"Türkiye Yüzyılı Gençlik ve Üretim Stratejisi" konferansı düzenlendi - Son Dakika
Güncel

"Türkiye Yüzyılı Gençlik ve Üretim Stratejisi" konferansı düzenlendi

Iğdır Üniversitesinde Türkiye Yüzyılı Gençlik ve Üretim Stratejisi konferansı düzenlendi.

13.12.2022 23:43  Güncelleme: 00:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır Üniversitesinde Türkiye Yüzyılı Gençlik ve Üretim Stratejisi konferansı düzenlendi.

Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Iğdır Valisi ve Belediye Başkanvekili Hüseyin Engin Sarıibrahim, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurul Üyesi Av. Ayşe Türkmenoğlu, Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı (TDPV) Genel Başkanı Dr. Abdullah Çalışkan, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) Genel Başkanı Doç. Dr. Bilal Okudan, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, akademik-idari personeller ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan konferansın açılışında konuşan Prodf. Dr. Alma, Türkiye'nin tarihi bir şahlanışın arifesinde olduğunu aktardı.

Iğdır Üniversitesi'nin bu süreçte genç beyinleri irfan ile yoğurmaya devam edeceğini belirten Alma, şöylei konuştu:

"Gençliğin bilgi ve tecrübeyle donatıldığı, üretimin öz kaynaklarla beslendiği, teknolojinin yerli kaynaklarla inşa edildiği bu yeni çağda dünya ölçeğinde saygın, yerini almaya çalışan Türkiye, artık halkıyla mutlu, komşularıyla barışık ve saygı duyulan bir noktaya çıkacaktır. Biz de Iğdır Üniversitesi olarak bu zorlu ve onurlu yürüyüşe, genç beyinleri ilim ve irfanla yoğurarak ve daha da önemlisi onlara 'Büyük Türkiye Rüyası'nı görecekleri imkanları hazırlayarak destek olmuş olacağız. Çünkü bilgi en büyük güçtür."

-

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av. Ayşe Türkmenoğlu ise dünyada yaşanan krizlere değinip sınırların yeniden dizayn edildiğini belirtti.

Tüm dünyanın gözünün Türkiye üstünde olduğunu, zayıflaştırılmaya çalışılan bir ülke konumunda olduğunu vurgulayan Türkmenoğlu, "Ama bizler buna hiçbir zaman izin vermeyeceğiz. Dünyayı bekleyen gıda krizinde Türkiye bundan etkilenmeyecek. Sizler mesleklerinizde ilerleyerek, çiftçimiz ve sanayicimiz üretim yaparak velhasıl hepimiz üreten bir Türkiye olarak çok güzel yarınlara gideceğiz." diye konuştu.

TDPV Genel Başkanı Dr. Abdullah Çalışkan da gençlere kendilerini gelecek için iyi hazırlamaları gerektiğini belirtti.

"Eğer 'Büyük Türkiye', 'Türkiye Yüzyılı" diyorsak bunu hep birlikte başaracağız" diyen Çalışkan, Türkiye'nin sözünün her yerde daha çok dinlenmesi için her kesime büyük görevler düştüğünü söyledi.

GENÇKONFED Genel Başkanı Doç. Dr. Bilal Okudan da, konuşmasında genç kelimesinin 'hazine' anlamına geldiğini ve gençlerin en kıymetli hazineler olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Gençleri sahip oldukları yetenek ve beceriler doğrultusunda geleceğe hazırlamak bizim ve devletimizin öncelikli görevlerindedir. Gençlerimizi geleceğe hazırlarken onlara milli ve manevi değerlerimizle birlikte günümüz dünyasına dair her türlü bilgi, beceri ve eğitim verilmesi gerekmektedir. Bizler gençlerimizin devletimizi gelecek kuşaklara taşıyacak güçlü bir irade, dinamik bir beden ve parlak bir zeka ile yetiştirilmeleri gerektiğine inanıyoruz. Bu yüzyılda eminiz ki bu gençler içerisinden Sultan Fatihler, Kanuniler, Mevlanalar, Fuzuliler, Yunuslar, Bakiler, Abdülhamid Hanlar, Mustafa Kemaller ve Aziz Sancarlar çıkacaktır."

Konuşmaların ardından soru-cevap bölümü ile devam eden programda, Rektör Alma, konuşmacılara hediye ve teşekkür belgesi takdim etti.

"Türkiye Yüzyılı Gençlik ve Üretim Stratejisi" konferansı düzenlendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Türkiye Yüzyılı Gençlik ve Üretim Stratejisi' konferansı düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement