Iğdır Üniversitesi ile Tebriz Üniversitesi Arasında 4'lü Protokol - Son Dakika
Güncel

Iğdır Üniversitesi ile Tebriz Üniversitesi Arasında 4'lü Protokol

Iğdır Üniversitesi ile Tebriz Üniversitesi Arasında 4\'lü Protokol

Iğdır Üniversitesi ile İran'ın eğitim kalitesi bakımından ilk beş üniversitesinden biri olan Tebriz Üniversitesi arasında 4 önemli protokol imzalandı.

06.08.2019 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır Üniversitesi ile İran'ın eğitim kalitesi bakımından ilk beş üniversitesinden biri olan Tebriz Üniversitesi arasında 4 önemli protokol imzalandı.

Iğdır Üniversitesi, uluslararası alandaki iş birliklerine bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda Iğdır Üniversitesi ile Tebriz Üniversitesi arasında; 4 Anabilim Dalında Uluslararası ortak Doktora Çift Diplomalı Eğitim ve Öğretim Programı Tesisine İlişkin Protokol, 12 Anabilim Dalında Uluslararası Ortak Yüksek Lisans Çift Diplomalı Eğitim ve Öğretim Programı Tesisine İlişkin Protokol, Çift Diploma ve Erasmus+ Protokolü imzalandı. Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma'nın makamından gerçekleştirilen törene Tebriz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mir Reza Majidi ve ekibi katıldı.

Türk-İran dostluğunun stratejik önemine vurgu yapan Rektör Alma, sadece protokol imzalamakla kalmayıp, İran'la sıkı diyaloglar kurarak dünya çapında projeler üretebileceklerine dikkat çekti. Türkiye ve İran'ın iki kardeş ülke olduğunun altını çizen Rektör Alma, "Bu anlamda iki Müslüman ülke olarak birbirimizi destekleyerek ilerlemeliyiz" dedi.

Iğdır Üniversitesinin yeni kurulan üniversiteler arasında en hızlı gelişen üniversitelerden bir tanesi olduğunu belirten Rektör Alma şunları kaydetti:

"Üniversite olarak hayata geçirdiğimiz projelerle bölgedeki üniversitelere örnek olduk. GES projesiyle elektrik üretimine başladık. İlimizde tarım ve hayvancılığa destek olmak amacıyla çiftçi eğitim merkezi kurarak çiftçilerimizi eğittik. Yine hayvan hastanesinin ruhsatını aldık. Hastanede şu ana kadar birçok başarılı operasyon geçekleştirildi. Bunlarla birlikte kayısı ve taş köftenin coğrafik işaretini aldık. Iğdır'ın toprak, su ve sağlık haritasını tamamlamak üzereyiz. Ayrıca üniversitemizde şu ana kadar ulusal ve uluslararası birçok sempozyum, panel ve konferans verildi. Uzaktan eğitim merkezi kurarak dijital ortamda hizmet vermeye başladık."

Tebriz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mir Reza Majidi ise Iğdır'da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Başta Iğdır Üniversitesi olmak üzere Türkiye'deki üniversitelerle konsorsiyumlar kurarak proje üretmeye hazırız" mesajını verdi.

Tebriz Üniversitesinin İran'ın en başarılı üniversitelerinden olduğuna dikkat çeken Majidi, "Türkiye'de 80 tane üniversiteyle işbirliğimiz var. Müslümanların birlik ve beraberlik içinde olması çok önemli. Müslümanlar birlikte hareket ederse onları hiç kimse yenemez. Bundan dolayı komşumuz Iğdır Üniversitesiyle birlikte çok güzel projeler üreteceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Alma ve Rektör Majidi karşılıklı olarak birbirlerine hediye taktim etti ve toplu hatıra fotoğrafı çektirildi. Protokol törenin ardından, Tebriz Üniversitesi ekibine, sırasıyla Temel Sağlık Bilimleri Simülasyon Laboratuvarı, ALUM, Hayvan Hastanesi, Şehit Mehmet Bora Tayfur Kapalı Spor Salonu ve son olarak seyir tepesi gezdirildi. Ardından program son buldu. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Iğdır Üniversitesi ile Tebriz Üniversitesi Arasında 4'lü Protokol - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.


Advertisement