İsimleri Aynı Olan Üç Kişi, Babalarının İsmiyle Seçime Girdi - Son Dakika
Politika

İsimleri Aynı Olan Üç Kişi, Babalarının İsmiyle Seçime Girdi

İsimleri Aynı Olan Üç Kişi, Babalarının İsmiyle Seçime Girdi

Iğdır'ın 170 haneli Gülpınar köyünde üç adaşın girdiği muhtarlık seçiminde kazanan isim Ali Rıza oğlu 'Mehmet Öztürk' oldu.

02.04.2014 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'ın 170 haneli Gülpınar köyünde üç adaşın girdiği muhtarlık seçiminde kazanan isim Ali Rıza oğlu 'Mehmet Öztürk' oldu.

Seçim günü çıkacak karışıklığı önlemek amacıyla Yüksek Seçim Kurulu'ndan alınan kararla isim ve soy isimleri bir olan üç aday, babalarının isimleriyle seçime girdi. Yapılan seçim sonucunda adaylardan Ali Riza oğlu Mehmet Öztürk kazandı. Seçimi kazandıktan sonra şehir merkezine resmi işlemler için geldiğini anlatan Ali Rıza oğlu Mehmet Öztürk, birisi amcası diğeri de amcasının oğlu olan 'Mehmet Öztürk'lerle girdiği seçimde 241 oyla kazandığını söyledi. Öztürk, "Her zaman takdir milletindir. Köyümüzde sorunsuz kavgasız bir seçim geçirdik. Köylümüz, gönlünden geçen Mehmet Öztürk'ü seçti. Sonuçta kazan Mehmet Öztürk oldu. Pazartesi hayırlısı ile bütün işlemlerimiz bitirip görevime başlayacağım" dedi.

Köylerinin geleceğinin önemli olduğuna dikkat çeken Halit Öztürk, "Oy verdiğimiz isim aynı ama bizim için önemli olan en iyi hizmeti veren adayın kazanmasıdır. Köyümüzün yollarında, yaylalarımızda birçok sorunumuz var. Muhtarımız bunları çözerse devamlı onu destekleyeceğiz ve arkasında duracağız. Bu sorunlarımızı çözmezse bir dahaki seçimde desteğimizi çekeceğiz. Bizim tek umudumuz muhtardır" diye konuştu.

Hacı Riza Öztürk ise, köyde Mehmet Öztürk isimli üç muhtar adayının seçime girdiğini belirterek, "Kazanan Mehmet Öztürk oldu ama babasının ismiyle kazandı. İsimler aynı olsa da önemli olan iyi hizmet verenlerin görevi devralması" şeklinde konuştu. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İsimleri Aynı Olan Üç Kişi, Babalarının İsmiyle Seçime Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement