İdamla Yargılanan 18 Hataylı İçin Girişimler Sürüyor - Son Dakika
Güncel

İdamla Yargılanan 18 Hataylı İçin Girişimler Sürüyor

İdamla Yargılanan 18 Hataylı İçin Girişimler Sürüyor

HATAY'dan çalışmak için gittikleri Suudi Arabistan'da çeşitli tarihlerde 'uyuşturucu bulundurmak' suçundan tutuklanan ve birçoğu idamla yargılanan 18 kişi için girişimler sürüyor.

07.12.2016 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HATAY'dan çalışmak için gittikleri Suudi Arabistan'da çeşitli tarihlerde 'uyuşturucu bulundurmak' suçundan tutuklanan ve birçoğu idamla yargılanan 18 kişi için girişimler sürüyor.

AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi ve CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu'na idamla yargılanan 18 kişinin son durumlarını aktaran Hatay milletvekilleri, konuyla ilgili Suudi Arabistan yetkilileriyle görüşmesini istedi. Ziyaretin ardından açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, "Arabistan'da yargılanan vatandaşlarımızın durumlarıyla ilgili daha önce Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmüştük. Bugün bir kez daha Dışişleri Komisyonu Üyesi AK Parti Hatay Milletvekili Sayın Fevzi Şanverdi ile birlikte Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştük. Özellikle 3 vatandaşımızın durumlarının acil olduğunu, diğer vatandaşlarımızın uluslararası uyuşturucu şebekelerinin mağduru olduğunu ilettik. Sayın Bakanımız en kısa sürede Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı ile görüşeceklerini ve bize bilgi vereceklerini ifade ettiler. Ayrıca Suudi Arabistan Riyad Büyükelçisi Sayın Yunus Demirer ile her gün görüşüyorum. Konu ile ilgili devlet hassasiyetini sağlamak için tüm yetkili merciler ile görüşmelerimiz devam edecektir" diye konuştu.

- Hatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İdamla Yargılanan 18 Hataylı İçin Girişimler Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor
    10:53 Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor

    Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini dinleyerek not alıyor ve gereğinin yapılması için talimat veriyor.

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.


Advertisement