İçlerindeki Çocuğu Ortaya Çıkarıyorlar! - Son Dakika
Magazin

İçlerindeki Çocuğu Ortaya Çıkarıyorlar!

İçlerindeki Çocuğu Ortaya Çıkarıyorlar!

Ünlüler son yıllarda sık sık dublaj stüdyosuna girerek animasyon filmlerdeki karakterlere sesleriyle hayat veriyor.

11.08.2012 06:03  Güncelleme: 08:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son yıllarda Türkiye'de vizyona giren animasyon filmlere ünlü sanatçılar ses veriyor. Bu isimlere son olarak Beren Saat de katıldı. Saat; 'Cesur' adlı animasyon filmde 'Merida'yı seslendirdi. Oyuncu, "Merida gibi tutkulu birini seslendirdiğim için mutluyum" dedi. Şu sıralar vizyonda olan 'Buz Devri 4' filminde ise; Haluk Bilginer 'Kaplan Diego'ya, Ali Poyrazoğlu 'Manny'ye, Yekta Kopan 'Sid'e, Altan Erkekli de 'Buck'a hayat verdi. İşte çeşitli karakterleri seslendiren ünlüler ve filmleri:

OKAN SHREK, ERBİL EŞEK

'Shrek' çizgi filmlerinde yeşil dev Shrek'e Okan Bayülgen, eşeği Mehmet Ali Erbil seslendirmişti. Erbil; aynı zamanda 'Oyuncak Hikayesi'ndeki baş karakter 'Woody'e, 'Sevimli Hayvanlar'da 'Çöl Faresi Billy'ye ve 'Çizmeli Kedi'ye de sesiyle hayat vermişti.

ARABA DA OLDU, ARI DA

Komedyen Cem Yılmaz geçen yıl gösterime giren 'Arabalar 2'de Avrupa'nın en ünlü yarış otomobili Francesco Bernoulli'ye ses vermişti. Filmde İtalyanca aksanıyla Türkçe konuşan Yılmaz, izleyenlerden tam not almıştı. Ünlü komedyen daha önce de 'Arı Bee'yi seslendirmişti.

HAYALİ GERÇEKLEŞTİ

Türk popunun ünlü ismi Kenan Doğulu, yıllardır bir animasyon filmde seslendirme yapmanın hayalini kuruyordu Doğulu'nun bu isteği, geçen sene Mayıs ayında vizyona giren, gerçek çekimlerle animasyonu birleştiren 'HOP' adlı filmdeki tavşan E.B.'yi seslendirmesiyle gerçekleşti.

KRALİÇE SERÇE

Geçtiğimiz Mart ayında vizyona giren 'Max Maceraları/Kralın Doğuşu' adlı animasyon filmde; Sezen Aksu, ilk kez dublaj için stüdyoya girdi. Minik Serçe filmde, 'Max'ın annesi 'Kraliçe Shifa'yı seslendirdi. Aynı filmde Engin Altan Düzyatan 'Gölgelerin Efendisi'ne, Özge Özpirinçci ise 'Leena'ya ses verdi.

DEMİRER HIRSIZ OLDU

'Gru' isimli bir hırsızın hikayesini anlatan 'Çılgın Hırsız' adlı animasyonda, 'Gru'yu komedyen Ata Demirer seslendirmişti. Film, iki yıl önce vizyona girmişti.

ÖRDEK KEREMCEM

Ünlü pop şarkıcısı Keremcem, 'Çirkin Ördek Yavrusu' adlı animasyonda bir ördeğe, 'Farecik'te fareye, 'Garfield'de ise kediye sesiyle hayat vermişti.

ÖDÜLLÜ FİLME SES VERDİ

Usta oyuncu Erol Günaydın da çizgi karakterlere hayat verenlerden... Günaydın üç yıl önce, 'En İyi Animasyon' Oscar'ını kazanan 'Up/ Yukarı Bak'ta 'Carl'ı seslendirmişti.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin İçlerindeki Çocuğu Ortaya Çıkarıyorlar! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement