İdam Edilen İki Ülkücünün Adı Parka Verildi - Son Dakika
Güncel

İdam Edilen İki Ülkücünün Adı Parka Verildi

İdam Edilen İki Ülkücünün Adı Parka Verildi

Manisa'nın Kula İlçe Belediye Meclisi üyeleri 12 Eyül darbesinde idam edilen Manisalı ülkücü gençler Halil Esendağ ile Selçuk Duracık'ın isimlerinin iki ayrı parka verilmesini oybirliği ile kabul etti.

22.06.2015 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Kula İlçe Belediye Meclisi üyeleri 12 Eyül darbesinde idam edilen Manisalı ülkücü gençler Halil Esendağ ile Selçuk Duracık'ın isimlerinin iki ayrı parka verilmesini oybirliği ile kabul etti. Bir ismin Kenan Evren'in memleketi Kula'da kendi adını taşıyan okulun önündeki parka verilmesi dikkat çekti.

Kula Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısının 7'nci gündem maddesinde 1980 darbesinde idam edilen 21 yaşındaki Halil Esendağ ile 22 yaşındaki Selçuk Duracık'ın isimlerinin iki ayrı parka verilmesi meclise sunuldu. Öneri, oybirliğiyle kabul edildi. İdam edilen Selçuk Duracık'ın ismi 4 Eylül Mahallesi Gülmezlerin Süleyman Ağa Sokak'ta bulunan parka, Halil Esendağ'ın isminin de 4 Eylül Mahallesi 233 Sokak'taki Kenan Evren İlk ve Ortaokulu önünde yer alan parka verilmesi karara bağlandı.

Kula Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Tosun, Kula'nın, darbe ve darbeci zihniyetten çok çektiğini ifade ederken, şöyle konuştu:

Bu gençlerimiz sadece siyasi düşünceleri nedeniyle yargılanmış ve idam edilmiştir. Hiçbir vatandaşımızın siyasi düşünceleri nedeniyle devlet bütünlüğünü bozmadığı sürece idama hak görülmesi kabul edilemez. Bu gençlerin isimleri parklara verilerek yaşatılmak istenmiş ve Belediye Meclisinden karar alınarak onaylanmıştır. Darbe yönetimi tarafından idam edilen gençlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum."

Kula Belediye Meclisi'nde 10 MHP, 5 AK Parti'li meclis üyesi bulunuyor. Toplantıya katılan AK Parti'li tek üyenin de olumlu oy kullandığı ifade edildi. - Kulamanisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İdam Edilen İki Ülkücünün Adı Parka Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement