Igor Tudor'un Çalıştığı Teknik Direktörler Kimler? - Son Dakika
Spor

Igor Tudor'un Çalıştığı Teknik Direktörler Kimler?

Igor Tudor\'un Çalıştığı Teknik Direktörler Kimler?

FutbolArena Analiz - Süper Lig'de Karabükspor'u çalıştıran ve oynattığı futbol ile kısa sürede dikkatleri üzerine çeken Hırvat teknik adam Igor Tudor'un adı Galatasaray ile anılıyor.

15.02.2017 08:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FutbolArena Analiz - Süper Lig'de Karabükspor'u çalıştıran ve oynattığı futbol ile kısa sürede dikkatleri üzerine çeken Hırvat teknik adam Igor Tudor'un adı Galatasaray ile anılıyor. Peki Tudor'un CV'sinde hangi teknik adamların isimleri geçiyor? Gelin birlikte bakalım. Igor Tudor'un şansı Juventus okulu

İtalya Serie A'nın dev kulübü Juventus en ünlü teknik direktörleri bünyesinde bulunduran bir kulüp ve bu kulüpte 8 yıl geçiren Tudor da bunun avantajını yaşadı.

Kariyerine doğup büyüdüğü şehir olan Split'in kulübü Hajduk Split'te başlayan Igor Tudor burada çok tanıdık bir teknik adamla çalıştı. 80'lerde Galatasaray ve 90'larda da Fenerbahçe'yi çalıştıran Hırvat teknik adam Tomislav Ivic, Tudor'un ilk teknik direktörlerindendi.

95-99 arasında Hajduk Split'te oynayan Tudor sonra Juventus'a transfer oldu ve 2007-2008 sezonunda tekrar Hajduk Split'e dönüp burada bir sezon daha oynadıktan sonra da futbolu bıraktı.

ANCELOTTİ, LİPPİ VE CAPELLO

İtalya deneyiminden teknik adamlık olarak da önemli dersler alan Tudor bu dönemde Carlo Ancelotti, Marcello Lippi ve Fabio Capello gibi dünyanın en iyi İtalyan teknik adamlarıyla çalışma fırsatı yakaladı ve teknik direktör olarak da kendisini geliştirme şansı buldu.

Tudor ayrıca Milli Takım ve Hajduk Split'te Miroslav Blazevic, Mirko Jozic, Otto Baric (Eski Fenerbahçe teknik direktörü), Zlatko Kranjcar, Ivan Buljan, Ivan Katalinic, Luka Bonacic ve Zoran Vulic gibi isimlerle de çalıştı.

Igor Tudor'un çalıştırdığı takımlar

Futbola başladığı ve futbolu bıraktığı takım olan Hajduk Split'te teknik direktörlük kariyerine de başlayan Tudor bu takımı yaklaşık 1.5 sezon çalışltırdıktan sonra Yunanistan'ın PAOK ekibine geçmiş ve orada sezonu tamamlayamamıştı. Bu sezon başında Karabükspor'a imza atan Tudor, Süper Lig'de oynattığı futbolla alkış topladı.

Tudor'un Juventus'ta aldığı futbol eğitimiyle ilgili olarak gazeteci Bülent Timurlenk'in twitterdan yaptığı yorumu da şöyle...

İyi idman, rakip analiz, oyun okuma, kenarda karakter, hırs, oyun içi arızaya çare.. Hepsi Tudor'da var. Juventus okulu...

— Bülent Timurlenk (@timblnt)

Kaynak: Futbolarena.com

Son Dakika Spor Igor Tudor'un Çalıştığı Teknik Direktörler Kimler? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement