İçişleri Bakanlığı Kararnamesi - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanlığı Kararnamesi

İçişleri Bakanlığının, Jandarma Genel Komutanlığı, mülki idare amirleri ile emniyet müdürleri atama kararlarına ilişkin kararname Resmi Gazete'de yayımlandı.

20.08.2017 02:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığının, Jandarma Genel Komutanlığı, mülki idare amirleri ile emniyet müdürleri atama kararlarına ilişkin kararname Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Orgeneralliğe terfi ettirilerek Jandarma Genel Komutanlığına atandı.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, Korgeneralliğe terfi ettirilerek Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığına getirildi.

300 mülki idare amiri yer değiştirdi

Mülki idare amirleri yaz kararnamesi ile 300 mülki idare amirinin görev yerlerinde değişiklik yapıldı.

Kararname kapsamında 45 vali yardımcısı kaymakamlığa atandı.

22 ilin emniyet müdürü değişti

Emniyet müdürleri kararnamesiyle de 3 Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ile 22 İl Emniyet Müdürünün görev yerlerinde değişiklik yapıldı. 10 İl Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi olarak merkeze alınırken, 4 il emniyet müdürü merkez teşkilatındaki birimlerde görevlendirildi.

Öte yandan 8 ilin emniyet müdürünün yerleri de değişti.

Kararnameyle, 10 il emniyet müdürü ilk defa göreve atanırken, 4 il emniyet müdürü merkezdeki birim amirlerinden atandı.

İçişleri Bakanı onayı ile 3 polis okulu müdürü ile merkezdeki 7 birim

amirinde değişiklik yapıldı.

Kararnameye göre, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Servet Yılmaz, Ankara Emniyet Müdürü olarak atanırken, Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ise Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akdeniz ise merkez emrine alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğüne Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Aksaray Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Ali Karabağ, Bartın Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Ogün Vural, Bitlis Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Yaman Ağırlar getirildi.

Güvenlik Daire Başkanı Arif Çankal Burdur Emniyet Müdürü olurken, Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan Bolu Emniyet Müdürü, Adana Emniyet Müdürü Osman Ak Bursa Emniyet Müdürü, Rize Emniyet Müdürü Saadettin Aksoy Çankırı Emniyet Müdürü, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt Edirne Emniyet Müdürü, Kars Emniyet Müdürü Faruk Karaduman Gaziantep Emniyet Müdürü olarak atandı.

Giresun Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Fahri Aktaş, Gümüşhane Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Ömer Faruk Karataş, Iğdır Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Melih Ekici, Karaman Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Fikret Bayraktar, Kars Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Ümit Bitirik, Niğde Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Salim Cebeloğlu, Rize Emniyet Müdürlüğüne de Altuğ Verdi getirildi.

Özel Güvenlik Denetleme Başkanı Mehmet Erduğan Ordu Emniyet Müdürü, Bitlis Emniyet Müdürü Fatih Kaya Sakarya Emniyet Müdürü, Iğdır Emniyet Müdürü Orhan Çevik ise Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevine atanırken, Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanı Kenan Aydoğan Sivas Emniyet Müdürü oldu.

Kararnameyle, Aksaray Emniyet Müdürü Selami Hüner, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Bartın Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, Bolu Emniyet Müdürü İbrahim Özel, Burdur Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Çankırı Emniyet Müdürü Fikri Yalman, Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Gümüşhane Emniyet Müdürü Orhan Kar, Karaman Emniyet Müdürü Levent Tutuk, Ordu Emniyet Müdürü Suat Çelik, Sakarya Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Sivas Emniyet Müdürü Turan Aksoy ve Trabzon Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan ise Polis Başmüfettişliğine getirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanlığı Kararnamesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.


Advertisement