İftarda Fındığı Konuştular - Son Dakika
Ekonomi

İftarda Fındığı Konuştular

İftarda Fındığı Konuştular

Ferrero Uluslararası Fındık Şirketi Ceo’su Orhan Veli Oltan fındığı ucuz fiyattan satın almak gibi bir düşüncelerinin olmadığını ifade ederek , “İddia edildiği üzere fındığı en ucuz fiyattan satın almak hiçbir suretle bizim amacımız olamaz. Hepimizin aynı gemide olduğu unutulmamalı” dedi.

14.06.2016 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ferrero Uluslararası Fındık Şirketi Ceo'su Orhan Veli Oltan fındığı ucuz fiyattan satın almak gibi bir düşüncelerinin olmadığını ifade ederek, "İddia edildiği üzere fındığı en ucuz fiyattan satın almak hiçbir suretle bizim amacımız olamaz. Hepimizin aynı gemide olduğu unutulmamalı" dedi.

Ferrero Grubu Oltan Gıda, iftar yemeğinde gazetecilerle bir araya geldi. İftar yemeğine ev sahipliğini Ferrero Uluslararası Fındık Şirketi Ceo'su Orhan Veli Oltan ve Oltan Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Güngör Köleoğlu yaptı. Yemekte Ferrero Sürdürülebilirlik Direktörü Aldo Cristiano da yer aldı.

Ferrero Uluslararası Fındık Şirketi Ceo'su Orhan Veli Oltan yaptığı konuşmada, en büyük önceliklerinin yüksek kalite fındık üretiminde sürdürülebilirliğin sağlanması olduğunu ifade ederek "Ferrero ürünlerinin olmazsa olmazı Karadeniz'in özenle seçilmiş fındığıdır. Bu sebepledir ki bizim en büyük önceliğimiz yüksek kalite fındık üretiminde sürdürülebilirliğin sağlanması ve Türk fındığının dünya pazarlarında hak ettiği yeri almasıdır. Amacımız Türk fındığının kalitesini arttırmaktır. İddia edildiği üzere fındığı en ucuz fiyattan satın almak hiçbir suretle bizim amacımız olamaz. Fındık fiyatının düşük olması üreticinin ilgisini azaltıp, tarım arazilerinin verimliliğini düşürecektir. Biz Ferrero Grubu olarak sektörün sorunlarını birlikte tartışmaya ve ortak çözümler üretmeye her zaman hazırız. Hepimizin aynı gemide olduğunu unutmamalı, ülkemizin üreticimizin, Türkiye ekonomisinin faydasını gözeterek fiyatta istikrarın sağlanması, iyi tarım uygulamalarını destekleyerek kalitenin ve verimliliğin artması için el ele vermeliyiz" dedi.

Daha sonra söz alan Ferrero Sürdürülebilirlik Direktörü Aldo Cristiano ise bugüne kadar 35 bin çiftçiye ulaştıklarını kaydederek, "Fındık üreticilerine ulaşarak iyi tarım uygulamalarının yanı sıra iyi sosyal uygulamaların da teşvik edilmesi ve yaygınlaştırılması için çalışıyoruz. Ferrero 'Değerlı Tarım Projesi' kapsamında fındık üreticileri ve fındık işçilerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla bir dizi faaliyet gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar 35 bin çiftçiye ulaştığımız eğitimlerin yanı sıra düzenlediğimiz farkındalık kampanyaları ve etkinliklerle 182 köyde 12 bin çocuğa ulaşarak çocuk işçiliğine dikkat çektik" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İftarda Fındığı Konuştular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Gıdaya Erişim Zorlaşıyor
    11:06 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Gıdaya Erişim Zorlaşıyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, artan nüfus baskısının gıda üretimine olan talebi artırarak gıda fiyatlarını yükseltmekte olduğunu ve gıdaya erişimi zorlaştırdığını söyledi. Doğan, gıdaya erişimde yaşanan zorlukların başlıca nedenleri ve çözüm önerileri ile ilgili olarak da konuştu.

  • Emekli Polis Ahşap Eşya Yapımını Gelir Kapısına Dönüştürdü
    11:05 Emekli Polis Ahşap Eşya Yapımını Gelir Kapısına Dönüştürdü

    Mersin'de yaşayan 62 yaşındaki emekli polis Zekeriya Şimşek, emeklilik sonrası başladığı ahşap eşya yapımını gelir kaynağı haline getirdi. İlk olarak eşine ahşaptan spatula yapan Şimşek, ürünlerinin beğenilmesiyle satış yapmaya başladı. Atölyeye ihtiyaç duymadan ahşap sanatını sürdüren Şimşek, farklı ağaç türlerinden doğrama tahtası, spatula, tokmak gibi ürünler yapıyor.

  • Tarsus'a Fuar ve Kongre Merkezi Kazandırılacak
    11:04 Tarsus'a Fuar ve Kongre Merkezi Kazandırılacak

    Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, Tarsus ilçesine fuar ve kongre merkezi kazandıracaklarını belirtti. Tarsus'un ticaret ve turizm trafiğinin kesişim noktası olduğunu vurgulayan Soydan, modern ve uluslararası bir tesis inşa edeceklerini söyledi.

  • Adıyaman'ın coğrafi işaretli lezzeti çiğ köfte, ramazanda iftar sofralarının aranan lezzeti
    10:57 Adıyaman'ın coğrafi işaretli lezzeti çiğ köfte, ramazanda iftar sofralarının aranan lezzeti

    Adıyaman'ın coğrafi işaretli lezzeti olan çiğ köfte, ramazanda iftar sofralarının aranan lezzeti olmaya devam ediyor. Adıyamanlılar tarafından evlerde hazırlanan çiğ köfte, son yıllarda bu alanda üretim yapan işletmelerin artmasıyla yurdun dört bir yanında tüketilmeye başlandı. Adıyaman Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, çiğ köftenin sektör haline geldiğini belirtti. İftar sofralarında sık sık yer alan çiğ köfte, Türkiye'nin tüm illerine gönderilip tüketiciye taze şekilde sunuluyor.

  • AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu Çalışmalarını Sürdürüyor
    10:53 AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu Çalışmalarını Sürdürüyor

    Adana Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Ar-Ge ve Tasarım Kültürünün yaygınlaşması için oluşturduğu AOSB AR-GE / Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu'nun 11'nci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, firmaların rekabet şansını artıracak projeler ve iş birliği konuları ele alındı.

  • İstanbul İhracatı Yılın İlk İki Ayında Yüzde 25,2 Arttı
    10:52 İstanbul İhracatı Yılın İlk İki Ayında Yüzde 25,2 Arttı

    İstanbul İhracatçı Birliklerinin (İİB) ihracatı yılın ilk iki ayında 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 25,2 artarak 2 milyar 48 milyon dolara yükseldi. İİB üyesi birliklerin farklı sektörlerdeki ihracatları da artış gösterdi.

  • Bayırköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Saim Gökkaya 7'İnci kez başkan seçildi
    10:46 Bayırköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Saim Gökkaya 7'İnci kez başkan seçildi

    Bayırköy Taşıyıcılar Kooperatifi Olağan Kongresi'nde mevcut başkan Saim Gökkaya yeniden seçilerek, 7'inci kez başkanlık görevine getirildi. Gökkaya, beldelerine ve ülke ekonomisine katkı sunmaya devam edeceklerini belirtti.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı: Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın Şubat Ayı Harcaması 3 Kat Arttı
    10:42 CHP Genel Başkan Yardımcısı: Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın Şubat Ayı Harcaması 3 Kat Arttı

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Cumhurbaşkanlığı sarayının şubat ayı harcamasının geçen yıla göre 3'e katlandığını belirtti. Sarayın harcamalarının artmasına rağmen emekliye kaynak ayrılmadığını vurgulayan Bulut, vatandaşın borç yükünün arttığını ifade etti.


Advertisement