Son dakika İçişleri Bakanlığı haberleri, İçişleri Bakanlığı son dakika, son dakika İçişleri Bakanlığı

Son Dakika İçişleri Bakanlığı Haberleri

  • Murat Kurum, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programına katıldı
    23:35 Murat Kurum, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programına katıldı

    İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Şişli'de düzenlenen '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' programına katıldı. Kurum, şehitlerimize olan borcumuzu geleceğe emin adımlarla ilerleyen bir Türkiye'yi inşa etmek olarak tanımladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise Çanakkale'nin tarihin akışını değiştiren bir savaş olduğunu vurguladı.

  • Murat Kurum: İstanbul'u daha güvenli ve huzurlu bir şehir haline getireceğiz
    21:44 Murat Kurum: İstanbul'u daha güvenli ve huzurlu bir şehir haline getireceğiz

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Şişli'deki bir otelde düzenlenen şehit aileleriyle iftar programında yaptığı konuşmada, İstanbul'u daha güvenli, huzurlu ve dirençli bir şehir haline getireceklerini söyledi. Kurum, şehitlere olan borçlarını ödeyerek Türkiye'yi daha ileri bir seviyeye taşıyacaklarını vurguladı.

  • Ardahan'da 75 yaş üstü ve engellilere evde kimlik yenileme hizmeti
    17 Mar Ardahan'da 75 yaş üstü ve engellilere evde kimlik yenileme hizmeti

    Ardahan'da İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ekipleri, kar çamur demeden 75 yaş üstü yaşlılar ile engellilerin evlerine giderek kimliklerini yeniliyor. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün 'Adreste Nüfus Hizmeti' kapsamında Ardahan'da son 3 yılda yaklaşık 400 yaşlı ve engellinin kimliği yenilendi. Ardahan'da kimliği yenilenmesi gereken yaklaşık 4 bin 100 kişi bulunuyor.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Türkiye'nin huzuru bizim görevimiz
    16 Mar İçişleri Bakanı Yerlikaya: Türkiye'nin huzuru bizim görevimiz

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gaziantep'te düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanlığı ailesi olarak hukuk devleti ve insan haklarının referansları olduğunu belirterek, Türkiye'nin huzurunu sağlamak için kararlı olduklarını vurguladı. Yerlikaya, terör ve organize suç örgütleriyle mücadelede kararlı olduklarını ve düzensiz göçmenlerle ilgili çalışmalar yürüttüklerini de söyledi.

  • Depremzede Nurgül Göksu: Kamu Personeli de Yargılansın
    16 Mar Depremzede Nurgül Göksu: Kamu Personeli de Yargılansın

    6 Şubat depremlerinde yıkılan Ezgi Apartmanı'nda oğlunu, gelinini ve torununu kaybeden Nurgül Göksu, İçişleri Bakanlığı'na seslenerek kamu personelinin dosyalara dahil edilmesi için adalet talep etti.

  • Irak'ta Halepçe'de kaybolan çocukların bulunması için çalışmalar devam ediyor
    16 Mar Irak'ta Halepçe'de kaybolan çocukların bulunması için çalışmalar devam ediyor

    Irak'ta Baas rejiminin 1988'de Halepçe'ye düzenlediği kimyasal saldırıda kaybolan çocukların bulunması ve aileleriyle buluşturulması için çalışmalar sürüyor. Halepçe Kayıp Çocukların Akıbeti Bilirkişi Heyeti Sekreteri Adil Mela Salih, 118'den fazla kayıp Halepçeli çocuk olduğunu belirtti. Kayıp çocukların bulunması için DNA testleri yapıldığını ve resmi sürecin devam ettiğini ifade eden Salih, yetkililerin daha fazla çaba göstermesi gerektiğini vurguladı. Eski Halepçe Kayıp Çocuklar Derneği Başkanı Şevnem Abdullah ise kayıp çocukların bulunması için çalışmaların sürdüğünü ancak özel bir bütçe olmaması nedeniyle çabaların uzun süreli olmadığını belirtti.

  • Adana Valisi: 'Texas' ya da çete şehri imajına müsaade etmeyeceğiz'
    16 Mar Adana Valisi: 'Texas' ya da çete şehri imajına müsaade etmeyeceğiz'

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, kentteki silahlı şiddet olaylarının önüne geçmek için yapılan çalışmaların sonuçlarını paylaştı. Ruhsatsız silah taşıyanların tutuklu yargılanmasını sağlayan uygulama ile 'kasten öldürme' oranı yüzde 70,2, 'kasten yaralama' ise yüzde 44,7 azaldı. Vali Köşger, Adana'nın refaha kavuşması için uygulamalara devam edeceklerini belirtti ve 'Texas' ya da çete şehri imajına izin vermeyeceklerini vurguladı.

  • Adalet Peşinde Aileleri Platformu, Ulus'tan Seslendi: 'Kamu Personeli Yargılansın'
    15 Mar Adalet Peşinde Aileleri Platformu, Ulus'tan Seslendi: "Kamu Personeli Yargılansın"

    Kahramanmaraş merkezli depremlerde yakınlarını kaybeden vatandaşlar, kamu personelinin yargılanması için Ankara Ulus Meydanı'nda açıklama yaptı. Platform adına açıklama yapan Zeliha Ağırbaş, sorumluluklarını yerine getirmeyenlerin deprem felaketi olduğunu belirterek, tüm sorumluların adalet önünde hesap vermesini istedi. Açıklamaya destek veren siyasi parti adayları da depremzedelerin taleplerine destek verdi.

  • AK Parti Devrek Belediye Başkan Adayı Özcan Ulupınar, Ağalar Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu
    15 Mar AK Parti Devrek Belediye Başkan Adayı Özcan Ulupınar, Ağalar Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu

    AK Parti Devrek Belediye Başkan adayı Özcan Ulupınar, yerel seçimler öncesi Ağalar Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Ulupınar, mahalle sakinleriyle yapılan toplantıda, bölgedeki sorunları eleştirdi ve seçim vaatlerini açıkladı.

  • İTO Başkanı: Yabancı yatırımcılar Türkiye'ye olan inancını seçimlerden sonra daha da pekiştirecek
    15 Mar İTO Başkanı: Yabancı yatırımcılar Türkiye'ye olan inancını seçimlerden sonra daha da pekiştirecek

    İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, yabancı yatırımcıların Türkiye'nin dezenflasyon programına olan inancının seçimlerin ardından daha da pekişeceğini ve not artışlarının geleceğini söyledi. Avdagiç ayrıca İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın İstanbul'da hayata geçirdiği projeleri Türkiye genelinde uyguladığını belirtti.

  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Cumhur İttifakı Hesabi Değil Hasbi Bir İttifaktır
    15 Mar İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Cumhur İttifakı Hesabi Değil Hasbi Bir İttifaktır

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhur İttifakı'nın hesabi değil hasbi bir ittifak olduğunu belirterek, Türkiye'nin huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. Yerlikaya, terör örgütleriyle mücadelenin sürdüğünü ve son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacaklarını vurguladı. Ayrıca yerli ve milli savunma sanayinin gelişmesiyle teröristlerin gökyüzüne bakamaz hale geldiğini ifade etti.

  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaka kameralarının kullanımını duyurdu
    14 Mar İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaka kameralarının kullanımını duyurdu

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da başlayacak olmak üzere jandarma ve polisimizin, trafik asayiş ekiplerinin yüz tanımalı yaka kamerası kullanacağını açıkladı. Yerlikaya, Türk milletinin cesareti ve doğru iş yapma isteğini vurgulayarak, hataların düzeltilmesi ve başarıların takdir edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlar ve terörizmin finansmanının engellenmesi konusunda da bilgi verdi.

  • Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği Türk toplumu için iftar programı düzenledi
    14 Mar Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği Türk toplumu için iftar programı düzenledi

    Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği, Almanya'daki Türk toplumu temsilcileri için iftar programı düzenledi. Programa Almanya'daki çeşitli kurum ve temsilciler katıldı. Büyükelçi Şen, konuşmasında Türklerin Almanya'da her alanda büyük katma değer sağladığını ve ırkçılıkla mücadelenin önemine vurgu yaptı. Ayrıca çifte vatandaşlık meselesine de değinerek yeni yasanın insanlara yeni haklar sunmasını beklediklerini belirtti.

  • Mansur Yavaş, Turgut Altınok'un mal beyanını açıklamasını eleştirdi
    14 Mar Mansur Yavaş, Turgut Altınok'un mal beyanını açıklamasını eleştirdi

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turgut Altınok'un mal beyanı açıklamasını eleştirerek, diğer belediye başkanı adaylarına da mal beyanlarını açıklama çağrısı yaptı. Yavaş, ayrıca emekliler için 'Emekli Meclisi' kuracaklarını duyurdu ve şeffaflık, açık ihaleler ve hesap verme prensiplerinin önemine vurgu yaptı.

  • PKK'lı terörist, örgütün kara propagandasını anlattı
    14 Mar PKK'lı terörist, örgütün kara propagandasını anlattı

    Adana'da terör örgütü PKK soruşturması kapsamında tutuklanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için itiraflarda bulunan sanık, terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) karşı kara propagandasını ve Diyarbakır annelerinin 'evlat nöbeti'nden rahatsızlığını anlattı. Sanık, örgüte katıldığı süreçte aldığı eğitimleri ve örgütün eylem birimlerine verilen talimatları da açıkladı.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul ve Sancaktepe'deki faaliyetleri hakkında bilgi verdi
    13 Mar İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul ve Sancaktepe'deki faaliyetleri hakkında bilgi verdi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sancaktepe'de düzenlenen 'İstanbul ve Sancaktepe'nin Huzuru' programında yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Yerlikaya, asayiş, terörle mücadele, göçmen kaçakçılığı gibi konuları ele aldı ve operasyonların devam edeceğini belirtti.

  • Türkiye ve Irak, Kuzey Irak'ta güvenlik için bir araya geliyor
    13 Mar Türkiye ve Irak, Kuzey Irak'ta güvenlik için bir araya geliyor

    Türkiye ve Irak'ın dışişleri-savunma-istihbarat yetkilileri 3 ay aradan sonra bu kez yarın Bağdat'ta bir araya gelecek.

  • İngiltere, sığınma başvuruları reddedilenlere Ruanda'ya gitmeleri için para teklif ediyor
    13 Mar İngiltere, sığınma başvuruları reddedilenlere Ruanda'ya gitmeleri için para teklif ediyor

    İngiltere, sığınma başvuruları reddedilen kişilere, Ruanda'ya gitmeleri için 3 bin sterline kadar para teklif etmeyi planlıyor. Ülkede halihazırda, sığınma başvuruları reddedilen kişilerin gönüllü olarak ülkelerine dönmeleri için para aldıkları bir sistem yürürlükte. Yeni uygulama ise ülkelerine dönemeyen kişileri hedefliyor. İngiliz hükümeti ülkeye yasa dışı yollarla gelen sığınmacıların, başvurularının değerlendirileceği sürede Ruanda’da tutulmalarına yönelik başka bir girişimi de bir süredir hayata geçirmeye çalışıyor. Bu girişimin Parlamento’da onaylanması gerekiyor.

  • İngiltere, göçmenlere Ruanda'ya gitmeleri için 3 bin sterlin teklif etmeyi planlıyor
    13 Mar İngiltere, göçmenlere Ruanda'ya gitmeleri için 3 bin sterlin teklif etmeyi planlıyor

    İngiliz hükümeti ülkeye yasa dışı yollarla gelen sığınmacıların, başvurularının değerlendirileceği sürede Ruanda'da tutulmalarına yönelik planı hayata geçirmeyi planlıyor. Sığınmacılara, Ruanda'ya gitmeleri için 3 bin sterline kadar para teklif edileceği belirtildi.

  • İzmir'de suç örgütü lideri 'Maraz'a ve çetesine operasyon
    12 Mar İzmir'de suç örgütü lideri 'Maraz'a ve çetesine operasyon

    İzmir'de gerçekleştirilen Mahzen Operasyonu'nun İzmir ayağında, Torbalı ilçesinde 'Maraz' lakaplı Hasan Keser'in liderliğini yürüttüğü suç örgütü çökertildi. Operasyonda, örgütün lideri de dahil olmak üzere 5 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ateşli silah kullanmak suretiyle kasten yaralama, mala zarar verme, tehdit, hakaret, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve ruhsatsız silah kullanma olaylarına karıştıkları tespit edildi.

