İdso Film Müzikleri ve Müzikalleriyle Sezonu Kapatıyor - Son Dakika
Güncel

İdso Film Müzikleri ve Müzikalleriyle Sezonu Kapatıyor

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) sezonun son konserinde klasik müzikseverlerin karşısına film müzikleri ve müzikallerden oluşan zengin ve renkli bir programla çıkacak.

29.05.2014 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) sezonun son konserinde klasik müzikseverlerin karşısına film müzikleri ve müzikallerden oluşan zengin ve renkli bir programla çıkacak. 30 Mayıs Cuma günü Fulya Sanat Merkezi'nde Şef Cem'i Can Deliorman yönetiminde gerçekleşecek olan konserde Vokal Ece Göksu, Can Çankaya (Piyano), Volkan Hürsever (Kontrbas) ve Cem Aksel'den (Davul) oluşan quartet grubuyla solist olarak yer alacak. Konser, Ece Göksu'nun Caz Şarkıları ile başlayacak.İkinci bölümde ise konserde , film müzikleri ve müzikal eserler seslendirilecek.Konser saat 20.00'de başlayacak.

Müzik eğitimine Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Keman Bölümü'nde başlayan Cemi'i Can Deliorman, 2003 yılında Avusturya'daki Viyana Müzik Üniversitesi'nin (Universitaet für Musik und Darstellende Kunst Wien) orkestra şefliği bölümü hazırlık sınıfına kabul edildi. Borusan Kocabıyık Vakfı'nın eğitim bursu ile şeflik çalışmalarına Viyana'da başladı. Lisans eğitimi süresince Viyana Singverein Korosu şefi Johannes Prinz ile koro şefliği bölümüne de devam eden Deliorman, Viyana Filarmoni Orkestrası ve Singverein korosunun şeflik seminerlerine katıldı. Amerika'nın önde gelen koro şeflerinden Dr. Joe Miller ve Dr. James Jordan ile sürdürdüğü yüksek lisans derecesini Graz Müzik Üniversitesi Orkestra Şefliği Bölümü'nde tamamladı. Deliorman'ın yönettiği orkestralar arasında Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Sicilya Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Savaria Senfoni Orkestrası, Bursa Devlet Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Anadolu Üniversitesi Akademik Orkestrası, Eskişehir Senfoni Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası da yer alıyor. Cemi'i Can Deliorman 2010 sanat sezonundan bu yana T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu Sanat Yönetmeni ve daimi şefi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İdso Film Müzikleri ve Müzikalleriyle Sezonu Kapatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement