İddia: Suudi Arabistan, Amazon'un Patronu Jeff Bezos'un Telefonunu Hackledi - Son Dakika
Teknoloji

İddia: Suudi Arabistan, Amazon'un Patronu Jeff Bezos'un Telefonunu Hackledi

İddia: Suudi Arabistan, Amazon\'un Patronu Jeff Bezos\'un Telefonunu Hackledi

İddialara göre Amazon'un ve Washington Post'un sahibi Jeff Bezos'un telefonu hacklendi.

31.03.2019 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Washington Post'un sahibi Jeff Bezos'un iddiasına göre Suudi Arabistan, Bezos'un telefonunu hackledi. Şahsi mesajlaşmaları National Enquirer tabloidinde yayınlanınca Bezoz, durumu araştırması için güvenlik uzmanı Gavin de Becker'ı tuttu. Becker, hack olayının Washington Post gazetesinde yayınlanan, İstanbul'daki Suudi konsolosluğunda Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile ilgili bir haberle ilişkisi olabileceğini düşündü.

İddia: Suudi Arabistan, <a class='keyword-sd' href='/amazon/' title='Amazon'>Amazon</a>'un Patronu Jeff Bezos'un Telefonunu Hackledi

Bezos, Şubat ayında National Enquirer'in ana şirketi American Media Inc'in (AMI) şantajla suçlamıştı. İddiasına göre AMI, tabloiddeki haberin politik olarak motive edici olmadığını söylemezse Bezos'u şahsi fotoğraflarını yayınlamakla tehdit etmişti. Ama Becker, AMI'nın da söylediği gibi, AMI'ın hackleyerek herhangi bir şahsi bilgi elde ettiğine dair bir bulgunun olmadığını belirtti. Becker'ın iddisasına göre Suudi hükümeti Kaşıkçı olayı için Washington Post'u hedef almıştı.

Washington'daki Suudi elçiliği, Bezos'un iddiasına karşı herhangi bir açıklamada bulunmamıştı ancak geçtiğimiz ay Suudi Dış İşleri Bakanı olayla hiçbir ilgilerinin olmadığını belirtmişti. Ayrıca AMI da Becker'ın iddiasına karşı henüz bir yorumda bulunmadı. Daha öncesinde Bezos'un özel hayatı ile ilgili yaptıkları haberin tamamen yasal olduğunu belirtmişlerdi.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji İddia: Suudi Arabistan, Amazon'un Patronu Jeff Bezos'un Telefonunu Hackledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement