Doğubeyazıt'tan karayoluyla Iğdır'a geçen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, burada Kültür Merkezi inşaatı ile Soykırım Anıtı ve Müzesi'ni gezdi.
Iğdır Valisi Halil Ulusoy tarafından karşılanan Bakan Koç, yaptığı açıklamada, " Ardahan'da idarecilik yapmıştım. Iğdır'a gelmek nasip olmamıştı. Ancak bakanlığımın 17. ayında Iğdır'a gelmek nasip oldu. Bakanlığın yatırımlarını görüp bilgi alacağım" dedi.
Bakan Koç, daha sonra Kültür Merkezi inşaatını, Ermeniler tarafından katledilen Türkler anısına yapılan anıt ve müzeyi gezdi. Burada Ermeni çetecilerin sergilenen fotoğraflarını süzen Bakan Koç, "Ermeniler pek de fotoğraf çektirmeye meraklıymışlar" diye konuştu.
Bakan Koç, daha sonra Karakoyunlu İlçesi'nde tarihi mezarları ziyaret etti ve Ejder Kervansarayı'na gitmek için hareket etti.
Son Dakika › Güncel › Iğdır: Bakan Koç Iğdır'da...(1) - Son Dakika