İGM, Dinar Depremini Gündemine Aldı - Son Dakika
Yerel

İGM, Dinar Depremini Gündemine Aldı

İGM, Dinar Depremini Gündemine Aldı

MHP'li Dinar İGM Üyesi İbrahim Acar, Dinar'da meydana gelen depremin unutulduğunu söyledi.

02.10.2012 19:48  Güncelleme: 09:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi'nin (İGM) Ekim ayı çalışmalarının ikinci birleşiminde gündem dışı bir konuşma yapan MHP'li Dinar İGM Üyesi İbrahim Acar, Dinar'da meydana gelen depremin unutulduğunu ifade ederek, "Millet olarak her şeyi unuttuğumuz gibi o depremin, insanların kendi ailelerinde derin yaralar açtığını da unuttuk" dedi.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Ekim ayı toplantılarına bugün Salih Sel Başkanlığı'nda gerçekleştirilen ikinci oturum ile devam edildi. 5 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, gündem dışı söz alarak bir konuşma yapan İbrahim Acar, 1 Ekim 1995 tarihinde meydana gelen ve resmi rakamlara göre 90 kişinin hayatını kaybettiği Dinar depreminin unutulduğunu savundu. Depremle, Dinar'ın yerle bir olduğunu anlatan Acar, "Dinar depreminde Resmi rakamlara göre 90 kişi deprem şehidi oldu. Dün, 1 Ekim 2012 ve depremin yıl dönümüydü. Biz 1 Ekim'de, Dinar depremi olduğunu unuttuk. Burada ben dahil 4, Dinar temsilcisi var, bizler unuttuk. Dinar'daki insanlar da unuttu. Sadece Dinar Belediyesi camilerde mevlit okutarak hatırlatmaya çalışıyor. Üniversite öğrencileri de o depremde şehit oldu. Biz 1 Ekim 1995'teki depremi unutmayacağız, unutturmayacağız. Millet olarak her şeyi unuttuğumuz gibi o depremin, insanların kendi ailelerinde derin yaralar açtığını da unuttuk. İnşallah bundan sonra ülkemizde deprem acısı olmaz, daha büyük acılar yaşamayız" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Sel de, Dinar depreminin Türkiye'de bir milat olduğunu belirterek, deprem yönetmeliklerinde değişikliklerin yapıldığını ifade etti. Türkiye'de deprem konusunda ciddi adımların atıldığını dile getiren Sel, "Şimdi ise yeni bir dönüşüm yaşanıyor. Bu dönüşüm İstanbul'dan başlıyor. Bize de düşen büyük görevler var. Yaptıklarımızı iyi yapmak durumundayız. Bu konuda bazı vatandaşlarımız daha az para gitsin diye konuya hassasiyet göstermiyor, gerekli kontrolleri yaptırmıyor. Herkes elinden gelen çabayı göstermesi lazım" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İGM, Dinar Depremini Gündemine Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement