerablus'ta, Azez'de bulunuyor muyuz? Bakın 4 bin kilometrekarede 318 bin 500 Suriyeli orada huzur var diye geri döndü. Biz orada huzuru getirdik, bizim orada okullarımız var öğretmenlerimiz var. Bizim orada hastanelerimiz var doktorlarımız var hemşirelerimiz var. Kıymetli Avcılarlılar, bizim orada kaymakamımız var valimiz var. Bizim orada devlet su işlerimiz var mühendislerimiz var su çıkarıyorlar, tekrar söylüyorum, polisimiz var jandarmamız var bizim orada Mehmetçiğimiz var. Bizim orada hakimimiz var, savcımız var. Biz onlar gibi değiliz 5 vakit ezan okuyan Allah'ıma şükürler olsun imamımız var" diye konuştu.

"Siz hiç Kılıçdaroğlu'ndan 'Edepsiz Sezai, bu lafı senin ağzına tıkarım' diye bir söz duydunuz mu?"

HDP'li Sezai Temelli'ye de eleştirilerde bulunan Soylu, " Adam çıktı bir laf söyledi. Adamın yüzünde meymenet yok zaten o Sezai Temelli'nin. Allah suratından Rabbiyessir'ini almış. Bizim memlekette öyle söylerler değil mi? Size soruyorum şu sözü söylemedi mi 'Kürdistan'da biz kazanacağız, batı da AKP'ye, MHP'ye kaybettireceğiz' demedi mi? Doktor Devlet Bahçeli sen nasıl bunu söylersin diye tepki gösterdi, Cumhurbaşkanımız tepki gösterdi mi gösterdi. Peki bizler kendimizi yırtıyoruz, siz hiç Kılıçdaroğlu'ndan 'edepsiz Sezai bu lafı senin ağzına tıkarım' diye bir söz duydunuz mu? Siyasete baş olmak için şimdi kuyruk olan Meral Akşener'den böyle bir laf duydunuz mu? Rahmetli Erbakan'ın Milli Görüşü'nü 24 Haziran seçimlerinde 2 tane oy almak için PKK'ye yaslayan Temel Karamollaoğlu'ndan böyle bir söz duydunuz mu?" şeklinde konuştu.

"Gelin de can pazarına düşürelim sizi, gelin"

Terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonlardan da bahseden Soylu, terörle mücadelede kararlılık mesajları vererek, "2018'de 13 tane kırmızı listeliyi götürdük. Ben şimdi çağrıda bulunuyorum Murat Karayılan, Cemil Bayık, o yukarıdaki hayvanların hepsi 15 bindi 700 kaldınız Türkiye'de. Gelim sizi bekliyoruz, Cudi Dağı'na, Gabar Dağı'na, Tendürek'e, Ağrı Dağı'na bekliyoruz. Gelin de can pazarına düşürelim sizi gelin" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: '318 Bin 500 Suriyeli Orada Huzur Var Diye Geri Döndü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Gürcistan İçişleri Bakanı Gomelauri ile bir araya geldi
    19:26 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Gürcistan İçişleri Bakanı Gomelauri ile bir araya geldi

    TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'da resmi ziyarette bulunarak Gürcistan İçişleri Bakanı Vakhtang Gomelauri ile bir araya geldi. Taraflar, Gürcistan ile Türkiye arasındaki yakın ilişkilerin önemini vurgulayarak, işbirliğinin derinleşeceği umudunu dile getirdi.

  • Dodurga Esnaf Odası Başkanı, Belediye Başkanını Kutlama Ziyaretinde Bulundu
    19:24 Dodurga Esnaf Odası Başkanı, Belediye Başkanını Kutlama Ziyaretinde Bulundu

    Dodurga Esnaf Odası Başkanı Cafer Türkoğlu, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı kutlama ziyaretinde bulundu. Türkoğlu, ziyarette Çetinkaya'yı tebrik ederek, çalışmalarında başarı dileklerini iletti. Ayrıca, Türkoğlu, esnaf olarak beklentilerini Çetinkaya'ya iletti. Çetinkaya da, esnafın taleplerine duyarlı olacağını belirtti.

  • CHP'den belediye başkanı seçilen 4 milletvekilinin üyeliği sona erdi
    19:09 CHP'den belediye başkanı seçilen 4 milletvekilinin üyeliği sona erdi

    CHP'den belediye başkanı seçilen 4 milletvekilinin üyeliği, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından bugün toplanan TBMM Genel Kurulu'nda belediye başkanlıklarını tercih ettiklerine ilişkin dilekçelerinin okunmasıyla sone erdi. Buna göre, CHP'nin milletvekili sayısı 129'dan 125'e, toplam milletvekili sayısı ise 594'e düştü. Bağımsız Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın katılımıyla MHP'nin milletvekili sayısı yeniden 50 oldu.

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan İçişleri Bakanı ile bir araya geldi
    18:58 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan İçişleri Bakanı ile bir araya geldi

    TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ve beraberindeki heyet, Gürcistan İçişleri Bakanı Vakhtang Gomelauri ile bir araya geldi. Taraflar, Gürcistan ile Türkiye arasındaki yakın ilişkilerin önemini vurgulayarak, işbirliğinin derinleşeceği umudunu dile getirdi.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapmayı Planlıyor
    18:55 İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapmayı Planlıyor

    İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni dönem ilk meclis toplantısında, 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması önergesi, değerlendirilmek üzere Plan ve Bütçe komisyonu ile Esnaf Komisyonuna sevk edildi.

  • Hakan Makar Artvin İl Genel Meclisi Başkanı Seçildi
    18:53 Hakan Makar Artvin İl Genel Meclisi Başkanı Seçildi

    Artvin İl Genel Meclisi Başkanlığına Hakan Makar seçildi. İl Özel İdaresi Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda, encümen ve ihtisas komisyonlarına üye seçildi. Hakan Makar'ın İl Genel Meclisi Başkanlığa getirildiği toplantıda, Sosyal Denge Sözleşmesi imzalanması için Vali Cengiz Ünsal'a yetki verilmesi de oylanarak onaylandı.

  • CHP'liler Antalya'da teleferik kazası sonrası tutuklanan belediye başkanını protesto etti
    18:49 CHP'liler Antalya'da teleferik kazası sonrası tutuklanan belediye başkanını protesto etti

    CHP'liler, Antalya'da meydana gelen teleferik kazasının ardından Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasını protesto etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, tutuklanan belediye başkanını cezaevinde ziyaret etti ve basına açıklama yaptı. Protesto sırasında yaşanan arbede sonucunda bir kişi fenalaştı.

  • Perinçek: Türkiye, İran ve Azerbaycan aynı cephededir
    18:48 Perinçek: Türkiye, İran ve Azerbaycan aynı cephededir

    Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İran ve İsrail arasındaki ilişkilere dair basın açıklaması yaptı. Perinçek, Türkiye'nin İran ve Azerbaycan ile aynı cephede olduğunu belirterek, Rusya, Suriye, Irak, Filistin, Yemen ve diğer Batı Asya ülkelerinin de bu cepheyle birlikte olduğunu ifade etti. Ayrıca, İsrail'in stratejik hedefinin Kürdistan adı altında ikinci bir İsrail devleti kurmak olduğunu söyleyen Perinçek, Türkiye'nin bölünmesinin bu ülkelerin bölünmesine bağlı olduğunu vurguladı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran-İsrail gerilimin tek müsebbibi Netanyahu yönetimidir
    18:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran-İsrail gerilimin tek müsebbibi Netanyahu yönetimidir

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim sonrası ilk kez toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İran-İsrail gerilimine ilişkin "İsrail'e ses çıkarmayanlar İran'ı kınama yarışına girdi, gerilimin tek müsebbibi Netanyahu yönetimidir." dedi.

  • Ankara'da dehşet: 9 yıl önce boşandığı eşini önce keserle başından yaraladı, ardından bıçakla öldürüp polise teslim oldu
    18:40 Ankara'da dehşet: 9 yıl önce boşandığı eşini önce keserle başından yaraladı, ardından bıçakla öldürüp polise teslim oldu

    Ankara'nın Altındağ ilçesinde 9 yıl önce boşandığı eşini önce başından keserle yaralayan ve ardından defalarca bıçaklayarak öldüren kadın polise teslim oldu. Olay, saat 03.00 sıralarında Altındağ ilçesi Karapürçek Mahallesi'nde meydana geldi. Eski eşi tarafından öldürülen adamın cesedi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.


Advertisement