İfade Vermeye Gitmeyen Hdp'lilere Operasyon - Son Dakika
Güncel

İfade Vermeye Gitmeyen Hdp'lilere Operasyon

İfade Vermeye Gitmeyen Hdp\'lilere Operasyon

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP Hakkari milletvekilleri Selma Irmak ve Abdullah Zeydan, adliyeye gönderildi.

04.11.2016 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP Hakkari milletvekilleri Selma Irmak ve Abdullah Zeydan, adliyeye gönderildi.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada ifade vermeye gitmedikleri gerekçesiyle gözaltına alınan HDP milletvekilleri Irmak ve Zeydan, getirildikleri Hakkari'de adliyeye sevk edildi.

Irmak ve Zeydan'ın savcılıktaki sorgusuna başlandığı bildirildi.

Hakkında gözaltı kararı bulunan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ile ilgili sürecin ise halen devam ettiği öğrenildi.

Fezlekedeki suçlamalar

Hazırlanan fezlekede, HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak'ın güvenlik güçlerinin operasyonunda etkisiz hale getirilen teröristin cenazesini morgdan alarak cenaze törenine katıldığı ve terör örgütünün propagandasını yaptığı belirtilmişti.

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan hakkında hazırlanan fezlekede ise terör örgütünün propagandasını yaptığı, ayrıca Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik başlattığı hava saldırılarına ilişkin 26 Temmuz'da yapılan protesto yürüyüşünde "PKK'nın öyle bir gücü var ki sizi tükürüğüyle boğar." ifadesini kullandığı vurgulanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İfade Vermeye Gitmeyen Hdp'lilere Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement