İçme Suyu İkinci Kısım İhalesi 5 Aralık'ta - Son Dakika
Yerel

İçme Suyu İkinci Kısım İhalesi 5 Aralık'ta

İçme Suyu İkinci Kısım İhalesi 5 Aralık\'ta

Şanlıurfa Belediyesi'nin DSİ ile ortaklaşa hazırladığı ve iki kısımdan oluşan "İçme Suyu Arıtma Tesisi" projesinin ikinci kısım ihalesinin, 5 Aralık 2012'de yapılacağı bildirildi.

15.11.2012 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Belediyesi'nin DSİ ile ortaklaşa hazırladığı ve iki kısımdan oluşan "İçme Suyu Arıtma Tesisi" projesinin ikinci kısım ihalesinin, 5 Aralık 2012'de yapılacağı bildirildi.

Birinci kısımdaki Arıtma Tesisi İhalesi yapılan projenin, şimdi de 7 adet içme suyu deposu, 5 adet pompa istasyonu ve 30 kilometre ana isale hattının ihalesi, 5 Aralık'ta DSİ Genel Müdürlüğü'nde saat 14.30'da gerçekleştirilecek.

"İçme Suyu 2. Kısım Arıtma Tesisi" projesinin Şanlıurfa'nın önümüzdeki 30 yıl için içme suyu sorununu çözeceğini belirten Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan, "Birinci kısmın ihalesini daha önce yapmıştık. Şimdi projenin ikinci kısmı için ihalesini yapacağız" dedi.

Habib Arslan, mevcut içme suyu arıtma tesisinin kapasitesinin 270 bin metreküp iken ikinci etabın tamamlanmasıyla birlikte kapasitenin 600 bin metreküpe çıkartılacağını dile getirdi. Arıtma tesisiyle birlikte Dağeteği Bölgesi'nde 2, Maşuk'ta 2, Direkli'de 1, Yenice'de 1, Karaköprü beldesinde de 1 olmak üzere toplam 7 adet depo, 5 adet pompa istasyonu yapılacağını aktaran Belediye Başkan Yardımcısı Arslan, projenin ikinci etabının özellikle imara yeni açılan; Dağeteği, Sırrın Karşıyaka, Karaköprü, Maşuk ve Yenice mahallelerinin içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla faaliyete geçirilmesini planladıklarını söyledi.

Şanlıurfa için projenin büyük önem taşıdığını vurgulayan Arslan, projenin depo ve ana isale hattına ilişkin kısmının ihalenin, 5 Aralık 2012 Çarşamba günü saat 14.30'da DSİ Genel Müdürlüğü'nde yapılacağını aktardı.

Arslan, yaptığı açıklamada, "Bu ihalemizin içerisinde 7 adet içme suyu deposu, 5 adet pompa istasyonu ve yaklaşık 30 kilometre de ana isale hattımız var. Dolayısıyla bu ihalemiz de gerçekleştiği zaman tahmin ediyorum 2013 Ocak ayında işlemlere başlanır. Yapım süresi 450 gün. Yaklaşık olarak Mart 2014 seçimlerine kadar da gerçekleşmiş olacak. İnşallah kentimize hayırlı olur. Aynı zamanda da kentin alt yapı anlamında da alt yapısını kurmuş olacağız. Biz büyükşehir oluyoruz ve ŞUSKİ idaresinin de bir noktada işini kolaylaştırmış oluyoruz. Bu çalışmalar esnasında büyük desteklerini bizlerden esirgemeyen başta Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu beye, DSİ Genel Müdürümüz Akif Özkaldı beye, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ömer Özdemir beye, İçme Suları Daire Başkanı Ayhan Taşkın beye ve tüm ekibine yürekten teşekkür ediyoruz. Gerçekten 4 yıllık süreç içerisinde hem bizlerle büyük gayret gösterdiler, hem de yardımlarını esirgemediler. Dolayısıyla bu projede bunların da büyük emekleri geçti. Zaten yasa gereği içme suları tesisleri DSİ ile birlikte tasarlanıyor. Parasını ilgili belediyeler veriyor. Ancak yasa gereği ihaleleri onlar tarafından yapılıyor, projeler birlikte tasarlanıp yapılıyor. Şanlıurfamıza hayırlı olur diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İçme Suyu İkinci Kısım İhalesi 5 Aralık'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement