İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Yerli Malı Haftasını Kutladı - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Yerli Malı Haftasını Kutladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vefa Poyraz Anadolu Lisesi açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yerli malı haftasını farklı alanlarda kutladıklarını belirtti. Soylu, Türkiye'nin sanayi ve teknoloji gelişimine vurgu yaparak, yerli malı haftasını milli ve yerli yazılımlar, İHA'lar, SİHA'lar, uçaklar ve gemilerle kutladıklarını ifade etti.

02.05.2023 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, "Şu anda Türkiye yerli malı haftasını elmayla, armutla, pamukla, üzümle, mandalinayla, kekle kutlamıyor. Yerli Malı haftasını işte 4 gündür kutluyoruz. Bizim SİHA'mız var, bizim SİHA'mız var" diye konuştu.

İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa'da Vefa Poyraz Anadolu Lisesi açılış törenine katıldı.Törende Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden, Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı da yer aldı.

Öğrencilere seslenen Soylu, "Ben Bekir Sami Dedeoğlu İlköğretim Okulu'nda okudum, ardından Rami Ortaokulu'nda okudum. Ardından Plevne Lisesi'nde okudum. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde 1 yıl okudum. Sonra da 4 yıl İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde okudum. ve aynen sizin gibi annelerin, babaların yetiştirdiği bir çocuğum. Yetişirken buranın değerleriyle beraber yetiştim" dedi.

Soylu, "Biz, yerli malı haftası gelsin diye heyecanlanırdık. Çünkü kendi yerli malımız olsun isterdik. Fakat kendi yerli malımız çok yoktu. Yerli malı haftasına evden annemize 'kek yapın' derdik. 'Sarma yapın' derdik. Evde armudumuz varsa elmamız varsa yerli malı haftasında bunu getirirdik. Böyle bir sınıfta veya bir salonda veya bir müsamere salonunda bunların her biri dizilirdi. Biz de yerli malı haftasına bir şey getirmenin onu kutlamanın heyecanı yaşıyoruz. Sevgili gençler, sevgili kardeşlerim. Şu anda Türkiye yerli malı haftasını elmayla, armutla, pamukla, üzümle, mandalinayla, kekle kutlamıyor. Yerli Malı Haftasını işte 4 gündür dün kapanan TEKNOFEST ile kutluyoruz. Bizim SİHA'mız var, bizim SİHA'mız var. Bizim sanayi gelişimimiz var. Teknoloji gelişimimiz var. Yerli malı haftasını Türkiye Gökbey helikopteriyle kutluyor. Türkiye, Türkiye'de ürettiği skorsky'lerle beraber kutluyoruz. Yerli malı haftasını Gabar Dağı'nda terörden arındırdığı bulduğu petrolle kutluyor. Yerli malı haftas ını kendi milli ve yerli yazılımlarımızla kutluyoruz. Yerli malı haftasını kendi ürettiğimiz İHA'ların, SİHA'ların, uçakların altındaki kameralarımızla kutluyoruz. Yerli malı haftamızı Milli Muharip uçağımız Kaan ile beraber kutluyoruz. Yerli Malı haftamızı Allah'a şükürler olsun ki TCG Anadolu gemimizle, dünyanın en güzel uçak ve SİHA gemisiyle beraber kutluyoruz" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Yerli Malı Haftasını Kutladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Yerli Malı Haftasını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement