Iğdır'da Aras-Karasu Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Iğdır'da Aras-Karasu Çalıştayı

Iğdır'da düzenlenen, Aras-Karasu taşkınları yönetim planı eğitim Çalıştay'ı başladı.

21.09.2017 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'da düzenlenen, Aras- Karasu taşkınları yönetim planı eğitim Çalıştay'ı başladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü koordinesinde Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsünde düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan Orman ve Su İşleri Iğdır Şube Müdürü Mete Türkoğlu, toplantıyla Iğdır'da bir ilke imza atarak sulak alanın tescillenmesi konusunu gündeme getirdiklerini belirtti.

Sulak alanların dünyadaki eko sistemin ve habitat alanlarının bel kemiği olduğuna dikkat çeken Türkoğlu, "Sulak alanlar, habitatı destekleyen, kuşlardan tutun da bütün biyoçeşitliliği içine alan ve insanlar için olmazsa olmazların bir bütünüdür." dedi.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma da üniversite olarak, özellikle yaban hayvanları ve kuş merkezleriyle ilgili Orman ve Su işleri Müdürlüğüyle ortak bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

Alma, "Ağrı Dağı flora ve fauna zengini, önemli bir dağımızdır. Bu dağımızın etekleri de yöredeki sulak alanlar da eko sistem açısından önemli yerlerdir. Bu sulak alanlar bizim için bir nimet kaynağıdır. Bölgemizdeki Kafkas Dağları Türkiye kuş türlerinin yüzde 70'ini bağrındaki sulak alanlarda barındırmaktadır." diye konuştu.

Yarın da devam edecek çalıştayda bölgenin doğal zenginlikleri ve sulak alanları ele alınacak.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement