İdris Şahin: İktidar Yetkilileri Hem Meclis'te Hem Sokakta Atmosferi Tırmandırmak İçin Ellerinden Gelen Her Türlü Çabayı Gösteriyorlar - Son Dakika
Güncel

İdris Şahin: İktidar Yetkilileri Hem Meclis'te Hem Sokakta Atmosferi Tırmandırmak İçin Ellerinden Gelen Her Türlü Çabayı Gösteriyorlar

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, TBMM Genel Kurulu’nda çıkan kavgada yaralanan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ü tedavi gördüğü hastanede, DEVA Partisi Genel Başkanı Mehmet Emin Ekmen ile birlikte ziyaretinin ardından; “Bu tür davranışlar Meclis’te gerçekleşirse sokaktaki insanı nasıl tutabiliriz? Buna dair kaygılarımız gün geçtikçe artıyor. Ama üzülerek ifade ediyoruz ki iktidar yetkilileri hem Meclis’te hem sokakta atmosferi tırmandırmak için ellerinden gelen her türlü çabayı gösteriyorlar” açıklamasını yaptı.

06.12.2022 22:59  Güncelleme: 23:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, TBMM Genel Kurulu'nda çıkan kavgada yaralanan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ü tedavi gördüğü hastanede, DEVA Partisi Genel Başkanı Mehmet Emin Ekmen ile birlikte ziyaretinin ardından; "Bu tür davranışlar Meclis'te gerçekleşirse sokaktaki insanı nasıl tutabiliriz? Buna dair kaygılarımız gün geçtikçe artıyor. Ama üzülerek ifade ediyoruz ki iktidar yetkilileri hem Meclis'te hem sokakta atmosferi tırmandırmak için ellerinden gelen her türlü çabayı gösteriyorlar" açıklamasını yaptı.

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulu'nda çıkan kavgada yaralanan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ü, tedavi gördüğü Güven Hastanesi'nde ziyaret etti. Şahin, ziyaretinin ardından hastane önünde açıklama yaptı. Şahin, şunları söyledi:

"İKTİDAR YETKİLİLERİ HEM MECLİS'TE HEM SOKAKTA ATMOSFERİ TIRMANDIRMAK İÇİN ELLERİNDEN GELEN HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERİYORLAR"

"Demokraside olmaması gereken, Gazi Meclis'e hiç yakışmayan bir davranışı üzülerek ve büyük bir tepkiyle kınayarak burada olduğumuzu ifade etmek isteriz. Görüntüleri seyrettiğiniz zaman bunun normal bir aklın asla ve asla yapmayacağı bir hareket olduğunu görüyoruz. Bir itişme kakışma anında olabilir, bazen Meclis'te tansiyon yükselebilir. Ama burada bilinçli ve iradi bir davranış söz konusu. Arkadan dolanarak gelip, fiili kaba kuvvete dayanan hiçbir zaman demokrasilerde olmaması gereken davranış ve görüntüleri bugün yine Gazi Meclis'te bir sefer daha yaşadık. Bu üzüntülerimizi paylaşmak adına İYİ Parti yetkililerine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Ne Gazi Meclis ne parlamento ne de Türk Milleti asla ve asla böyle çirkin görüntüleri hak etmiyor. Bu tür davranışlar Meclis'te gerçekleşirse sokaktaki insanı nasıl tutabiliriz? Buna dair kaygılarımız gün geçtikçe artıyor. Ama üzülerek ifade ediyoruz ki iktidar yetkilileri hem Meclis'te hem sokakta atmosferi tırmandırmak için ellerinden gelen her türlü çabayı gösteriyorlar. Bunu bir sefer daha DEVA Partisi olarak kınadığımızı ifade etmek isteriz.

"FİİLİ KABA KUVVETLE SALDIRI SÖZ KONUSU"

Bir milletvekiline bu türlü bir üslubun yakışmadığını belirtmek isterim. Bir milletvekili kasten birine yumruk da vuramaz. Oradaki hadise anlık bir tansiyon yükselmesi sırasında itiş kakışla falan değil bu. Fiili kaba kuvvetle saldırı söz konusu. Böyle çirkin bir vatandaşı yapan bir vatandaşın sadece sembolik olarak bir özür dilemiş olması hiçbir şey ifade etmez. Şu an itibariyle Meclis'in fiili olarak kaba kuvvet kullanan bu isimle alakalı Meclis Başkanı'nın ivedilikle harekete geçmesi ve gerekli içtüzük kurallarını işletmesi lazım. Sadece içtüzük de değil, ben bir ceza hukukçusuyum. Bu bir fiili saldırıdır ve kaçtığı, yüzükle vurduğu ifade ediliyor. Mağdur olan kişinin de kalp rahatsızlığı olmuş olması sebebiyle bunların hepsini öngörmesi lazım. Bilinçli ve kasten yapılmış bir eylem. Dolayısıyla sadece özür dilemesi yetmez. Aynı zamanda hem hukuk önünde hem Meclis'te toplum önünde pişmanlığını fiili olarak da göstermiş olması gerekir. Ben umuyorum ve inanıyorum ki o, anlık bir hadiseyle 'Özür dilemeyeceğim' demiştir. Bir nedamet duyarak hem milletten hem de değerli milletvekilimiz mağdurdan hem de bütün kamuoyundan bir özür diler."

İdris Şahin: İktidar Yetkilileri Hem Meclis\'te Hem Sokakta Atmosferi Tırmandırmak İçin Ellerinden Gelen Her Türlü Çabayı Gösteriyorlar
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İdris Şahin: İktidar Yetkilileri Hem Meclis'te Hem Sokakta Atmosferi Tırmandırmak İçin Ellerinden Gelen Her Türlü Çabayı Gösteriyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'ne 25 adet tablet temin edildi
    10:55 Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'ne 25 adet tablet temin edildi

    Samsun Büyükşehir Belediyesi, itfaiyenin teknik altyapısını güçlendirmek için yeni ekipmanlar temin ediyor. İtfaiye araçlarında kullanılan tabletlerle ekiplerin olay yerine daha hızlı ulaşması ve müdahalede bulunması amaçlanıyor.

  • Çiğ Süt Fiyatı Artışı Üreticiye Merhem Olmayacak
    10:53 Çiğ Süt Fiyatı Artışı Üreticiye Merhem Olmayacak

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulusal Süt Konseyi'nin çiğ süt tavsiye fiyatını yükseltme kararı aldığını ancak süt yemine zam geldiğini belirterek, süt parasının üreticinin cebine girmeden çıktığını söyledi. Gürer, artan ahır giderini ve yem fiyatlarını düşürmeden çiğ süt fiyatının besicinin yarasına merhem olmayacağını ifade etti.

  • Tekirdağ'da Ambulans Personeline Saldıran Jandarma Uzman Çavuş Açığa Alındı
    10:52 Tekirdağ'da Ambulans Personeline Saldıran Jandarma Uzman Çavuş Açığa Alındı

    Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde trafik kazasına müdahale eden 112 Acil Ambulans personeline saldıran jandarma uzman çavuş açığa alınarak, hakkında soruşturma başlatılırken, uzman çavuşun ambulans şoförüne sarılır gibi yaparak ısırdığı anların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

  • Afyonkarahisar'da Bayram Tatili Boyunca 4 Milyon Araç Geçişi
    10:52 Afyonkarahisar'da Bayram Tatili Boyunca 4 Milyon Araç Geçişi

    Afyonkarahisar, Türkiye'nin önemli kavşak kentlerinden biri olarak 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca 4 milyonun üzerinde araç geçişi yaşadı. Antalya, İzmir, Denizli ve İstanbul yönüne olan geçişlerin çoğunlukta olduğu belirtilirken, bazı kişilerin kent merkezine giriş yaparak kaymaklı ekmek kadayıfı, sucuk ve lokum gibi ürünler alışverişi yaptığı ifade edildi.

  • ÇBK Mersin ve Fenerbahçe, play-off final serisinde karşı karşıya gelecek
    10:52 ÇBK Mersin ve Fenerbahçe, play-off final serisinde karşı karşıya gelecek

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin ile Fenerbahçe, yarın karşı karşıya gelecek. İlk iki maçı kaybeden ÇBK Mersin, saha avantajını kullanarak galibiyeti hedefliyor. Seride 3 galibiyete ulaşan takım şampiyonluğunu ilan edecek.


Advertisement