  • Çete polisleri duyunca kapıyı açmadı, Özel Harekat mahzene girdi
    12 Mar Çete polisleri duyunca kapıyı açmadı, Özel Harekat mahzene girdi

    İzmir'in Torbalı ilçesinde gerçekleştirilen Mahzen Operasyonu'nda, 'Maraz' lakaplı Hasan Keser'in liderliğini yürüttüğü suç örgütü çökertildi. Operasyonda, örgütün lideri dahil olmak üzere 5 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sırasında çetenin kapıyı açmamakta direndiği ancak Özel Harekat'ın müdahalesiyle içeriye girildiği ortaya çıktı.

  • Haiti Başbakanı Ariel Henry görevi bırakmayı kabul etti
    12 Mar Haiti Başbakanı Ariel Henry görevi bırakmayı kabul etti

    Karayipler Topluluğu (CARICOM) Başkanı ve Guayana Devlet Başkanı İrfan Ali, Haiti Başbakanı Ariel Henry’nin görevi bırakmayı kabul ettiğini açıkladı. CARICOM ülkeleri dün Jamaika’da bir araya gelerek Haiti’deki krizi ve olası bir geçiş hükümetini görüşmeye başlamıştı. Üst düzey bir ABD yetkilisi de Henry’nin Cuma günü görevini bırakmaya karar verdiğini fakat bu hafta gerçekleşecek görüşmelere engel olmamak için kararını açıklamayı bugüne bıraktığını söyledi. Henry, çetelerin başkentteki uluslararası havalimanına saldırması sonucu yurt dışı seyahatinden dönememiş ve ABD toprağı olan Porto Riko’da mahsur kalmıştı.

  • Torbacılar çatıdan kaçtı... Gardıropta yakalandı...
    12 Mar Torbacılar çatıdan kaçtı... Gardıropta yakalandı...

    Bursa'da gerçekleştirilen Şimşek operasyonunda torbacılar çatılardan kaçmaya çalışırken, gardıroplarda saklandı. Operasyon sonucunda 60 şüpheli gözaltına alındı, 41'i tutuklandı, 2 kişi ev hapsi aldı, 17 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonda uyuşturucu madde ve silahlar ele geçirildi, şahısların mal varlıklarına da el konuldu.

  • Bursa'da yapılan narkotik operasyonunda 60 şüpheli gözaltına alındı
    12 Mar Bursa'da yapılan narkotik operasyonunda 60 şüpheli gözaltına alındı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu ve Bursa merkezli yapılan narkotik operasyonunda 60 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda 41 kişi tutuklandı, 2 kişi ev hapsi aldı ve 17 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonda uyuşturucu madde ve silahlar ele geçirildi, şahısların mal varlıklarına da el konuldu.

  • Haiti'de Anarşi ve Şiddet Olayları Yayılıyor
    12 Mar Haiti'de Anarşi ve Şiddet Olayları Yayılıyor

    Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'te şiddet olayları artarak devam ediyor. Ağır silahlı çeteler Devlet Başkanlığı Sarayı'na saldırırken, İçişleri Bakanlığı da ateşe verildi. Ülkede uluslararası havalimanının saldırıya uğramasıyla tüm uçuşlar iptal edilmiş ve Başbakan Ariel Henry yurtdışından geri dönememiştir. Haiti'deki insani kriz giderek derinleşirken, Batılı ülkeler diplomatlarını geri çekmekte ve çatışmalardan kaçacak yer bulamayan Haitililer büyük zorluklarla karşı karşıyadır. Çetelerin kontrolündeki başkentte sağlık hizmetleri çökmüş durumdadır ve polis güçleri yağmacıları engellemekte zorlanmaktadır. Haiti'nin istikrarsızlığı bölge ülkelerini ve ABD'yi endişelendirmekte ve seçimlerin yapılacağı ABD'de Haiti'den gelebilecek göç kaygı yaratmaktadır. Bölge ülkeleri, Başbakan Henry'nin görevini bırakmasını talep etmekte ve Biden hükümeti geçiş hükümetine olanak sağlamasını istemektedir. Ülkede çetelerle mücadele etmek için Birleşmiş Milletler'in desteklediği bir plan henüz gerçekleşmemiştir. Ayrıca bir hafta önce çetelerin saldırdığı cezaevinden kaçan tutuklular sokaklara dönerek çetelere katılmıştır. Haiti, çökmüş bir devlet görüntüsü vermektedir.

  • Kayseri'de 2023 yılında 29 bin 430 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı
    11 Mar Kayseri'de 2023 yılında 29 bin 430 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı

    CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya verdiği soru önergesine bakanlık tarafından verilen yanıta göre, 2023 yılında Kayseri'de 29 bin 430 şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapıldı. Genç, suç oranlarının yüksekliğine dikkat çekerek, ekonomik sorunlar ve işsizliğin suç oranlarını artırdığını belirtti.

  • Samsun'da meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki deprem güvenlik kameralarına yansıdı
    11 Mar Samsun'da meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki deprem güvenlik kameralarına yansıdı

    Samsun'da gece saat 03.10'da meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki deprem, bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Deprem, Atakum ilçesinde 18.27 km derinlikte gerçekleşti ve 23 saniye sürdü. Deprem anında ışığın sallandığı ve kuşların panikle uçtuğu görüldü.

  • Sakarya'da DEAŞ Terör Örgütüne Yönelik Operasyon: 33 Şüpheli Gözaltına Alındı
    11 Mar Sakarya'da DEAŞ Terör Örgütüne Yönelik Operasyon: 33 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Sakarya'da yaklaşan yerel seçimler öncesinde eylem hazırlığında oldukları tespit edilen ve eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 'Bozdoğan-11' operasyonlarında gözaltına alınan DEAŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen 33 şüpheli, emniyetteki işlemleri sonrasında adliyeye sevk edildi. İçişleri Bakanlığı suça, suçlulara ve terör olaylarına ilişkin çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

  • Pentagon'un yalanladığı 9 UFO iddiası!
    10 Mar Pentagon'un yalanladığı 9 UFO iddiası!

    ABD hükümetinin uzaylılar ve UFO kanıtlarını örtbas ettiği iddialarını kesin bir şekilde reddeden Pentagon, geniş kapsamlı yeni bir inceleme sonrasında çeşitli iddiaları geçersiz ilan etti. Pentagon'un yeni raporunda MİT olarak çürüttüğü 9 ilginç UAP iddiası da yer alıyor.

  • Antalya'da 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    10 Mar Antalya'da 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Antalya'nın Demre ilçesi açıklarında 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

  • Sakarya'da DEAŞ terör örgütü mensubu 33 şüpheli yakalandı
    10 Mar Sakarya'da DEAŞ terör örgütü mensubu 33 şüpheli yakalandı

    Sakarya'da yaklaşan yerel seçimler öncesinde eylem hazırlığında oldukları tespit edilen DEAŞ terör örgütü mensubu 33 şüpheli eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 'Bozdoğan-11' operasyonlarında yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonun ayrıntılarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medyadan paylaştı.

  • Haftanın tarihine bakış
    10 Mar Haftanın tarihine bakış

    İstiklal Marşı, Türkiye Büyük Millet Meclisinde 12 Mart 1921'de yapılan oturumda Türkiye'nin Milli Marşı olarak kabul edildi.

  • İçişleri Bakanı: Jandarma ve polis devriyelerinde yüz tanıma kamera sistemi kullanılacak
    09 Mar İçişleri Bakanı: Jandarma ve polis devriyelerinde yüz tanıma kamera sistemi kullanılacak

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bütün jandarma ve polis devriyelerinde ASELSAN'ın yaptığı yüz tanıma kamera sistemi kullanılacağını açıkladı. Ayrıca, terörle mücadelede son evrelerin yaşandığını belirten Yerlikaya, faaliyetler ve yakalamalarla ilgili istatistikleri paylaştı.

  • İçişleri Bakanı: 1 Haziran 2023 - 29 Şubat 2024 tarihlerinde 782 terörist etkisiz hale getirildi
    09 Mar İçişleri Bakanı: 1 Haziran 2023 - 29 Şubat 2024 tarihlerinde 782 terörist etkisiz hale getirildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin terörle mücadelesini etkili bir şekilde sürdürdüğünü belirterek, 1 Haziran 2023 - 29 Şubat 2024 tarihleri arasında 782 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, İHA ve SİHA'ların verdiği güçle teröristlere ağır darbeler vurulduğunu ifade etti. Ayrıca FETÖ ve DEAŞ'a yönelik operasyonlar hakkında da bilgi veren Yerlikaya, son 9 ayda birçok terör eyleminin engellendiğini vurguladı.

  • Muğla'ya yeni adliye binaları yapılacak
    09 Mar Muğla'ya yeni adliye binaları yapılacak

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Muğla'da yeni adliye binalarının yapımı için planlama yaptıklarını açıkladı. Ayrıca, Seydikemer ilçesinde de yargı teşkilatının kurulması için gerekli yazının yazıldığını ve atamaların Haziran kararnamesinde yapılacağını belirtti.

  • Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Divan Kurulu Toplantısında Kulübün Yaşadığı Sıkıntıları Açıkladı
    09 Mar Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Divan Kurulu Toplantısında Kulübün Yaşadığı Sıkıntıları Açıkladı

    Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Hilton Bosphorus Otel'de gerçekleştirilen divan kurulu toplantısında, kulübün yaşadığı sıkıntıları ve yapılan faaliyetleri açıkladı. Arat, kulübün mali durumu, transferler ve eski yönetimlerin etkileri hakkında bilgi verdi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Casusluk faaliyetlerine ilişkin yeni operasyonlar yapıldı
    09 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Casusluk faaliyetlerine ilişkin yeni operasyonlar yapıldı

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü casusluk soruşturmasıyla ilgili bilgi vererek, tutuklama sayısının 63'e yükseldiğini açıkladı. Tunç, Muğla Valiliği'ni ziyaretinin ardından yaptığı konuşmada, Muğla'nın turizm potansiyelini ve adalet hizmetlerinin geliştirilmesi için yapılan yatırımları vurguladı.

  • Tunceli'de depreme dayanıksız Mutu Köprüsü'nün yerine yeni köprü yapılıyor
    08 Mar Tunceli'de depreme dayanıksız Mutu Köprüsü'nün yerine yeni köprü yapılıyor

    Tunceli'de depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Mutu Köprüsü'nün yerine yenisinin yapılması için çalışma başlatıldı. İçişleri Bakanlığı himayesinde yapılan çalışmalar kapsamında sondaj çalışmaları başlatıldı. Vali Tekbıyıkoğlu, köprüde inceleme yaparak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yeni köprünün yapımı için geçen sene ihale yapıldı ve teknik çalışmalara başlandı.

  • İçişleri Bakanı: Kadına şiddetle mücadele birim sayısı bin 267'ye yükseldi
    08 Mar İçişleri Bakanı: Kadına şiddetle mücadele birim sayısı bin 267'ye yükseldi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bakanlık bünyesinde yer alan teşkilatlarda kadına şiddetle ilgili faaliyet gösteren birim sayısının bin 267'ye yükseldiğini söyledi. Bakan Yerlikaya ayrıca, elektronik kelepçe projesiyle yüksek riskli pek çok muhtemel şiddet vakasını önlediklerini ve kadına yönelik şiddetle mücadele alanında faaliyet gösteren birim sayısını bin 267'ye çıkardıklarını belirtti.

  • Diyarbakır'da Zerzevan Kalesi'nde kadınlara savunma eğitimi verildi
    08 Mar Diyarbakır'da Zerzevan Kalesi'nde kadınlara savunma eğitimi verildi

    Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki Zerzevan Kalesi'nde İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen 'Güçlü ve Güvende Kadınlar Projesi' kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlara taciz, şiddet ve gasp gibi durumlara karşı pars yakın müdafaa eğitimi verildi. Eğitimde kadınlara doğru alışveriş, kapıda alışveriş, ziynet eşyalarını nasıl saklamaları gerektiği ve kendilerini nasıl korumaları gerektiği öğretildi.

  • Edirne Jandarma Komutanlığı'ndaki kadın astsubaylar köylerde aktif görev yapıyor
    08 Mar Edirne Jandarma Komutanlığı'ndaki kadın astsubaylar köylerde aktif görev yapıyor

    Edirne Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliğinde çalışan kadın astsubaylar, köylerde aktif şekilde görev yaparak vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlıyor. Kadın jandarmalar, Kadın Destek Uygulaması, 112 Acil Çağrı Hattı'nın kullanımı ve dolandırıcılık olayları gibi konularda köy sakinlerine bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştiriyor. Ayrıca, aile içi şiddetle mücadele, çocuk hakları ve dolandırıcılık konularında bilgiler aktararak halkın güvenliği ve bilinç düzeyini artırıyorlar. Kadın astsubaylar, mesleklerini büyük bir onur ve gururla icra ederek vatandaşlara hizmet etmekten mutluluk duyuyorlar.

  • 6 Şubat Asrın Felaketi Paneli Düzenlendi
    07 Mar 6 Şubat Asrın Felaketi Paneli Düzenlendi

    Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde, 6 Şubat depremleri ve yapılan çalışmalar anlatıldı.

  • Sakarya'da Engelli Sistemi (EVABİS) Projesi ile Engellilere Afet Eğitimi Verilecek
    07 Mar Sakarya'da Engelli Sistemi (EVABİS) Projesi ile Engellilere Afet Eğitimi Verilecek

    Sakarya'da hayata geçirilen Engelli Sistemi (EVABİS) projesi kapsamında, yaklaşık 11 bin engelliye afet eğitimi verilecek. AFAD İl Müdürlüğü, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Afet Gönüllüleri Derneği tarafından başlatılan proje ile engelli bireylere, afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili eğitim verilecek. Bu sayede arama kurtarma ekipleri, engelli vatandaşlara en kısa sürede ulaşabilecek.

  • Bolu'da Terör Örgütleriyle Bağlantılı 21 Kişiye İşlem Yapıldı
    07 Mar Bolu'da Terör Örgütleriyle Bağlantılı 21 Kişiye İşlem Yapıldı

    Bolu Valisi Erkan Kılıç, 2024'ün ilk 2 ayında DEAŞ, FETÖ ve PKK-KCK terör örgütleriyle bağlantısı olduğu tespit edilen 21 kişiye işlem yapıldığını açıkladı. Vali Kılıç, ayrıca uyuşturucu, kaçakçılık ve göçmen kaçakçılığıyla mücadelede elde edilen sonuçları da paylaştı.

  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Terör örgütlerine göz açtırmıyoruz
    07 Mar İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Terör örgütlerine göz açtırmıyoruz

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütlerine göz açtırmadıklarını ve onları etkisiz hale getirmekte kararlı olduklarını belirtti. Bakan Yerlikaya, Konya'da gerçekleştirdiği ziyaretlerde Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Yusuf Kahraman'a destek istedi.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Terör örgütlerine göz açtırmıyoruz
    07 Mar İçişleri Bakanı Yerlikaya: Terör örgütlerine göz açtırmıyoruz

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütü PKK başta olmak üzere bütün terör örgütlerine göz açtırmadıklarını ve etkisiz hale getirmekte kararlı olduklarını söyledi. Yerlikaya, Konya'da yaptığı konuşmalarda, seçimlere yönelik çalışmalarını anlattı ve terörle mücadeledeki kararlılıklarını vurguladı.

  • İzmir'de 600'den fazla sivil toplum kuruluşu eğitim seminerinde bir araya geldi
    07 Mar İzmir'de 600'den fazla sivil toplum kuruluşu eğitim seminerinde bir araya geldi

    İzmir'de düzenlenen eğitim seminerinde, 600'ü aşkın sivil toplum kuruluşunun temsilcisi bir araya geldi. Seminerde AB projeleri, uluslararası hibe programları ve derneklerin projelerine hibe desteği gibi konular ele alındı. Programda İzmir Vali Yardımcısı ve Sivil Toplumla İlişkiler İzmir İl Müdürü de konuşma yaptı.

  • Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi, Deprem Farkındalık Eğitimleri Veriyor
    07 Mar Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi, Deprem Farkındalık Eğitimleri Veriyor

    Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekibi, akredite olduktan sonra fakülte fakülte gezip, amfilerde deprem farkındalık eğitimleri veriyor. Ekip, afet bölgelerinde koordinatlara ulaşma, üs kurma, intikal yöntemleri, ilk yardım gibi zorlu eğitimleri başarıyla tamamladı. Üniversite öğrencileri ve personeli de farkındalık eğitimlerine katılıyor.

  • İçişleri Bakanı: Ülkenin gri listeden çıkması büyük önem taşıyor
    06 Mar İçişleri Bakanı: Ülkenin gri listeden çıkması büyük önem taşıyor

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gri listeden çıkışın ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığını belirterek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu konuda çalışmalar yaptığını söyledi. Yerlikaya, terörle mücadelede de devam ettiklerini ve Türkiye'nin gri listeden çıkması için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Ayrıca, operasyonlar ve göçmen kaçakçılığıyla ilgili verileri paylaştı.

  • Mardin Valisi: PKK ve FETÖ'ye yönelik 189 operasyon düzenlendi
    06 Mar Mardin Valisi: PKK ve FETÖ'ye yönelik 189 operasyon düzenlendi

    Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, kentte geçen ay yürütülen operasyonlara ilişkin bilgi verdi. Akkoyun, PKK ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine yönelik 189 operasyon düzenlendiğini ve 6 sığınak tespit edilerek imha edildiğini belirtti. Ayrıca, narkotik suçlarla mücadele kapsamında 150 operasyon düzenlendiği ve trafik denetimlerinin sürdüğü ifade edildi.

  • Mardin'de 189 operasyon düzenlendi
    06 Mar Mardin'de 189 operasyon düzenlendi

    Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, aylık asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısında, Şubat ayında Mardin'de bölücü terör örgütü PKK ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine yönelik 4'ü büyük çaplı olmak üzere 189 operasyon düzenlendiğini açıkladı. Ayrıca, düzensiz göçle mücadele kapsamında mobil göç noktalarının 30 büyükşehirde uygulanmaya başlandığı ve Mardin'de de mobil göç noktasının faaliyetlerine devam ettiği belirtildi. Vali Akkoyun, ayrıca Suriye sınırında yasa dışı geçiş teşebbüslerine karşı tedbirler alındığını ve narkotik suçlarla mücadele kapsamında 150 operasyon düzenlendiğini ifade etti. Trafik kazalarında ise kısmi bir artış olduğu ve emniyet kemeri kullanımının artırılması için bilgilendirme faaliyetlerinin gerçekleştirildiği vurgulandı.

  • Köylülerin bağlı oldukları il 34 yıl sonra değişti
    06 Mar Köylülerin bağlı oldukları il 34 yıl sonra değişti

    Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı olan Üçtaş ve Günyüzü köyleri, mahkeme kararıyla Giresun'un Doğankent ilçesine bağlandı. Danıştay'ın referandum kararının İçişleri Bakanlığı'nın reddinin iptaline karar vermesiyle köyler, 34 yıl sonra yeniden Giresun'a bağlandı.

  • Giresunspor Başkanı Nahid Yamak'tan eski Başkan Karaahmet'e yönelik suçlamalar
    05 Mar Giresunspor Başkanı Nahid Yamak'tan eski Başkan Karaahmet'e yönelik suçlamalar

    Trendyol 1. Lig ekiplerinden Giresunspor'da Kulüp Başkanı Nahid Yamak, düzenlediği basın toplantısında eski başkan Hakan Karaahmet dönemine ilişkin gündem oluşturacak iddialarda bulundu.

  • Mardin Otobüs Terminali'nde Emniyet Kemeri Bilgilendirmesi Yapıldı
    05 Mar Mardin Otobüs Terminali'nde Emniyet Kemeri Bilgilendirmesi Yapıldı

    Mardin Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde polis ekipleri tarafından otobüs şoförleri ve yolculara emniyet kemerinin önemi hakkında bilgilendirme yapıldı. Vali Tuncay Akkoyun'un talimatıyla trafik kazalarının önlenmesi amacıyla denetimler sıkılaştırıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, terminalde denetim ve bilgilendirme yaparak yolculara emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca, sinevizyon eşliğinde de bilgi verildi. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Başkomiser Salih Kürkçü, emniyet kemeri kullanımının trafik kazalarından kaynaklı can kaybı ve yaralanmaları önlemede önemli bir rol oynadığını belirtti.

  • Diyarbakır'da kamyonlarda yapılan denetimler can kaybını önlemeye yardımcı oluyor
    05 Mar Diyarbakır'da kamyonlarda yapılan denetimler can kaybını önlemeye yardımcı oluyor

    Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, kazalarda can kaybını önlemek için kamyonlarda 'arka koruma çerçeve' denetimi yaparak sürücülere bilgilendirme yapıyor. Yapılan denetimlerin farkındalığı arttırdığı belirtilirken, ağır tonajlı araçlarda bulunması gereken koruma demiri eksikliği nedeniyle yaşanan ölümlerin basit bir tedbirle önlenebileceği vurgulandı.

  • Kilis'te Mübeccel-Suphi Yavaşça Sosyal Bilimler Lisesi'nde deprem tatbikatı yapıldı
    05 Mar Kilis'te Mübeccel-Suphi Yavaşça Sosyal Bilimler Lisesi'nde deprem tatbikatı yapıldı

    Kilis'te Mübeccel-Suphi Yavaşça Sosyal Bilimler Lisesi'nde deprem anı ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. AFAD tarafından düzenlenen deprem haftası etkinlikleri kapsamında yapılan tatbikatta öğrencilere deprem eğitimi verildi. Müdür Fatih Menceroğlu, depremlerin sık yaşandığı coğrafyada öğrencilerin ve velilerin bilinçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

  • AK Parti Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin şeffaflığına vurgu yaptı
    05 Mar AK Parti Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin şeffaflığına vurgu yaptı

    AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, yerel seçimler öncesi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin şeffaflığına vurgu yaptı. Milletvekili Ok, CHP'li belediyelerin çalışanlarına dahi maaşlarını ödemekte zorlandığını hatırlatarak, Yücel Yılmaz yönetimindeki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde tüm ihalelerin şeffaf olduğunu söyledi.

  • Mardin'de Otobüs Şoförleri ve Yolcularına Emniyet Kemeri Bilgilendirmesi
    05 Mar Mardin'de Otobüs Şoförleri ve Yolcularına Emniyet Kemeri Bilgilendirmesi

    Mardin Valisi Tuncay Akkoyun'un talimatlarıyla trafik ekipleri, şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüs şoförleri ve yolcularına emniyet kemeri kullanımı konusunda bilgilendirme yaptı. Mardin Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Şehirlerarası Otobüs Terminalinde, araç sürücüleri ve yolcularına emniyet kemeri kullanımının önemini anlatan bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Başkomiser Salih Kürkçü, emniyet kemeri kullanımının trafik kazalarında ölümleri yüzde 45, ağır yaralanmaları ise yüzde 65 oranında önlediğini belirtti. Mardin Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya hesaplarından da emniyet kemeri kullanımının önemini anlatan görsel ve videolar paylaştı.

  • ANGİKAD, deprem bölgesinde kadın girişimcilere destek programı başlatıyor
    05 Mar ANGİKAD, deprem bölgesinde kadın girişimcilere destek programı başlatıyor

    Girişimci İş Kadınları Derneği (ANGİKAD), Hatay, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Osmaniye'deki kadın girişimcilere yönelik eğitim ve destek programları gerçekleştireceği Yeniden Başla Projesi'ni duyurdu. Proje kapsamında kadın girişimcilere iş kurma süreçlerine yönelik eğitim ve mentörlük hizmetleri verilecek, iş ağlarının geliştirilmesi için destekler sağlanacak. Ayrıca, yeni iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen kadın girişimcilerin işletmeleri de desteklenecek.

  • Gümüşhane'de Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
    05 Mar Gümüşhane'de Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

    Gümüşhane'de yapılan güvenlik bilgilendirme toplantısında, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi için alınan tedbirler ve terör örgütleriyle mücadele konuları ele alındı. Vali Alper Tanrısever, operasyonlar ve göçmen kaçakçılığıyla ilgili bilgiler verirken, sahte alkol ve kaçak sigara operasyonlarıyla siber suçlarla mücadele konularında da bilgi paylaştı.

  • ASO Başkanı Seyit Ardıç, deprem bölgesindeki kadın girişimcilerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı
    05 Mar ASO Başkanı Seyit Ardıç, deprem bölgesindeki kadın girişimcilerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı

    Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Girişimci İş Kadınları Derneği (ANGİKAD) tarafından gerçekleştirilen ve İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen 'Girişimcilik Yolu Dönüşüm: Kadın Girişimcilerle Yeniden Başla' projesinin açılış lansmanında konuştu. Ardıç, deprem bölgesindeki kadınların işlerini kaybettiklerini ve desteklenmeleri gerektiğini belirtti.

  • AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı, Belediye Başkanı'nın Seçim Harcamalarını Eleştiriyor
    05 Mar AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı, Belediye Başkanı'nın Seçim Harcamalarını Eleştiriyor

    AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ümit Sezer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un seçim çalışmalarında belediyenin bütçesini kullanmasına yönelik eleştirilerde bulundu. Sezer, Kurt'un belediye kaynaklarını ve imkanlarını neye dayanarak kendi seçim propagandası için harcadığını izah etmesi gerektiğini belirtti. Sezer ayrıca, Kurt'un milyonlarca lira harcayarak şehrin sokaklarına seçim ilanları astığını ve bu durumun vatandaşların tepkisine neden olduğunu ifade etti. Sezer, Kurt'un isminin ve portresinin belediye kaynaklarıyla resmi araçlara asılmasını da eleştirerek, bu harcamaların incelenmesi gerektiğini vurguladı.

  • Besni İlçesinden 36 Öğrenci Mardin ve Şanlıurfa'ya Kültür Gezisine Katıldı
    04 Mar Besni İlçesinden 36 Öğrenci Mardin ve Şanlıurfa'ya Kültür Gezisine Katıldı

    Adıyaman'ın Besni ilçesinden 36 öğrenci, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen 'Birlikte Eğlen, Sevin, Neşelen, İlerle (BESNİ) Projesi' kapsamında Mardin ve Şanlıurfa illerine kültür gezisine katıldı. Besni Kaymakamı Çağlar Partal tarafından uğurlanan öğrenciler, tarihi ve turistik yerleri gezip farklı bir deneyim yaşadı.

  • TCG Yıldırım Fırkateyni Gürcistan'ın Batum Limanı'na Demirledi
    04 Mar TCG Yıldırım Fırkateyni Gürcistan'ın Batum Limanı'na Demirledi

    Türk Deniz Kuvvetlerine ait TCG Yıldırım fırkateyni, NATO görevi kapsamında Gürcistan'ın Batum Limanı'na demirledi. Limanda düzenlenen karşılama töreninde iki ülkenin milli marşları çalındı ve dans gösterileri yapıldı. Türkiye'nin Gürcistan'a verdiği destek vurgulandı ve fırkateynin NATO göreviyle Gürcistan'a önemli destek sağlayacağı belirtildi.

  • Edirne'de Roman öğrencilerin okula devamsızlık sorunları projelerle azaldı
    04 Mar Edirne'de Roman öğrencilerin okula devamsızlık sorunları projelerle azaldı

    Edirne'de Roman öğrencilerin okula devamsızlık sorunlarının projeler sayesinde azaldığı bildirildi.

  • Mersin'de Strateji ve Eylem Planı Geliştirme Çalıştayı Düzenlendi
    04 Mar Mersin'de Strateji ve Eylem Planı Geliştirme Çalıştayı Düzenlendi

    Mersin'de Büyükşehir Belediyesi'nin paydaş kurum olarak yer aldığı proje kapsamında 'Strateji ve Eylem Planı Geliştirme Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştayda, Türkiye'de demokratik yerel yönetim için sivil katılımın güçlendirilmesi amaçlanıyor.

  • Bingöl'de Zemin Analizi ve Riskli Binalar İncelendi
    03 Mar Bingöl'de Zemin Analizi ve Riskli Binalar İncelendi

    Bingöl Üniversitesi tarafından yürütülen bir proje kapsamında, Bingöl'ün deprem açısından riskli bölgeleri incelendi. Proje kapsamında kent merkezinin zemin analizi tamamlandı ve riskli yapılar belirlendi. Ayrıca, doktora tezleriyle birlikte hazırlanan rapor ilgili kurumlarla paylaşılacak ve kentsel dönüşüm için yeni imar planları hazırlanacak.

  • ÖSYM, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların MSÜ sınavına başvuru yapamayacaklarını açıkladı
    03 Mar ÖSYM, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların MSÜ sınavına başvuru yapamayacaklarını açıkladı

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavına başvuru yapamayacaklarını duyurdu. MSÜ sınavına girebilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı aranmaktadır. ÖSYM, söz konusu mesajın sehven gönderildiğini belirtti ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların MSÜ sınavına alınmayacağını bildirdi.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, AKP'nin İdil Belediye Başkan Adayı İkbalhan Haznedar'ın seçim çalışmalarına tepki gösterdi
    02 Mar CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, AKP'nin İdil Belediye Başkan Adayı İkbalhan Haznedar'ın seçim çalışmalarına tepki gösterdi

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Şırnak Valisi, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve İdil Kaymakamı’nın AKP’nin İdil Belediye Başkan Adayı İkbalhan Haznedar’ın seçim çalışmalarına katılmasına tepki gösterdi. Bakan, “İçişleri Bakanı seçim çalışmasında. Onun devlet memuru olan bürokratları da kendi illerinde seçim çalışması yapıyor. Bundan utanmıyorlar, sıkılmıyorlar, bunda bir beis görmüyorlar. Tam tersine mesleklerinde yükselmek, terfi etmek, daha iyi bir yere atama görebilmek için bu çalışmalara katılıyorlar. Biz şu an parti devletle mücadele ediyoruz” dedi.

  • Adıyaman'da depremlerden etkilenen öğrenciler için gezi programı düzenlendi
    01 Mar Adıyaman'da depremlerden etkilenen öğrenciler için gezi programı düzenlendi

    İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün desteğiyle Bethesna Doğa Sporları Kulübü Derneği tarafından yürütülen 'Birlikte Eğlen, Sevin, Neşelen, İlerle Projesi' kapsamında Adıyaman'da depremlerden etkilenen 36 öğrenci için gezi programı düzenlendi. Proje kapsamında Şanlıurfa ve Mardin illerini ziyaret edecek öğrenciler için Besni ilçesinde uğurlama töreni yapıldı. Öğrenciler, profesyonel turizm kokartlı tur rehberleri ve öğretmenlerin gözetiminde tarihi ve kültürel yerleri gezecekler. Tüm ulaşım, konaklama, müze girişleri, sigorta ve yemek bedelleri proje tarafından karşılanacak.

  • Elazığ UMKE Ekipleri Gerçekçi Tatbikat Yaptı
    01 Mar Elazığ UMKE Ekipleri Gerçekçi Tatbikat Yaptı

    Elazığ'da AFAD tarafından eğitim alan UMKE ekiplerinin yaptığı tatbikat, gerçeği aratmadı. Eğitimlerle birlikte UMKE artık medikal kurtarmanın yanı sıra teknik arama kurtarmada da yer alacak.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın tarikat ve cemaatlerle ilişkilerini eleştirdi
    01 Mar CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın tarikat ve cemaatlerle ilişkilerini eleştirdi

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın laik ve bilimsel eğitime karşı uygulamaları ile tarikat ve cemaatlerle ilişkilerini eleştirdiği için tepkileri toplayan Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi'ye destek vererek 'Milli Eğitim Bakanlığı, Anayasal ve yasal sınırlar dışına çıkarak eğitimi tarikat ve cemaatlere teslim eden protokol ve uygulamalara imza atarken, buna sessiz kalınamaz. Jak Eskinazi az bile söylemiş. Milli Eğitim Bakanlığı hem ÇEDES ile hem de tarikat ve cemaatlerle yaptığı protokollerle laik Türkiye Cumhuriyeti'ne, Anayasamıza ve yasalarımıza aykırı hareket ediyor' dedi.

  • Hayata Dönüş Operasyonu Davasında eski bakan Tantan ifade verdi
    01 Mar Hayata Dönüş Operasyonu Davasında eski bakan Tantan ifade verdi

    Bayrampaşa Cezaevi'nde 21 yıl önce 'Hayata Dönüş Operasyonu'nda 12 kişinin ölümü ve 29 kişinin de yaralanmasına ilişkin dönemin İçişleri Bakanı Sadettin Tantan tanık olarak ifade verdi. Operasyon öncesi, cezaevlerinin kontrolünün örgüt liderlerine geçtiği ve örgüt mensuplarının cezaevlerinde tutulduğu iddialarını doğruladı.

  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, polis memurlarına yaka kamerası takılacağını açıkladı
    29 Şub İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, polis memurlarına yaka kamerası takılacağını açıkladı

    Türk Polis Teşkilatı'nın şeffaflığını artırmak için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2025 yılında polis memurlarına yaka kamerası takılacağını duyurdu. Yaka kamerası, polis ile vatandaş arasındaki konuşmaları kayıt altına alacak ve görüntüler merkezden izlenebilecek. Ayrıca, yüz tanıma sistemi sayesinde şüpheliye anında müdahale edilebilecek. Bu uygulama ile asılsız iddialar ve iftiralar ortadan kalkacak.

  • Bayrampaşa Cezaevi'nde Hayata Dönüş Operasyonu davasında Sadettin Tantan tanık olarak dinlendi
    29 Şub Bayrampaşa Cezaevi'nde Hayata Dönüş Operasyonu davasında Sadettin Tantan tanık olarak dinlendi

    Bayrampaşa Cezaevi'nde 12 kişinin hayatını kaybettiği Hayata Dönüş Operasyonu davasında dönemin İçişleri Bakanı Sadettin Tantan tanık olarak dinlendi. Tantan, operasyonun gerçek nedeninin cezaevlerinin kontrolünün örgüt liderlerine geçmesi olduğunu belirtti. Ayrıca, operasyonun planlamasının Milli Güvenlik Kurulu ve hükümet tarafından yapıldığını ve can güvenliği için hassasiyetle hareket ettiklerini ifade etti.

  • Malatya'da Gençlere Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri Başladı
    29 Şub Malatya'da Gençlere Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri Başladı

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri' Malatya'da başladı. Etkinlikte 40 kurum ve kuruluş, gençlere devlet teşviklerini tanıttı. Öğrenciler ve aileler, burs, hibe, fon, kredi destekleri ve staj programları hakkında bilgi alarak etkinlikten memnun kaldı. Etkinlikte ayrıca Anadolu Ajansı standı büyük ilgi gördü.

  • Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Birol Aydın, Üsküdar'da lokma dağıtımına katıldı
    28 Şub Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Birol Aydın, Üsküdar'da lokma dağıtımına katıldı

    Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Birol Aydın, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının 13. yılı nedeniyle Üsküdar'da düzenlenen lokma dağıtımına katıldı. Aydın, seçimlere ilişkin konuşmasında İstanbul'da yaşayan insanların hayatını kolaylaştıracak projelerden bahsetti.

  • KAFES-49 Operasyonunda 23 Şüpheli Yakalandı
    28 Şub KAFES-49 Operasyonunda 23 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen KAFES-49 operasyonunun İzmir ayağında, tefecilik ve vergi kaçakçılığı suçlarından aranan toplam 23 şüpheli yakalandı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından koordine edildi.

  • Prens Harry, İngiltere'de güvenlik koruması davasını kaybetti
    28 Şub Prens Harry, İngiltere'de güvenlik koruması davasını kaybetti

    Prens Harry, İngiltere'de bulunduğu sürede güvenlik derecesinin düşürülmesi kararına karşı açtığı davayı kaybetti. İngiltere Yüksek Mahkemesi, Prens Harry'in talebini reddetti ve kararın hukuka uygun olduğunu belirtti.

  • Niğde'de Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu Toplantısı Yapıldı
    28 Şub Niğde'de Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu Toplantısı Yapıldı

    Niğde Valisi Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, acil çağrı hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde sunulması, ilgili birimler arası koordinasyonun sağlanması ve planlanan faaliyetler görüşüldü. Vali Çelik, 112 Acil Çağrı Merkezi kurulum çalışmalarının tamamlandığını ve tüm acil çağrıların 112 numarasıyla tek merkezden karşılanarak acil yardım hizmetinin verilmesinin amaçlandığını belirtti.

Advertisement