İdlib'e Yapılan Kimyasal Saldırı Edirne'de Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

İdlib'e Yapılan Kimyasal Saldırı Edirne'de Protesto Edildi

İdlib\'e Yapılan Kimyasal Saldırı Edirne\'de Protesto Edildi

Suriye’nin kuzeyindeki İdlib kentinde düzenlenen kimyasal saldırı Edirne’de protesto edildi.

05.04.2017 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib kentinde düzenlenen kimyasal saldırı Edirne'de protesto edildi.

Edirne Genç Hareket, Edirne İslam Gençliği ve Edirne Marifet Eğitim Derneği, Saraçlar Caddesi PTT önünde İdlib'de düzenlenen kimyasal saldırıyı lanetlendi. Grup adına basın açıklamasını yapan dernek üyesi Abdullah Kul, İdlib ilinin Han Şeyhun beldesine düzenlenen kimyasal saldırıda yüzlerce insanın ölümüne neden olanları şiddetle ve nefretle kınadıklarını söyledi.

"Katliamı lanetliyor ve aşağılıyoruz"

Kul, "İslam'ın ve Müslümanların bölgesel kazanımlarına tahammülü olmayan küresel katil devletler kanlı cinayetlerine bir yenisi daha ekleyerek Suriye'nin İdlib ilinde kimyasal gaz ile 100'den fazla bebek, çocuk, kadın ve erkeği şehit etti. ve şu saatlerde 500'den fazla insan hala can çekişiyor. Rusya ve Rejim güçlerinin el birliğiyle yaptıkları bu katliamı lanetliyor ve aşağılıyoruz. Siyasilere çağrımız, İncirlik Üssü konusunda biran önce harekete geçmeleri ve bizi bu utançtan kurtarmaları yönündedir" dedi.

"Vahşete karşı kılımızı kıpırdatmıyoruz"

Yüz binlerce Müslümanın ölümünün görmezden gelindiğini söyleyen Kul, "Havadaki kokusuz gazı oksijen gibi içine çekerek aniden yerlere yığılan, nefessizlikten boğularak ve ciğerleri parçalanarak can veren bebelerin, annelerin iniltilerini hangi teselli dindirebilir. Kardeşlerimizi katleden Ruslarla ve kırık yıllık İslam düşmeni PKK ile müttefik olan ABD'nin yalanlarına daha ne kadar inanacağız. Londra'da bir köprüde ölen 5 kişi için duyarlılık yarışına giren ama yüz binlerce Müslümanın ölümünü görmezden gelen milyonlar, siz insan mısınız?" ifadelerini kullandı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İdlib'e Yapılan Kimyasal Saldırı Edirne'de Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement