Süleyman Soylu: Avrupa'yla son 300 yıldır ilk kez makasımızı daraltıyoruz - Son Dakika
Güncel

Süleyman Soylu: Avrupa'yla son 300 yıldır ilk kez makasımızı daraltıyoruz

İstanbul'da düzenlenen sahur programında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Avrupa'yla son 300 yıldır ilk kez makasımızı daraltıyoruz. Kendi iradesini, kendi anlayışını ortaya koyan bir tablo sergiliyoruz" dedi.

03.06.2019 05:46  Güncelleme: 07:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Avrupa'yla son 300 yıldır ilk kez makasımızı daraltıyoruz. Elimizi onlara açmıyoruz. Özgüvenimizi yerle yeksan edenlere tabi olmuyoruz. ve bize parmak sallayanlara da boynumuzu eğmiyoruz. Bugün kendi iradesini, kendi anlayışını ortaya koyan bir tablo sergiliyoruz." dedi.

Trabzon dernekleri, Trabzonlu kanaat önderleri ve iş insanlarının katılımıyla Pendik'te düzenlenen sahur programına katılan Soylu, programa gelen vatandaşların tek tek masalarını gezerek tokalaştı, fotoğraf çektirdi. Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kendi iradesini ve anlayışını ortaya oyan bir tavır sergileyerek Avrupa'yla son 300 yıldır ilk kez makas daralttığını ifade etti.

"ÇOK ENDİŞE ETTİK"

Süleyman Soylu, Türkiye'nin bu noktada önemli bir tercih yaptığını belirterek şunları kaydetti:

"Biz bir tercih yaptık, o tercihle beraber insansız hava araçları yaptık. Atak helikopterleri, cirit füzeleri yaptık. Size bir şey söylemek isterim. Zeytin Dalı Harekatı'na giderken Amerika'dan aldığımız akıllı mühimmatlar bitebilir diye çok endişe ettik. Çünkü Amerikan Senatosu o silahları bir daha bize vermeyecekti. Ne oldu biliyor musunuz? Zeytin Dalı Harekatı bitmeden, bizim mühendislerimiz bütün dünyaya nazire eder şekilde, Amerika'nın bize satmamak için senatosundan bin bir türlü bahane ürettiği o akıllı mühimmatları bizim evlatlarımız yaptılar. Bir tercih yaptık ve o tercih sonucu geldiğimiz yer şurasıdır. 31 Aralık 2016'dan itibaren İstanbul dahil olmak üzere büyükşehirlerimizde Allah'a hamdolsun bir tek bomba patlamıyor."

Geçmişte 12 Eylül'ü ve 28 Şubat'ı yaşamış Türkiye'nin kişi başı 200 dolar gelir seviyesine sahip, altyapısı olmayan bir ülke olarak zayıf bir konumda olduğunu hatırlatan Soylu "Size şunu söyleyeyim biz 15 Temmuz'u hep birlikte yaşadık, elbette ki birçok faktör vardı ama bu millet 1980 darbesini gördü, 28 Şubat'ı gördü. Ama bu milletin orada bir farklılığı vardı. Artık bu milletin şehir hastaneleri vardı. Artık bu milletin havalimanları 56'ya çıkmıştı. Artık bu milletin 81 vilayetinde üniversiteleri vardı." dedi.

"TÜRKİYE BAŞKA BİR NOKTAYA DOĞRU GİDİYOR"

Artık dünyaya haraç ödemeyi reddeden bir Türkiye olduğunun altını çizen Bakan Soylu, şöyle konuştu:

"Türkiye başka bir noktaya doğru gidiyor, altyapısını iyi takip eden bir Türkiye. Bir taraftan sanayisini ve üretimini arttırmaya çalışan bir Türkiye, bir taraftan dünyaya elini uzatan bir Türkiye. Onun için altı yedi yıldır, Gezi, 17 Aralık, 6-7 Ekim... bu olaylar olmasına rağmen Türkiye'yi bir fiskeyle yıkamıyorlar. Şu son bir buçuk yılda Amerika'nın yaptığı o ekonomik saldırıların tamamına direniyoruz biz. Eğer direnmezsek biz, yüzde iki yüz, iki yüz elli, üç yüzlük bir devalüasyona 'evet haklısınız gelin yapın' demiş olsaydık, bugün bu saldırıları yapmazlardı. Cebimizden haraçlarını alırlar, bir sonraki haraç için bizim tekrar kazanmamızı ve biriktirmemizi beklerlerdi. Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki fark budur. Dünyaya haraç ödemeyen bir Türkiye var."

İSTANBUL'A YAPILAN YATIRIMLAR

Geçmişte İstanbul'da yaşanan çevresel sorunlara ve ulaşım sorunlarına da değinen İçişleri Bakanı Soylu, İstanbul'un bugün dünyanın en temiz üçüncü metropolü olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

"Bakın kendi suyunun yüzde 95'ini temizleyerek denize boşaltan dünyada neredeyse başka bir şehir yok. Yine katı atık konusunda başka bir şehir yok. O kadar önemli bir ilerleme sağladık. Onun için düşünüyorum Yavuz Sultan Selim Köprüsü olmasa, Avrasya Tüneli olmasa, Marmaray olmasa, aynı zamanda bir taraftan Osman Gazi Köprüsü olmasa, Kuzey Marmara Otoyolu'nda bir hat daha açıldı şimdi bunlar olmasa İstanbul trafiği nasıl olacak. Metrobüs olmasa, bir taraftan raylı sistemler bir taraftan 6 binin üzerinde otobüs olmasa nasıl olacak. Tek metromuz Taksim Tünel arasındaki hattı, şimdi İstanbul'un altı örülüyor."

Süleyman Soylu: Avrupa\'yla son 300 yıldır ilk kez makasımızı daraltıyoruz
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Süleyman Soylu: Avrupa'yla son 300 yıldır ilk kez makasımızı daraltıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla'da Narkotik Operasyonunda 124 Kişi Gözaltına Alındı
    15:51 Muğla'da Narkotik Operasyonunda 124 Kişi Gözaltına Alındı

    Muğla'da narkotik suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda 124 kişi gözaltına alınırken, 7 kişi tutuklandı. Operasyonlarda toplamda 541 gram esrar, bin 213 gram skunk, 31 gram metamfetamin, 21 gram kokain, 32 gram eroin, 396 adet sentetik hap ve diğer uyuşturucu madde ve malzemeler ele geçirildi.

  • Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı: Bodrum'un su sorunu çözülmeli
    15:50 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı: Bodrum'un su sorunu çözülmeli

    Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Bodrum'un su sorununun çözülmesi için kayıp kaçakları minimize edecek, çevre ve insan sağlığı açısından ve su kalitesini de yüksek tutarak maliyetleri minimize edecek çözümlerin bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Özçelik, turizm sezonunun başlaması ve artan sıcaklıklarla birlikte Bodrum'un içme suyu kullanma suyu ve sulama suyu açısından oldukça kritik bir döneme doğru girdiğini söyledi.

  • Bilecik'te 225 Proje Uygulanacak
    15:50 Bilecik'te 225 Proje Uygulanacak

    Bilecik Valisi Şefik Aygöl'ün başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda, il genelindeki projeler ele alındı. Bu sene ilde uygulanacak olan 225 projeden 17'si tamamlandı, 29'u ihale aşamasında, 56'sına henüz başlanmadı ve 123'ü devam ediyor. Projelerin toplam maliyeti ise 8 milyar 641 milyon 889 bin lira olarak açıklandı.

  • Hava Sıcaklıkları Bu Hafta Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyredecek
    15:49 Hava Sıcaklıkları Bu Hafta Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyredecek

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yaptığı açıklamada, bu hafta yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceğini belirtti. En yüksek sıcaklıkların Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görüleceğini söyleyen Çelik, Adana'da 32 dereceye kadar çıkabileceğini ifade etti. Batı bölgelerinde ise aralıklarla yağış bekleniyor. Ankara'da cumartesiye kadar yağış olmayacağını ve sıcaklıkların hafta sonu 22 dereceye düşeceğini aktaran Çelik, İstanbul'da ise perşembe ve cuma günü kısa süreli sağanak beklendiğini ve hafta sonu sıcaklıkların 19-20 dereceye kadar düşeceğini söyledi. İzmir'de ise gelecek 3 gün boyunca kısa süreli sağanak geçişi bekleniyor ve hafta sonuna doğru sıcaklıkların 4-5 derece düşeceği ancak yine de mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtildi.

  • Bozüyük'te sentetik uyuşturucu ve kullanma aparatıyla yakalanan zanlı tutuklandı
    15:48 Bozüyük'te sentetik uyuşturucu ve kullanma aparatıyla yakalanan zanlı tutuklandı

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yapılan asayiş çalışmasında, üzerinde sentetik uyuşturucu ve uyuşturucu kullanma aparatı bulunan bir zanlı yakalandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, zanlı hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve rektör yardımcıları Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'i ziyaret etti
    15:47 Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve rektör yardımcıları Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'i ziyaret etti

    Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve rektör yardımcıları, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'i makamında ziyaret etti. Rektör Kibar, Başkan Zeyrek'e hayırlı olsun dileklerini iletti ve hayırlı hizmetler yapma temennisinde bulundu.

  • Bodrum Belediyesi Bayram Tatilinde Yoğun Çalıştı
    15:46 Bodrum Belediyesi Bayram Tatilinde Yoğun Çalıştı

    Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince yoğun bir şekilde çalışarak 36 bin ton evsel atık topladı. Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, kentteki turizm hareketliliğinin esnafı ve belediyeyi mutlu ettiğini belirtti.

  • Kadıköy'de Otomobil Kazası: Bir Kişi Yaralandı
    15:44 Kadıköy'de Otomobil Kazası: Bir Kişi Yaralandı

    Kadıköy'de seyir halindeki bir otomobil, direksiyon hakimiyetini kaybederek önce park halindeki araca çarptı, ardından takla attı. Kazada bir kişi hafif şekilde yaralandı. Olay güvenlik kamerasına yansıdı.

  • Samsun'da Tır ile Otomobil Çarpıştı, Maddi Hasarla Atlatıldı
    15:44 Samsun'da Tır ile Otomobil Çarpıştı, Maddi Hasarla Atlatıldı

    Samsun'un Canik ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir tır ile bir otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil sürücüsü bariyerlere çarptı. Kazada sadece maddi hasar meydana geldi ve polis tutanak tuttu.

  • Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, Belediyenin Mali Durumunu Açıkladı
    15:44 Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, Belediyenin Mali Durumunu Açıkladı

    Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, belediyenin mali durumunu paylaşarak gelecekte neler başarabileceklerini göstereceklerini söyledi.


Advertisement