Iğdır'da 13 Şehit Polis Dualarla Anıldı - Son Dakika
Güncel

Iğdır'da 13 Şehit Polis Dualarla Anıldı

IĞDIR'da 2 yıl önce bombalı terör saldırısı sonucu şehit olan 13 şehit polis memuru dualarla anıldı.

09.09.2017 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IĞDIR'da 2 yıl önce bombalı terör saldırısı sonucu şehit olan 13 şehit polis memuru dualarla anıldı.

Iğdır'dan Nahcivan'a açılan Dilucu Sınır Kapısı'nda görev yapan polisleri taşıyan servis minibüsü ile korumaları taşıyan zırhlı araçlara, 8 Eylül 2015'de PKK'lı teröristler tarafından bombalı tuzak kuruldu. Karayolu kenarına bırakılan ve içinde 5 ton patlayıcı bulunan 76 DP 825 plakalı kamyonetin infilak ettirilmesi sonucu minibüs ve zırhı araçlarda bulunan 13 polis memuru şehit oldu. Polis memurlarının şehit olmalarının yıldönümleri nedeniyle Iğdır Emniyet Müdürlüğü Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okan Konferans Salonu'nda, anma programı düzenlendi. Düzenlenen programa Vali Vekili Bilgehan Karanfil, Ak Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Hakkı Alma, İl Emniyet Müdürü Melih Ekici, İl Genel Meclis Başkanı Kurban Oluz, Aralık Kaymakamı Kemal Duru ve Emniyet personeli katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ardından şehit polisler için hazırlanan slayt gösterisi sırasında duygulu anlar yaşandı. Okunan dualarla şehit polisler anıldı. Programda konuşan Vali Vekili Bilgehan Karanfil şunları söyledi:

"Olay yaşandığında bir çoğunuz burada yoktunuz, ben buradaydım. Herkesin talip olduğu bir makama ulaştılar. Tabii geride acı bıraktılar. Bir şehit acısını bu kadar yaşadığımı hatırlamıyorum. Beni çok etkiledi. Hala hatırlayınca tüylerim diken diken oluyor. Onlar görevlerine gidiyorlardı. İlk şehitlerimiz değildi son şehidimiz de olmayacaktır. Bu topraklar şehit kanlarıyla sulanmıştır. Bu bayrak, rengini şehit kanından almıştır. Herhalde kıyamete kadar da şehit vermeye devam edeceğiz. Şehitlerimiz peygamberimizin yanındadırlar. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Biz ne yaparsak yapalım onların mertebesine ulaşamayacağız. Şehitler bizi birleştirir. Terör belasını bitireceğiz, sonunu getireceğiz. Hepimiz şehitlik mertebesine talibiz. Şehitlik mertebesine ulaşan Polislerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Allah, geride kalanlara sabır versin. Bizler onların geride bıraktıkları kutsal emanetlerine sonsuza değin sahip çıkacağız." - Iğdır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Iğdır'da 13 Şehit Polis Dualarla Anıldı - Son Dakika

  • Avusturya Hava Yolları Kabin Görevlileri Maaş Artışı Talebiyle Grevde
    14:00 Avusturya Hava Yolları Kabin Görevlileri Maaş Artışı Talebiyle Grevde

    Avusturya Hava Yolları'nda çalışan kabin görevlileri, maaşlarının artırılması talebiyle greve gitti. Grev nedeniyle 400'ün üzerinde uçuş iptal edilirken, yaklaşık 52 bin yolcu etkilendi. VIDA Sendikası, çalışanların aylık gelirlerinin yüzde 27 artırılmasını talep ederken, şirket yüzde 18 artış önerisinde bulunuyor.

  • Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi
    14:00 Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi

    Adıyaman'da, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için alınan tedbirler ve konteyner kentlerdeki sandık kurulumu gibi konular da ele alındı.

  • Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı
    13:59 Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı

    Bolu'nun Paşaköy Mahallesi'nde meydana gelen kazada, otomobil ile çarpışan hafif ticari araç devrildi. Kazada hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement