İftar Programında Kullanılan Namazla İlgili İfadelere Soruşturma - Son Dakika
Güncel

İftar Programında Kullanılan Namazla İlgili İfadelere Soruşturma

İftar Programında Kullanılan Namazla İlgili İfadelere Soruşturma

Katıldığı televizyon programında namaz kılmayanlara yönelik hakarette bulunan Mustafa Aşkar hakkında, görevli olduğu Ankara Üniversitesi'nde soruşturma başlatıldı.

17.06.2016 10:24  Güncelleme: 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, bir televizyon kanalında iftar öncesi yayınlanan programda namazla ilgili kullandığı sözleri nedeniyle üniversite öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Aşkar hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

"TALİHSİZ AÇIKLAMADAN BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ"

İbiş, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın bir televizyon kanalında yayınlanan iftar öncesi programda, "namaz kılmayanların hayvan olduğunu" ifade eden talihsiz açıklamasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi.

"TOPLUMSAL İNFİALE YOL AÇABİLİR"

Manevi ruhuyla İslam aleminin el üstünde tuttuğu ramazan ayında, sağduyu sahibi hiçbir insanın kabul etmeyeceği bu söylemin, İslam'ın hikmet dili ve rahmet mesajıyla bağdaşmadığını belirten İbiş, "Toplumsal infiale neden olabilecek bu sözleri nedeniyle Prof. Dr. Aşkar hakkında soruşturma başlatıldığını belirtmek istiyorum." ifadesini kullandı.

"TUTUMUMUZU KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ"

Rektör İbiş, konuya ilişkin, "İnsanların dini değer ve inançlarına saygı gösterilmesi, nefret ve ayrımcılık söylemlerine karşı tavizsiz durulması konusundaki tutumumuzu kararlılıkla sürdüreceğimizi vurgulamak isterim." değerledirmesini yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İftar Programında Kullanılan Namazla İlgili İfadelere Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Ahmet Karadağ: Rasullah as derki bizimle kafirler arasında namz vardır. Kuran kerim derki kafirler birer nesic pisliktir. Dolayısıyla devamlı olarak namazı terkedenler hayvandan daha aşağı bir duruma düşüyorlar. İslam bunu açıkça belirtiyor. Doğru söylemiş söylediğinin arkasında duramamış. %99 müslüman denilen ülke %80 namaz kılmadığı eleştirilmesi gerekirken ayeti söyleyen eleştiriliyor. 1 1 Yanıtla
  • gakgoş: senin prof gibi taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 0 2 Yanıtla
  • Hasan kus: Insanları muslimanliktan soğutmak için her şeyi yapan heyvan 0 0 Yanıtla
  • birisi: syn. dr. erken ibiş.bu olayı nekadar abarttınız.sen Müslüman evladı değilmisin. yuh be sanki hoca ,pkk lılar gibi okul yakmış,insan öldürmüş,hainlik yapmış.yahu syn.doktor erkan ibiş sana soruyorum.islamın şartlarından biri namaz kılmak değilmi.adam özür diliyor.daha neistiyorsunuz.hain abdulah öcalanın çakallarına haine bu kadar hesap soramadınız.inançtan bukadar korkuyorsunuz. 0 0 Yanıtla
  • Ali Yalçın: Çünkü çoğunluğun niyeti islama uymak değil, islamı kendine uydurmak istiyor. Onun için yığınlarca namaz kılmayan eleştirilemiyor. 0 0 Yanıtla

Advertisement