Rusya, İdlib için ateşkes çağrısını reddetti - Son Dakika
Dünya

Rusya, İdlib için ateşkes çağrısını reddetti

Rusya, İdlib için ateşkes çağrısını reddetti

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İdlib için ateşkes çağrısını reddederek, "Bunun teröristlere teslim olmak, hatta onları ödüllendirmek anlamına geleceğini" ifade etti.

25.02.2020 21:34  Güncelleme: 08:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen 43. BM İnsan Hakları Konseyi Oturumu kapsamında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Bazı hükümetler radikal ve terörist gruplar tarafından yürütülen skandal eylemleri haklı göstermek istiyor" dedi.

"ATEŞKES, TERÖRİSTLERİ ÖDÜLLENDİRMEK ANLAMINA GELİR"

Rus diplomasisinin şefi, "Bu şartlarda ateşkes istemi, insan haklarını savunma amacını göstermez, tersine teröristlere ayrıcalık tanınması ve onların faaliyetlerinin desteklenmesi anlamına gelir" yorumunda bulundu.

Pazartesi günü, Ankara ve Moskova arasındaki görüşmelere değinen Lavrov, "Şu anda, İdlib konusunda yeni bir dizi müzakereler için hazırlık yapılıyor. Bu müzakerelerin bizleri İdlib'in gerçekten gerginliği azaltma bölgesi olması hedefine ulaştıracağını umuyoruz" demişti.

Rusya, İdlib için ateşkes çağrısını reddetti
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov

BM'DEN İDLİB UYARISI

Dün, BM Suriye Krizi için Bölgesel İnsani Yardımlar Koordinatör Yardımcısı Mark Cutts, Beşşar Esed'e bağlı askeri birliklerinin saldırını sürdürdüğü Suriye'nin İdlib ilinin savaş alanına dönüştüğünü ve 3 milyondan fazla sivilin kapana kısıldığı uyarısında bulunarak, "Kuşkusuz ki bu bölgede gerçek bir kan gölü, gerçek bir sivil katliamı göreceğiz" demişti.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet de 18 Şubat'ta yaptığı açıklamada, dondurucu soğukta yaşam mücadelesi veren kadın ve çocukların hedef alınmasının "zalimce" olduğunu vurgulamıştı.

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Rusya, İdlib için ateşkes çağrısını reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement